Palestiinan asia on meidän

Olen ruotsalaisten kavereideni kanssa joskus pohtinut outoa ja merkillistä ilmiötä. Palestiinaa ja nuoren korkeakouluissa opiskelleen 1960-luvun ruotsalaisen tiedostavan luokan (nyt ikäluokkaa 60++) sairaalta vaikuttanutta symbioosia. Äkkiä ajateltuna yhteys ei voisi olla kaukaisempi. Ruotsin ’älymystö’ ja palestiinan itsemurhaterroristit – mitä yhteistä heillä on? 

Politiikasta (valtio-opista?) väitellyt x esitti teorian, jossa 60-luvun nuorison aatteet tulevat jollain tavalla ymmärrettäviksi. X kertoi, että hänen mielestään Neuvostoliiton mukaantulo arabiliiton tukijaksi (luonnollisesti Israelia ja jenkkejä vastaan ja öljyä hamuten) 60-luvun lopulla naulitsi tämän hyödyllisten idioottien lauman palestiinalaisten kannattajiksi. Ja niissä juoksuhaudoissa näköjään ollaan vieläkin.  

Juutalaisethan ovat varmaan kaikkien mielestä hyvä esimerkki kansanryhmien välisistä eroista, etenkin kun heidän identiteettinsä on niin huomattavan vahva. Juutalainen nai yleensä aina samaan uskontokuntaan kuuluvan ja se takaa perinteiden ja kulttuurin jatkumon. Juutalaiset ovat ryhmä, jonka älykkyys ja kyvyt ovat poikkeuksellisen korkeita kaikilla mittareille arvioituna. Sen vuoksi he ovat historian saatossa aina menestyneet hyvin, yleensä kauppiaina ja liikemiehinä. Historia (ja näköjään myös tulevaisuus, vrt alla olevat sivut) on tuonut (tulee tuomaan) mukanaan myös pogromit, juutalaisten massamurhat, joita etenkin Venäjällä on kohdistettu tähän parhaiten menestyneeseen kansanosaan. Hitlerin polttouunit ovat toinen hyvä esimerkki.

Sivuhuomautuksena venäläisten syvästä ja sairaalloisesta juutalaisvihasta esimerkkinä on koko sana, pogromi (ven. погром, sanasta громить, gromit eli tuhota). Venäjän ja natsi-Saksankin juutalaisvainojen historiasta olen aina ole ihmetellyt juutalaisyhteisön ja yksilöiden vastarinnan pienuutta. Keskitysleireillä vastarintaa ei käytännössä ollut lainkaan, vaikka ihmiset ohjattiin suoraan teuraiksi. Varsovan romantisoiduista ghetoista piirtyy ainoa merkintä organisoidusta taistelusta. Venäjällä ihmiset vain tapettiin ja haudattiin punavihreisiin tunkioihin. 

Israelin synnyttyä tai synnytyksen yhteydessä tapahtui merkillinen ilmiö, ensimmäistä kertaa koko kirjoitetun historian aikana sitten Raamatun päivien. Kansa (=juutalaiset) alkoi taistella ja puolustaa oikeuksiaan asein ja raivoisasti. Aivan kuin jokin ihmeellinen testosteronipiikki olisi isketty heihin, aivan kuin yön yli nukuttuaan heistä olisi tullut miehiä. USA:n massiivisesti tukema Israel on sen jälkeen rakentanut tuhkasta toimivan maan ja yhteiskunnan sen uskonnon ja pergamenteille kirjattujen tarujen sille osoittamalle paikalle, jossa muutama arabialaisheimo aikaisemmin paimensi kameleitaan. Aavikon valjastaminen tyhjästä maasta asutuskäyttöön muutamassa vuodessa on hatunnoston arvoinen suoritus.  

Hämmästykseni oli suuri, kun yritin huonolla menestyksellä aloittaa nettikeskustelua kommunistien suomalaisen muinaismuistojärjestö Vasemmistoliiton tulevan puheenjohtajan  Laura Tuomisen kanssa. Paljastui hänen blogiaan selatessa maalaispoikaa todella hämmentävä asia.

Suomessa elää ja voi hyvin edellä kuvattu hämärä palestiinalaiskultti, jonka olin luullut jääneen Ruotsin ja ruotsalaisten pikkurunkkaajien kummajaiseksi ja oudoksi ilmiöksi 1960-luvun kommunismin ihannoinnin jälkimaininkeina. Suomalainen kultti elää ällistyksekseni täydellä höyryllä tässä tunkkaisessa menneisyydessään ja käy jopa pyhiinvaellusmatkoilla toikkaroimassa Israelin rakentaman muurin juurella. Kultti yrittää uskoaan blogeissaan jotenkin pitää hengissä. Kultin ylipappi lienee Juhani Lohikoski (hän on ilmeisesti tämän Turun kaupungin tuhoajan poika?) ja überylipappi näyttäisi olevan maanpetturiutensa (Zavidovo) tunnustanut Erkki Tuomioja. Halonen tietysti todennäköisesti säestää tätä kummajaisten kerhoa. 

Blogeista voi päätellä ainakin yhden asian. Ketään eivät nuo olevat aatteet todellakaan enää kiinnosta. Ei kyllä ole mikään ihme. Jutut ovat sitä samaa syvää itseinhoa demokratiaa kohtaan ja patologisen koomista jenkkivihaa.

Karmaisevinta veronmaksajien kannalta tässä oli erään Ville Hoikkalan pompahtaminen (taas kerran..) esiin.  Ville – I’ll be back…:). 

Koomisinta tässä on tämä omituisten otusten kerho. Etulinjassa oikein mennään, ikävä kyllä vain kolmekymmentä vuotta myöhässä. Sanoisin jo tätä kyllä jo (ihan hyväntahtoisesti…) todella hitaan toiminnan hyödyllisten idioottien iskuryhmäksi. Palestiinalaishuivit liehunevat pesemättöminä, mutta onneksi aatteen palo tuntuu olevan kirkas…:D. Genreen kuuluu myös huonosti peitetty väkivallan ja terrorin ihannointi. 

Katsokaa blogit ja naurakaa itsenne tärviölle. Kaiken huipuksi ulkoministeriö rahoittaa tätä touhua ja en ihmettelisi yhtään, vaikka olisi entisen ulkoministerin jäänteitä nämä hankkeet. Nämä überkommandot viimeisen päälle ovat saaneet siis valtiolta 44 donaa rahaa hamppumatkailuun Palestiinassa sekä tähän alla kuvattuun touhuun, tölkinkaatopelien kehittelyyn ja tiesulkujen suunnitteluun.

Ei saatana, tuo Libero-lehti ja Pravda sai viimeistään kahvit kaatumaan näppikselle. Sitten ohjeita Palestiinan asian tukemiseksi, lähteenä Vasemmistonuorten sivut. Onkohan nuo pinskut pioneereja…:D. Mutta – ei niin koomista ettei jotain hyvääkin, NAM. Ei olisi Turusta uskonut millään ei….

Tiesulku

·          Rakentakaa oma tiesulku tai kysykää, jos joku muu piiri olisi jo sellaisen rakentanut

·          Valitkaa paikka, josta ihmisten on pakko kulkea läpi. Selvittäkää kaupungilta, tarvitseeko vuokrata kadulta/torilta myyntipaikka sulkua varten (joissain paikoissa ainakin toripaikat ovat ilmaisia ei-kaupallisiin tarkoituksiin)

·          Ilmoittakaa poliisille etukäteen sulusta tai varatkaa budjettiin sakkorahat

·          Tiesulun läpi kulkevilta tarkistetaan paperit ja samalla selitetään mistä on kyse ja jakakaa materiaalia

·          Jos rekvisiittaan kuuluu aseita, ne eivät saa näyttää vähääkään aidoilta

Muita tapahtumia

·          Palestiina-larppi

·          Katuteatteri, näytelmä, tanssi; yhteistyötä paikallisten teatteri-/tanssi-ihmisten kanssa

·          Palestiina-kojun pito tapahtumissa, tilaisuuksissa, kadulla, torilla, messuilla, markkinoilla

·          Muurin murskaus –installaatio (vrt. Nato-pommi)

·          Naamiaispeli-ilta (krokettia tms.), johon kutsutaan muita järjestöjä, joista muodostetaan terroristi-, sotilas-, siviili-, jne. joukkueet

·          Kirjoitus-, piirustuskilpailu lapsille, pinskuille

·          Rakennetaan kiertävä valokuvanäyttely, galleria palestiina-fotoista ja lasten piirustuksista, jota voi tarjota näytteille pantavaksi kirjastoihin, nuorisotiloihin, gallerioihin, työväentaloille, järjestötiloihin, tapahtumiin ja erilaisiin aulatiloihin

Budjetti

·          Selvittäkää kuinka paljon on omaa rahaa käytössä.

·          Selvittäkää muut rahoitusmahdollisuudet, esim. projektirahaa Vasemmistonuorilta (ohjeet hakemiseen Vasemmistonuorten nettisivuilta http://www.vasemmistonuoret.fi), avustusta paikalliselta Vasemmistoliitolta tai KSL:lta (opintotoimintaan).  Pitäkää tarkkaa kirjaa mikä on ilmaista ja mikä kaikki maksaa.

·          Arpajaislain mukaan yleishyödyllinen yhteisö tai säätiö saa toimeenpanna ilman lupaa tavara-arpajaiset, joissa arpojen yhteenlaskettu myyntihinta on enintään 2000 euroa ja joissa arpojen myynti ja voittojen jako tapahtuu samassa tilaisuudessa (pienarpajaiset).

·          Pienarpajaisissa voittojen yhteenlasketun arvon on oltava vähintään 35% arpojen yhteenlasketusta myyntihinnasta ja pienimmän voiton on oltava vähintään yhtä suuri, kuin arvan hinta.   Pienarpajaisista ja arpajaisluvista tietoa: www.poliisi.fi.   Rahankeruulippaita varten on haettu keräyslupa. Piirijärjestöt voi lainata Vasemmistonuorten keskustoimistolta lippaita.

·          Vasemmistonuorten Palestiina -keräys: Keräys järjestetään Etelä-Suomen lääninhallituksen luvalla OKH 365 A/28.9.2006. Keräys toimitetaan ajalla 1.10.2006-30.9.2008 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Keräyksen tarkoituksena on kerätä varoja Vasemmistonuorten Palestiina-solidaarisuuskampanjaa varten. Keräyksessä käytettävä tilinumero on NORDEA 155530-100975.

·          Keräyksen käytännön toimeenpanon hoitaa Vasemmistonuoret ry.

·          Myydään matskua: palestiina-huiveja, rintamerkkejä, t-paitoja, ystävyysnauhoja, palestiina-sinkkua.

·          Illanvietto esim. vassilaisille, johon myydään illalliskorttia tms.

·          Haastetaan muita tahoja tekemään antamaan rahaa (tai tekemään jotain), esimerkiksi muut pol.nuorisojärjestöt, VAS:n osasot ja piirit, rauhanjärjestöt.

Tiedottaminen

·          Tiedottaminen on kaikissa tapahtumajärjestelyissä todella tärkeää!

·          Levittäkää flyereitä ja julisteita

·          Ilmoitelkaa sähköpostilistoilla

·          Tekstari/puhelu-ringit

·          Ilmoittakaa tapahtumista Vanun tiedottajalle, jotta ne laitetaan kotisivuille ja Liberoon, jos onnistuu

·          Ilmoittakaa tapahtumat Pravdaan

Tölkinkaatopeli

·          (Etsi netistä kuvia sodanlietsojista kuten Ariel Sharon, George W Bush, Silvio Berlusconi, Donald Rumsfeld, Tony Blair ja Vladimir Putin ja liimaa kuvat isohkojen peltisten säilykepurkkien kylkiin)

Published in: on 19 marraskuun, 2007 at 4:12 pm  Comments (21)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2007/11/19/palestiinan-asia-on-meidan/trackback/

RSS feed for comments on this post.

21 kommenttiaJätä kommentti

 1. Mulle tulee tuo Libero, ilmaisena vuoden näytetilauksena, kuten jokaiselle itsään kunnioittavalle punavihernuorelle.

  Huussissa sitä lukiessani silmä osui otsikkoon, jossa kuulutettiin Harrastusmahdollisuuksia maaseudun nuorille, tms. Ajattelin, että hienoa, nämä ovat kiinnostuneita maaseudun nuorista. Sitten aloin lukemaan. Kyse oli tietenkin _Palestiinan_ maaseudun nuorista.

 2. Jäi epäselväksi mitä nämä kaikki mittarit ovat joilla tyyppijuutalainen osoittautuu yliälykkääksi ja ylivertaiseksi? Toisaalta onko olemassa jotakin juutalaista arkkityyppiä, josta voidaan johtaa automaattisesti ihmiselle huippukykyjä? Onko tällaisia puhuttu kieli, geenit tai uskonto?

 3. Moi Jaakko.

  En ole käyttänyt ylivertaista tai yliälykästä -termeinä…:).

  Encyclopaedia Judaican mukaan on öpaut 150 syntyperältään ’vähintään puoliksi juutalaista’ Nobel-palkinnon saajaa. Tuossa on minun mielestäni yksi aika lahjomaton mittari.

  Toinen mielestäni lahjomaton mittari on juutalaisten taloudellinen menestys kautta kirjoitetun historian. Käsittääkseni tutkimukset osoittavat, että älykkyyden ja taloudellisen menestyksen välillä on korrelaatio ainakin länsimaissa.

  Se taas voiko älykkyyttä mitata on enemmän filosofinen kysymys. Minun mielestäni voi, pelkkä arkitodellisuus näyttää sen jokainen päivä.

  Juutalainen arkkityyppi? En tiedä onko sellaista olemassa. Mitä olen asiasta lukenut, on esitetty teorioita, jossa juutalaisten vahvalla yhteisöllisyydellä, kasvatuksella ja perinteillä olisi asiaa edesauttava vaikutus.

  Tietysti voi pohtia sitä, että onko Nobel-palkintoja, puhuttua kieltä, arkitodellisuutta, geenejä, taloudellista menetystä, älykkyyttä tai yhteisöllisyyttä olemassa lainkaan vai ovatko ne kaikki sosiaalisia konstruktioita.

 4. Minusta on imarreltua että olen jonkun mielestä karmaiseva. Jo lapsena tykkäsin Rölli-Peikosta. Mutta kerrohan mistä tässä asiassa on mielestäsi kysymys, ja miten oma hirmuisuuteni liittyy valtiontalouteen.

  Lauran blogiin muistan kirjoittaneeni yhden kerran, ja silloin keskustelussa käsiteltiin Kristillisdemokraattista puoluetta. Ajauduin blogiin jonkun hakukoneen kautta, kun etsin johonkin ihan muuhun asiaan liittyvää tietoa. Enää en löydä omaa kirjoitustani Lauran blogista.

  Olen tavannut Lauran oman laskupääni mukaan noin viisi kertaa, eikä esim. kännykässäni ole hänen numeroaan. Olemme kuitenkin ihan hyvissä väleissä, ja Laura hieman huvittuneena ystävällisesti kertoi minulle, että minut on mainittu näinkin arvovaltaisessa yhteydessä kuin Octaviuksen ajatukset.

  Joten kerro, oi Octavius, kerro!

 5. Moi Ville,

  Ihan äkkiä en nyt keksi missä yhteydessä olisin Sinua kutsunut karmaisevaksi – ainakaan henkilönä. Se voi johtua tietysti muistikatkoksistakin.

  Juuri nyt tulipalokiire duunissa, mutta palaan kyllä asiaan, kunhan ehdin. Aihe on, niin kuin varmaan arvaatkin, pakolaisilla tehtävä liiketoiminta ja sen moraaliset ulottuvuudet.

  (Moraali on siis tiivistetysti ne arvostukset ja käyttäytymissäännöt, jotka yhteisössä koskevat oikeaa ja väärää.)

  Yst. terv. Octavius

 6. Kirjoitit siis

  ”Karmaisevinta veronmaksajien kannalta tässä oli erään Ville Hoikkalan pompahtaminen (taas kerran..) esiin. Ville – I’ll be back…:). ”

 7. Ole hyvä ja käy katsomassa asiaa koskevaa keskustelua osoitteessa http://www.uutiskynnys.fi niin ei tarvi keksiä pyörää tai ainakaan uutiskynnystä uudestaan!

 8. Niin, kyllä minulla ainakin on sellainen käsitys asiasta, että toimintasi tulee kalliiksi esim. minulle, joka siis olen veronmaksaja. Toivottavasti olen käsittänyt asian väärin.

  Linkittämästäsi blogista en löytänyt keskustelua…enkä mainintaa Sinusta. Lieneekö näppishäiriö vai mikä syynä?

  Ja ideana oli väsätä jossain välissä merkintä, kunhan ehdin, yhteiskunnallisten murrosaikojen vaikutuksesta ihmisten moraaliin.

  Br: Octavius

 9. Hmm, pitäisi varmaan tilata, saisi kyllä hyvät naurut. Sen siis saa ilmaiseksi jostain?

  Liberolla on kyllä varmaan kaikista maailman lehdistä kuvaavin nimi.

  Minulle tuli nuorena poikana Neuvosto-Karjala -niminen lehti, joka muistutti hämmästyttävästi sisällönsä tasolla mitattuna nykyistä Pravdaa.

 10. Uutiskynnyksen aloitussivulla on siinä oikealla sellainen kermanvärinen boksi, missä lukee ”keskustelupalsta”. Siellä J. Leino jutskaa otsikon ”Kirkko ja turvapaikkabisnes” alla osapuilleen samasta asiasta.

  Priljantti kirjoitus, muuten.

 11. Mikä minun toiminnassani tulee veronmaksajille niin kalliiksi? Tuloistani iso osa on julkisia oikeusapupalkkioita, mutta jonkun pitää köyhiäkin auttaa, ja tienaan vähemmän kuin lakimiehet keskimäärin. Maahanmuuttaja-asiakkaistani valtaosa tekee töitä ja tuo enemmän verovaroja kuin vie.

 12. Älä nyt Ville hermostu. Jos tuo pohdittavana oleva idea jalostuu kirjoitukseksi, niin toimit vain esimerkkinä. Siis ei mitään henkilökohtaista todellakaan.

  Kerrataan nopeasti faktat:
  a. Kannustat lakimiehenä (?) rikkomaan lakia. (Pliide ei saivartelua.)
  b. Teet sen lakimiehenä (?) niin, ettei siitä jää kiinni.
  c. Edelliset kohdat tuottavat Sinulle tulovirran x.
  d. Koko x:n maksan minä ja muut työssäkäyvät.
  e Toimit ev.lut. kirkon organisaatioissa tai olet lähellä niitä.

  Tuossa tiivistettynä. Jätän koko idiksen, jos olen tapojeni mukaan väärässä jossain kohdassa. Kerro, Ville, kerro, missä olen väärässä.( No joo – ei voinut olla kuittaamatta tuota ensimmäistä viestiäsi…:).)

  Ja kertaan vielä, ei mitään henkilökohtaista, olen aivan varma että olet ihan ok tyyppi ’siviilissä’ . Moraalin rappio yhdistettynä historiaan ja filosofiaan on vain niin kiinnostava teemana, kun katselee avoimin silmin ympärilleen.

  Ja kai sen myönnät, että minulla on oikeus sitä pohtia? Vai onko se jotenkin arka aihe? Kirjoituksessani nauroin Vasureiden nuorisotaistelijoille (Chen muistoa syvästi kunnioittaen…:D) , jotka tohkeissaan (valtion eli veronmaksajien rahoilla) suunnittelevat feikkikatusulkuja Suomeen ja liimailevat tarroja tölkkeihin tukeakseen jotain ihme palestiinalaisterroristeja.

  Motiivini? Se on yksinkertainen. Yritän saada ihmiset ajattelemaan ja ennen kaikkea nauramaan ääliöille.

  Br: Octavius

 13. Kiitos Tupla-J, olikin ihan sormivirhe tuo palstan hukassa oleminen. Jou, aihe onkin jo näköjään käsitelty aika kattavasti.

 14. Ensinnäkin, keskustelua käydään osoitteessa

  http://keskustelu.uutiskynnys.fi/discussion/11/kirkko-ja-turvapaikkabisnes/#Item_5

  Vastaukset teeseihisi:

  a. En ole kannustanut ihmisiä rikkomaan lakia. Voisitko selvittää milloin muka olen näin tehnyt.

  b. Lakimiehet ovat tämäntyyppisissä asioissa erityisen tarkkailun alla, joten minulle rangaistus yllytyksestä rikokseen olisi todennäköisesti tuntuvampi kuin tavalliselle kansalaisille.

  c. Koska en kannusta ketään rikkomaan lakia, en saa siitä myöskään tuloja. Asia erikseen on tietenkin se, että selvitän asiakkailleni lain sisältöä ja kerron, mikä on Suomessa sallittua ja mikä ei.

  d. Koska en saa tuloja lainvastaisesta toiminnasta, sinä et myöskään luonnollisesti ole tulojen maksumies.

  e. En kuulu ev.lut kirkkoon vaan Keravan helluntaiseurakuntaan. Tunnen kuitenkin useita ev-lut kirkon työntekijöitä ja aktiiveja, ja he ovat ohjanneet toimistolleni jonkun verran asiakkaita.

  Suomessa on mielipiteenvapaus, enkä ota kommenttejasi henkilökohtaisesti. On tässä kovemmissakin sopissa oltu. Jos kirjoituksessa arvostellaan yksityistä henkilöä, olisi hyvien tapojen mukaista perustella kritiikin syy ja vähintäänkin ottaa selville pitävätkö omat oletukset paikkaansa.

  Minunkin toiminnassa samoin kuin koko pakolais- ja maahanmuuttopolitiikassa sekä oikeuslaitoksessa on paljon tahatonta ja tahallistakin komiikkaa, olen saanut nauraa hyvät naurut monet kerrat.

  Jatkahan keskustelua, mutta yritä pysyä asialinjalla.

 15. No hei taas.

  Etkö kirjoittanutkin oppaan, jossa käytiin läpi ja kannustettiin kirkkoja oikein erikseen turvapaikanhakijoiden piilottamiseen sen jälkeen, kun käännytyspäätös on saanut lainvoiman?

  Juu ja tiedän, että varmasti et juridisessa mielessä ole tehnyt mitään lainvastaista, mutta sorruit mielestäni äsken nyt ikävä kyllä juuri siihen saivarteluun.

  Jos asiallisesti siis olet kehottanut rikkomaan lakia, mutta lakimiehenä pystyt tekemään sen siten, ettet voi siitä syytettä saada, se on siis mielestäsi moraalisesti ok?

  Ilmeisesti taitaa olla niin, että oikeustieteelliseen joko päätyy tietyt ihmistyypit tai siellä poistuu koulutuksen yhteydessä jotain sellaista, joka kuuluu mielestäni normaalin, tasapainoisen ja terveellä järjellä varustetun ihmisen perusmoraaliin. Et ole suinkaan ensimmäinen lakihenkilö, jota tämä havainto koskee. Siis tyyliin: ’kaikki, aivan kaikki on ok, jos sitä lain kirjaimessa erikseen laittomaksi ole todettu’.

  Tässä varmaan nousee esiin myös voimakkaana sekin ilmiö, että kirkko on läpi vuosisatojen ollut laillisuuden puolustaja myös Suomessa. Nyt kun kirkko ilmoittaa yksiselitteisesti astuvansa lakien ulkopuolelle, niin siinä ropisee alas aika paljon sellaista arvovaltaa, jota on hankittu useiden sukupolvien aikana. Ilmiö herättää väistämättä mielenkiintoa.

  Mutta ei tämä ole ainoa kummallinen ilmiö näinä aikoina, ei todellakaan…:). Olen pahoillani, jos olen jossain yhteydessä ollut asiaton.

  (Niin ja tsemppiä sen ruandalaisen porvoolaisen kanssa. Toivottavasti hänet saadaan jäämään Suomeen oikeudenkäyntiin potentiaalisesti rikastuttamaan todella säälittävän köyhää kansanmurhakulttuuriamme ja tuomaan köyhälle maallemme osaamispotentiaalillaan hirmuiset säästöt. Saisihan tietysti Keski-Afrikasta varmaan tosin hyvät päivärahat… *pakollinen kevennys*)

  Keskustelu kannattanee muuten siirtää tuonne linkittämällesi blogille, niin ei tarvitse useaan paikkaan samaa asiaa toistaa.

  Br: Octavius

 16. No heti vastaus:

  Seurakuntia ei kehoteta piilottamaan ketään. Kirkko turvapaikkana -toiminnassa kyse on nimen omaan avoimesta toiminnasta suhteessa viranomaisiin. Olin esim. itse henkilökohtaisesti läsnä Lahden poliisitalolla, kun nyt karkotettavana oleva ruandalaisnainen haki uudelleen turvapaikkaa ja ilmoitti asuinpaikkansa. Olin edellisenä iltana käynyt hänen ja hänen isäntäperheensä luona kyseisessä osoitteessa, ja sieltä poliisi hänet muutama viikko myöhemmin myös haki. Kaikissa Suomessa olleissa tilanteissa (Turku, Kuopio, Tampere), joissa kirkosta on annettu turvapaikka, on menetelty täysin samalla tavalla.

  Kysymys siitä, onko karkotettavien turvapaikanhakijoiden piilottelu lain vastaista vai ei, on ehkä saivartelua. Selvää on kuitenkin, että en ole ketään kehottanut näin tekemään.

  Suojeln tarjoaminen seurakunnasta on seurakunnan julkinen protesti epäinhimillistä tilannetta vastaan. Laki sallii turvapaikkahakemuksen uudelleenkäsittelyn, siitä on ulkomaalaislaissa nimenomainen pykälä. Seurakunta vetoaa, että kyseistä pykälää käytettäisiin, ja samalla sitoutuu huolehtimaan turvapaikanhakijasta niin henkisesti kuin aineellisesti.

  Kirkko on tässä asiassa nimen omaan laillisuuden puolustaja. Kirkko puolustaa ulkomaalaislakia, jotta vainotuille todellakin annettaisiin Suomessa suojaa niin kuin oma lakimme sitä edellyttää. Siksi Kirkko turvapaikkana -oppaassa kehotetaan myös noudattamaan lakia tarkasti. Ulkomaalaislaki on sinänsä hyvä, eivätkä kirkot vaadi siihen muutoksia, mutta viranomaiset eivät suojele vainottuja ihmisiä sillä tavalla kuin laki heiltä edellyttää.

  Porvoossa asuva ruandalaismies on täysin syytön. Puolustuksella on yli 30 todistajaa 6 maassa, ja tiedossani on myös tutseja joiden hengen hän on pelastanut, joitakin heistä olen tavannutkin. Tietääkseni Suomen viranomaisia ei ole maamme historian aikana koskaan huijattu kansainvälisissä suhteissa niin perusteellisesti ja ovelasti, kuin mitä Ruanda on Suomelle tässä jutussa tehnyt. Asiasta tulee julkisuuteen tietoa tarkemmin silloin, kun se on mahdollista tutkintaa vaarantamatta.

 17. Pinsku tosiaan on pikku pioneeri..

  kts:
  http://www.sirpamartins.ehdolla.fi/blogi/2007/10/26/30

 18. http://www.sdpl.fi/liitto/liitto.htm

  ”Pinskujen periaatteet” lol

 19. Vau, tämähän onkin uskomaton riemunlähde. Tavja sai rauhanpalkinnon ja Neuvosto-Karjalasta vieraat…:D.

  Pikkupioneerit tarvitsevat kyllä uuden tehokkaamman palvelimen tuonne keskustelufoorumille. Mieletön vilske, 11 viestiä!

 20. ”(Chen muistoa syvästi kunnioittaen…:D)”

  Mikäli siellä niin sanotaan, niin ehkä kirjoittajan kannattaisi tutustua siihen millainen ihminen Che myytin takana luuraa…

 21. […] osataan. Olen joskus kauan sitten kirjoittanut tästä samasta hervotonta naurua kirvoittavasta asiasta, josta Vihreät juuri kärähtivät Vihreän langan sarjakuvan […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: