Juhani Iivari (taist.) puhuu roskaa

Pravda julkaisi sunnuntaina vuosikymmeniä jatkuneen salailun jälkeen artikkelin maahanmuuttajataustaisten suuresta rikollisuudesta. Ilmiöstä, joka on kaikille itsestään selvää ja Pravdan jutun julkaisemisen taustalla lieneekin huoli lehden jo kauan sitten menetetystä uskottavuudesta.

Asiantuntijana Pravda haastatteli Stakesin tutkija Juhani Iivaria. Tämän valopään ajatusmaailman pohjana on hänen taistolaisen stalinistinen menneisyytensä. Rikollisuuden syy on luonnollisesti maahanmuuttajien kokemassa rasismissa. Joopa joo. Raiskausten syy on taas Juhanin mielessä eri kulttuuritaustoissa ja siinä, että suomalaiset naiset antavat eri kulttuuritaustaisille vaarallisia signaaleita. Joopa joo Juhani, Sinä puhut aivan täyttä roskaa.  

Juhani jatkaa:  

’Ulkomaalaistaustaiset nuoret ovat myös yhteiskunnassa vartioidumpia ja jopa ryhmittäin leimatumpia kuin kantaväestö. Ulkomaalaistaustaisen rikos on ylipäänsä helpompi selvittää ja heidän on vaikeampi puolustaa itseään tutkinnassa mm. kielivaikeuksista johtuen.  

Kansainvälinen tutkimuskirjallisuuskin viittaa useassa kohdassa tutkimustuloksiin, joiden mukaan poliisi pidättää ulkomaalaisen ja maahanmuuttajan herkemmin kuin maan syntyperäisen kansalaisen. Maahanmuuttajien väkivaltarikokset tapahtuvat suuremmalta osalta kaduilla ym. ulkotiloissa, kun taas suomalaiset selittävät välejään useimmin yksityisissä tiloissa.

 Pravdassa haastateltu algerialainen Muhammed Miloudi sen sijaan uhkailee suoraan.

’…työnantajien rasismia tulee karsia…jos tilanne jatkuu, tilanne voi pahentua.’

Minä ja tuskin kukaan muukaan epäilee hetkeäkään Muhammedin sanojen todenperäisyyttä. Tilanne pahenee aivan varmasti. Väkivalta ja raiskaukset lisääntyvät vuosi vuodelta.

Juhani näkee syynä myös äärikansallisten arvojen nousemisen rikollisuuden syynä. Juhani on tehnyt yhteistyötä myös legendaarisen tutustumisraiskaus-termin kehittäjä Päivi Honkatukian kanssa. Islamtaustaisissa perheissä rehottavalle väkivallalle Juhani kohauttaa olkiaan. Sitä ei ihme kyllä ole saatu suoraan VHM:n syyksi.

Mieti Juhani ihan rauhassa yhtä ajatusta. Miten olisi, jos maahanmuuttajataustaiset ovat yliedustettuina rikostilastoissa siksi, että he tekevät enemmän rikoksia? Syyllistyvät siis katuväkivaltaan ja raiskaavat paljon enemmän kuin kantaväestö.

Tällaisen stalinismiin pohjautuvan ajatusmaailman peruslähtökohta on se, että kaikki mahdolliset vaikeudet ovat lähtökohtaisesti yhteiskunnan eli muiden ihmisten syytä. Mitään muuta mahdollisuutta ei ole.

Juhanin juttuja lukiessa ei voi kuin ihmetellä miten syvälle koneistoon stalinismi onkaan juurtunut Suomessa. Tämäkin kaveri on dosentti, oman alansa jonkinlainen auktoriteetti ja paljon käytetty asiantuntija mm. rikoslainsäädännön kehittämisessä.

Peruslähtökohtana on se, että rikoksen tekijä on aina uhri. Vaarallisimmillaan kehitys johtaa siihen, että ihmiset toteavat yhteiskunnan olevan yksinkertaisesti kykenemätön suojelemaan kansalaisiaan ja turvautuvat lopulta oman käden oikeuteen.

Mainokset
Published in: on helmikuu 11, 2008 at 3:20 pm  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2008/02/11/juhani-iivari-taist-puhuu-paskaa/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentJätä kommentti

  1. Minkä ihmeen takia ne poliisit niitä tyttöjä piilottelee? Eikös niiden islamistien pitänyt olla parantumattomia tavoilleen?


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: