Kulttuurien välisen dialogin vaikeus

Edelliseen kirjoitukseen liittyen annan puheenvuoron kahdelle naiselle, joiden panos Suomen uljaalle uudelle maahanmuuttopolitiikalle on keskeinen. Toisten mielestä se panos on Suomea rikastuttava ja toisten mielestä Suomen tuhoava. Päätelkää itse. 

”Eri uskontokuntiin ja kulttuureihin kuuluvat ihmiset ovat toisiaan kunnioittaen toimineet yhdistävänä tekijänä ja voimavarana yhteiskunnassamme.” 

Tasavallan Presidentti Tarja Halonen 1.1.2008 

Tällä hetkellä on vaikea sanoa, missä Euroopassa olisi sellainen maa ja kotouttamisen malli, josta voisimme ottaa oppia, empii Astrid Thors ja lisää, että suomalaisesta kotouttamisesta voitaisiin jaella paljonkin kunniasanoja.  

Lopputulos kunniamaininnoin: Eri kulttuureihin kuuluvat ihmiset ovat toisiaan kunnioittaen… Minusta Thors tarkoittaa siis, että monikulttuuri on epäonnistunut kaikkialla Euroopassa. Joka paikassa, mutta ei onneksi hätää…

Thors: Monikulttuurisuus on meillä vielä hallinnassa, sillä meillä on valmiuksia ymmärtää ja nähdä eri ryhmien tarpeet jopa paremmin kuin muilla Euroopan mailla.  

Millähän tavoin tämä ilmenee? Eri ryhmien väliset tarpeet? Onko suomalaisten tarpeilla tai toiveilla tai tulevaisuudella mitään väliä?

Thors: Eurooppalaisessa keskustelussa on tuotu esille toisen ja kolmannen sukupolven maahanmuuttajien ongelmat. Voisimme oppia niiden syistä ja seuraamuksista ja mahdollisesti välttää virheitä, elleivät ne kuvasta kulttuurien välisen dialogin vaikeutumista. Tanskan kulttuuritestilinjalle meidän ei pitäisi lähteä. En näe, että minkäänlainen kulttuurikoe olisi tarpeellinen esimerkiksi kansalaisuustestien yhteydessä.  

Hetkinen – kaikkialla läntisen kulttuuripiirin maissa Tanskasta Australiaan Ruotsia lukuun ottamatta on tehty vapaan maahanmuuton johdosta yksi toimenpide. Kiristetty maahanmuuttokriteereitä. Mitä muuta me voisimme oppia? Mitä tarkoittaa virhe, joka kuvaa kulttuurien välisen dialogin vaikeutumista? Tarkoittaako rouva Ministeri katuväkivaltaa? Ilmeisesti.

Mainokset
Published in: on tammikuu 7, 2008 at 5:24 pm  Jätä kommentti  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2008/01/07/kulttuurien-valisen-dialogin-vaikeus/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: