Kohti poliisivaltiota

Kirjoitin tuossa aiemmin nykyisestä hallituksesta ja sen tasosta. Luulin vilpittömästi, ettei kukaan voi vajota enää alemmaksi kuin kaikessa turpiin EU:lta ottava ja jatkuvan nöyryytyksen kohteena oleva Matti Vanhanen tai Suomen nykyisen identiteetin ja kulttuurin tuhoamista suunnitteleva ja toteuttava Astrid Thors. 

Olin väärässä. Sisäministeri Anne Holmlund on saanut kuningasajatuksen. Netin käyttö vaatisi jatkossa sitten kirjautumisen henkilötunnisteiden kautta. Holmlund suunnittelee myös Kiinan kansantasavallassa käytössä olevaa Internetin keskitettyä sensuuria. Käytännössä siis siirtymistä poliisivaltioon. Joku voisi väittää, että Holmlund on menettänyt täydellisesti järkensä. 

Sisäministeri Anne Holmlund (kok) ehdottaa internetiin ikärajoja ja järjestyksenvalvojia. Lasten ja nuorten netin käyttöä pohtivassa seminaarissa puhuneen Holmlundin mukaan keskustelufoorumit ovat lapsille ajanvietepaikkoja. Holmlundin mukaan niissä pitäisi olla järjestyksenvalvojia kuten vastaavissa paikoissa netin ulkopuolellakin. Ministeri on myös valmis harkitsemaan ikärajoja internetsivuille. Holmlund haluaa luoda rajat hyväksyttävien ja ei-hyväksyttävien sivustojen sisällölle.

Mainokset
Published in: on tammikuu 31, 2008 at 11:03 am  Comments (8)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2008/01/31/kohti-poliisivaltiota/trackback/

RSS feed for comments on this post.

8 kommenttiaJätä kommentti

 1. Mikä saa epäilemään, että Kiinan nettikulttuuri olisi jotenkin huono vaihtoehto?
  Eikö kautta aikojen tiettyjä asioita ole varjeltu tietyiltä ihmisltä ihan siksi, että se on kaikkien kannata ehdottomasti parasta.
  Ainakin minun käsittääkseni Kiinassa on kansallisvaltio toteutettu mitä mainioimmalla tavalla. Joten luulisi kansallismielisen ajattelen asiaa siltä kantilta. Vai hämääkö sana kommunisti niin paljon, että metsää ei enää näe…

 2. ”Ainakin minun käsittääkseni Kiinassa on kansallisvaltio toteutettu mitä mainioimmalla tavalla. Joten luulisi kansallismielisen ajattelen asiaa siltä kantilta.”

  Kiinan tasavalta on eri asia kuin Kiinan kansantavalta. Tasavallan hallituksen ongelma on, että se on väärässä paikassa Taiwanilla ja vasta hiljalleen siirtymässä takaisin Pekingiin 🙂

  Nationalistipuolue Kuomintang saikin juuri vyörymäisen vaalivoiton, eikä se harrasta nettisensuuria vaikka toisaalta voisi kiinalaiseen tapaan harrastaakin. Mikään periaatekysymys sensuurittomuus ei heille ole. Se olisi kuitenkin erilaista sensuuria kuin kansantasavallan sensuuri. Ja todella paljon erilaista kuin nämä suomalaiset kuningasideat.

 3. Ei minun mielestäni rajoitusten laittamisessa lapsille sinänsä ole mitään pahaa. Kyllä tosi on että internet sisältää kaikenmaailman saastaa aivan määrättömästi. Toisaalta sadat pedofiilit vaanivat lapsia keskustelupalstoilla. Kyllähän näistä on jo kokemuksia vaikka kuinka. Ei näissä mitään jos näihin jäävät, sanoisin. Toinen asia tietysti on että jos internet vaatii jonkin käyttäjätunnuksen tapaisen, voi toki tulla ilmiö jossa kaikkea asiallistakin asiaa sensuroidaan riippuen sen sisällöstä. Esim. maahanmuuton kritisointi voi olla hyvinkin liipaisimella, tämä on totta ja se onkin sitten jo pirun huono juttu.

 4. ”Ei minun mielestäni rajoitusten laittamisessa lapsille sinänsä ole mitään pahaa”

  No ei tietenkään, mutta sen pitäisi olla lähinnä vanhempien tehtävä. Mahdollisten lukotusten pitäisi olla kotoa hallittavissa. Arveluttavan sisällön taas ei missään tapauksessa pitäisi olla Matti Vanhasten keskenään käymän kansalaiskeskustelun määriteltävissä.

  Toisaalta avaisihan tuo mahdollisuuksia. Mikäs olisi sen hienompaa kuin olla valtion palkoilla teinien keskustelupalstan järjestyksenvalvoja. Loppuisi meinaan vittuilu ja löysäily palstoilla kuin seinään 😉

 5. Olisipa mielenkiintoista tietää millainen olisi ei-hyväksyttävä nettisivu.

  Kyllä vanhempien vastuulla on valvoa mitä lapset tekevät. Ei kai sitä valtiolle voi ulkoistaa.

 6. tämä voisi päästä aika lähelle omalla listallani: http://www.spreekillers.org/

 7. No tässähän on yksi malliesimerkki sellaisesta sivustosta.
  Mites Oktaviinus ajatteli, että ne vanhemmat sen valvonnan tekee? Ostamalla lapsilleen viinaako?

 8. :D. Jahas – KakkaKeken mielestä tämä on siis ei-sopiva sivusto. Kertoisitko ystävällisesti minkä vuoksi?

  Ai miten valvotaan lapsia? Itse tsekkaan pari kertaa kuussa sivut joilla he surffaavat. Ei sen kummempaa. Lisäksi kannustusta siihen, että todistuksessa huonoin numero on 8 ja englanti, matematiikka ja äidinkieli 10. Lapsille viinaa? On kyllä tullut vähemmän ostettua…:D. Toinen lapsi soittaa pianoa musiikkiopistossa ja aikomus on seuraavaksi lähteä Rammsteinin konserttiin, kunhan jätkät pääsevät rundille.

  Toinen lapsi taas on teatterissa ja on intohimoinen valokuvaaja. Ensimmäinen näyttely on elokuussa, tervetuloa.

  Olemme varmaan kaikki samaa mieltä siitä, että Sinun kohdallasi evoluutio on tehnyt kammottavan virheen. Hyvä keino purkaa tuota virheestä johtuvaa pahaa oloa on esimerkiksi urheilu. Suosittelen.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: