Aselakien rajoitukset Suomessa

Jokelan tragedia on jotain sellaista, mitä punavihertunkion madot olivat salaa odottaneet. On alkanut kauan odotettu vinkuminen aselakien kiristämisen puolesta Belgian ja Englannin esimerkkiä noudattaen.

 

Henki pihisten ollaan kauhisteltu aseiden määrää, peräti 1,8 miljoonaa asetta. Asialle on tehtävä jotain.

Päätetty on jo alle 18-vuotiaiden metsästysharrastuksen lopettaminen. Tämä tarkoittaa siis noin kymmenentuhannen nuoren miehen ja naisen terveen harrastuksen loppumista. Käytännössä siis määrän x nuoren luisumista pussikaljan pariin. Maaseudulla ei juuri muita harrastuksia ole kuin luonto. Kuka ottaa vastuun noista x:stä nuoresta. Mirka Muukkonen, vai?

Tulossa on myös käsiaseiden täyskielto, eli aseita saisi säilyttää vain ampumakerhojen tiloissa.

Hulluimmat ovat ehdottaneet samaa myös metsästysaseisiin. Aseet olisivat niiq poliisin valvonnassa silloin kuin niillä ei metsästetä.

Ymmärrän, että on olemassa ihmisiä, joiden kosketus luontoon, maaseutuun ja luonnossa liikkumiseen on täysin katkennut. Ymmärrän senkin, että täysin irrallaan todellisuudesta elävät ihmiset kadottavat otteensa reaalimaailmaan. Se mitä en ymmärrä, on täydellinen typeryys. Nämä kaikki kolme ominaisuutta jollain ihmeellisellä tavalla yhdistyvät peruspunavihertunkioston tyypillisessä edustajassa. Ja noita löytyy paljon.

Otetaan pieni esimerkki vaikka noiden kahden viimeisen ehdotuksen pohjalta.

Metsästysaseita on Suomessa noin 1,7 miljoonaa. Aseet sijaitsevat ympäri Suomea ja aktiivisia metsästäjiä on Suomessa noin 290 000, joista 15 000 on naisia. Metsästysaseiden säilyttäminen poliisin hallussa tarkoittaisi ainakin 500 uuden poliisiaseman perustamista, koska nykyinen verkosto ei millään kykenisi huolehtimaan tarvittavasta logistiikasta. Jo Keski-Suomessa matka lähimmälle poliisiasemalla on nyt pisimmillään lähelle sata kilometriä. Viidellesadalle uudelle poliisiasemalle tarvittaisiin 24/7 päivystys, koska metsälle lähdetään aamuvarhaisella, usein yöllä ja sieltä myös palataan usein yöllä. Kullekin asemalle tarvittaisiin siis vähintään 5 henkilöä töihin. Jos tarvittavia logistiikkapisteitä olisi arviolta 1000, tarkoittaisi tämä 5000 henkilön palkkaamista pelkästään hallinnointiin ja vartiointiin. Yhteensä vähintään 150 miljoonan euron kustannukset per vuosi.

Tämä ei kuitenkaan riittäisi, koska 1,7 miljoonan metsästysaseen säilyttäminen tarkoittaisi turvallisia säilytystiloja, joita ei ole. Ne tulisi rakentaa. Tuhat toimipaikkaa, joissa keskimäärin olisi siis 1 700 asetta. Tilan tarve olisi arviolta keskimäärin 200 neliötä turvallista ja vartioitua säilytystilaa. Koska tilojen tulisi olla murtovarmoja, niiden rakennuskustannusten neliöhinta on ainakin 3000 euroa neliötä kohden. Kustannuksiksi tulisi siis vaatimattomat 600 miljoonaa euroa.

Joskus toivoisi, että tyhmyys kiellettäisiin lakisääteisesti. Oikeasti.

Mainokset
Published in: on marraskuu 14, 2007 at 6:52 am  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2007/11/14/aselakien-rajoitukset-suomessa/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentJätä kommentti

  1. […] 21.11.2007: Aihetta ovat kommentoineet myös Octavius, Hautaa Ylpeät, Kansankokonaisuus, Tupla-j, Lindblomin Kimi – ainakin […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: