Talibanit ja Suomi

Itsemurhaisku Afganistanissa ei ole oikeastaan enää mikään uutinen, koska niitä tehdään noin joka toinen päivä. Uutinen on sen sijaan se, että iskun kohteena olivat norjalaiset.

Suomalaiset rauhanturvaajat ovat joutuneet taisteluun kaksi kertaa. Suomalaisia ruumiitakin on jo saatu aikaan. 

Darfurissa kansanmurha jatkuu. Puoli miljoonaa ihmistä on saatu hengiltä tuossa hyvin tyypillisessä rauhanuskonnon levittämiseen liittyvässä etnisessä puhdistuksessa. Katumaasturilla ajeleva ja ympäri Eurooppaa lentelevä ilmastonmuutoksesta hyvin huolissaan oleva Tarja Cronberg vaatii Darfuriin suomalaisia rauhanturvaajia. Vaatimus kummastuttaa, koska stalinistipuolue on tähän saakka vastustanut määrätietoisesti kaikkia vastaavia operaatioita. Syynä on ympäri maailmaa lentelevä Mikki Hiirtä niin henkisesti kuin fyysisestikin muistuttava välillä Khartumissa peloissaan värjöttelevä stalinistipoliitikko. Stalinistien poliittinen linja tuntuu riippuvan siis siitä, kuka heistä saa EU:n suojaviran. 

Kun kirjoitin sanoja …Mikki Hiirtä niin henkisesti kuin fyysisestikin muistuttava… tarkoitin tietysti sitä, että Mikkihän on menestyvä ja nokkela. 

Minusta on selvää, että Suomen pitäisi:

 • Lähteä helvettiin Talibanien kynsistä Afganistanista, jenkit siivotkoon sotkunsa. 
 • Ei missään tapauksessa sotkeutua Darfurin kriisiin.
 • Eikä missään tapauksessa sotkeutua yhtään mihinkään konfliktiin, jossa rauhanuskonto on mukana. 

Jostain kumman syystä rauhanuskonto on mukana tavalla tai toisella melkein kaikissa konflikteissa. Aivan kuin Huntington aikoinaan ennustikin. Sota on rauhaa… 

Harvempi tietää Talibanien syntyhistorian. Se liittyy olennaisena osana miehuuteen, josta kirjoitin aiemmin. Erääseen pataani-heimon kylään saapui aikoinaan afganistanilaisen sotaherran rosvolauma, pahoinpiteli asukkaita ja raiskasi yhden pataanitytön.

Naapurikylässä asunut saarnaaja Mullah Mohammed Omar raivostui asiasta, sai mukaansa muutamia oppilaitaan ja raivokkaan taistelun jälkeen kaikkien ällistykseksi voitti sotalordin joukon ja surmasi kaikki. Raiskaaja hirtettiin panssarivaunun tykinpiippuun. 

Liike laajeni nopeasti ja sai nimensä koraaniopiskelijoista. Taliban on johdannainen pastun-kielisestä sanasta opiskelija. Mainittakoon, että pastua opetetaan jo useissa kouluissa myös Suomessa, mikä hieno juttu. Monikulttuuri etenee.

Sissisodan Talibanit hallitsivat, mutta hyökkäyssodasta heillä ei ollut hajuakaan. Seuranneessa sisällissodassa hämmästyttävän hyvän sotamenestyksen takana oli pelkästään tuo raivokas miehekkyys, brutaalius ja järjetön raivo. Myöhemmin tuo hyökkäystaktiikka osoittautui melkoisen huonoksi. Jenkit mestasivat Talibanien sotilasyksiköitä yhteen läjään.

Taliban-kulttuuri tuli tutuksi jalkapallostadioneilla järjestetyistä mestauksistaan. Toinen kiehtova piirre oli naisten asema, josta esimerkkinä se, että naisilta kiellettiin sandaalien pitäminen. Niiden läpsytys nimittäin kuulosti Talibanien mielestä liian seksikkäältä. 

Mainittakoon nyt tässä, että Taliban-kulttuuri on aivan yhtä hyvä kuin suomalainen kulttuuri, ellei jopa parempikin. Kulttuurit kun ovat yhtä arvokkaita kaikki. paitsi ehkä suomalainen kulttuuri, joka on täynnä impivaaralaisuutta, lintukotomaisuutta, kansallista itsetuntoa, rakenteellista rasismia ja kaikkea muuta yhtä tympeää. 

Mutta Naiset kuulkaa. Kun käytätte sandaaleita kesällä, niin muistakaa lakata varpaankynnet, jooko?

Advertisement
Published in: on 20 tammikuun, 2008 at 4:29 pm  Comments (3)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2008/01/20/talibanit-ja-suomi/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 kommenttiaJätä kommentti

 1. Minähän en sodankäynnistä enkä talibaneista tiedä yhtään mitään. Mutta muistelisin, että sieltä Afganistanista on ensin Neuvostoliitto, sitten USA ja nyt eri maiden rauhanturvaajat tulleet verissäpäin kotiin.
  Jotenkin muistuttaa pohjalaisten häjyjen touhua. Tosin kotimaiset eivät tainneet olla niin menestyksellisia.
  Ja ilmeisesti afganistanilaisia on joutunut lähetemään kotimaastaan pakolaisiksikin. Herrajee sentään, mitä loosereita!
  Ai niin… se onkin se salaliittoteoria, jonka mukaan pakolaiset muuttavat Euroopan Afganistanin, Irakin, Pakistanin jne. kaltaiseksi sotatantereeksi.

 2. ”Ai niin… se onkin se salaliittoteoria, jonka mukaan pakolaiset muuttavat Euroopan Afganistanin, Irakin, Pakistanin jne. kaltaiseksi sotatantereeksi.”

  Asiaa sivuten ei ole mikään (julkinenkaan) salaisuus ketkä tehtailevat ammattitaitoa, suunnitelmallisuutta ja kurinalaisuutta vaativia ryöstöjä Ruotsissa. Vai onko sinulle?

 3. ”Herrajee sentään, mitä loosereita!”

  Loser.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: