Erkki Tuomioja ja tie presidentiksi

Suomalaisissa vasemmistolaisissa päätiedotusvälineissä, eli Pravdassa ja YLEssä, on viime keväästä asti itketty taukoamatta SDP:n vaalitappiota ja puolueen yleistä tilannetta. Puolueen saama palstatila esim. Pravdassa on ällistyttävä. Sen yhteenlaskettu ppm-määrä on varmasti kymmenkertainen kaikkien muiden puolueiden yhteenlaskettuun määrään verrattuna. Jopa De Dorkat ovat jääneet varjoon. 

Master Plan on seuraava. Lyhyen ajan tavoitteena SDP:ssä vallassa olevalla uusmarxilaisella suuntauksella on saada Erkki Tuomioja puheenjohtajaksi. Lähiaikoina realisoituvan taantuman ja  sitä mahdollisesti seuraavan laman seuraukset kaatuvat nykyisen hallituksen päälle, jolloin demarien istuva puheenjohtaja on julistamista vaille varma seuraava pääministeri. Talouden käänne ajoittuu suurella todennäköisyydellä samaan ajankohtaan, jolloin Erkin nostaminen presidentiksi seuraavana vuonna on täysin realistista ja marxilaisten selkeänä tavoitteena. 

Myönnän auliisti, että pojat osaa hommansa. Koneisto on vahva ja toimii kuin kello. Tuomiojalle junailtiin Tieto-Finlandia kirjallisuuspalkinto ja hänen ymmärrettävästi 1960-luvun tunkiolta peräisin olevaa julkisuuskuvaansa yritetään epätoivon vimmalla puhdistaa. Tästä on viimeisenä esimerkkinä Tuomiojan huumepaljastukset, joilla kai haetaan nuorten tukea. 

Master Planin tiellä on kaksi suurta estettä ja tulemme näkemään koneiston, Pravdan ja YLEn toimesta vielä mielenkiintoisia kuperkeikkoja niiden kiertämiseksi. Toisen esteen nimi on Sauli Niinistö ja toisen esteen nimi Tuomiojan tunkiomenneisyys ja –imago. 

Kun aika koittaa, tullaan näkemään uskomaton loanheittokampanja Sauli Niinistöä vastaan. Tässä kampanjassa ei ole rajoja ja luulen sen törkeydessään olevan ainutlaatuinen Suomen poliittisessa historiassa. 

Toinen kampanja Tuomiojan tunkion peittämiseksi on ollut käynnissä jo pitkään. Seuraava vaihe tulee olemaan mielenkiintoinen. Marxilaisten ehdoton lähiajan tavoite on estää demareiden puheenjohtajavaalien jäsenäänestys. Master Planin edellytys on, että Tuomiojan kannatusta mitataan mahdollisimman harvoin. Demareiden ei-marxilainen siipi, eli Jaakonsaari ja rodunjalostaja Lehtinen etunenässä, luonnollisesti kannattavat jäsenäänestystä. 

Turhaan, koska Pravda aloittanee oman iskunsa jo ensi viikonlopun numerossa.  Isku aloittaa virallisesti Tuomiojan tien presidentiksi.

Advertisement
Published in: on 12 helmikuun, 2008 at 4:32 pm  Comments (6)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2008/02/12/erkki-tuomioja-ja-tie-presidentiksi/trackback/

RSS feed for comments on this post.

6 kommenttiaJätä kommentti

 1. Alas menee tämä yhteiskunta, jos Tuomiojasta tulee presidentti. Hyi mikä ajatus!

 2. Pravda on onnistunut jo kaksi kertaa Halosen kanssa. En äkkiä keksi yhtään syytä, miksi se ei onnistuisi myös Örkin kanssa.

 3. No niinhän se on… Puistattaa kyllä taas kerran tuo ajatus, mutta totta puhut.

 4. Haha mitä paranoiaa, päivän naurut. Luuletteko te tosiaan suomen presidentillä olevan niin paljon valtaa, että hän yksinään kampeaa koko yhteiskunnan syöksykierteeseen? Tämä on taas tätä, asiat kontekstiin ihmiset!

 5. Örkki on kova jätkä. Hän teki ulkoministeri kaudellaan historiaa, koska on rauhan aikana maailmanhistorian ensimmäinen itsenäisen valtion ministeri, jota on kaksikin kollegaa kutsunut ’ääliöksi’.

  Kirjassaan Häivähdys punaista Örkki perustelee satoja sivuja, miten Wuolijoki on niin isänmaallinen että. Totuus löytyy mm. Nevakiven kirjasta Neuvostotiedustelu Suomessa, jossa Wuolijoen toiminta on kuvattu yksityiskohtaisesti. Wuolijoki tuomittiin maanpetturuudesta.

  En osaa lainsäädäntöä niin hyvin, mutta maallikon mielestä Tuomiojan Zavidovo-vuoto täyttää maanpetturuuden tunnusmerkit. Suku velvoittaa.

  Kaiken huippu oli tuo Tieto-Finlandia. Kun valitsijaksi nimettiin Raimo Väyrynen, ei kenelläkään ollut epäselvää, kuka palkinnon kuittaa.

  Väyrynen on entinen Rauhan-ja konfliktintutkimuslaitos tutkija, joka lanseerasi mm. käsitteen Neuvostoliiton rauhanohjus. Laitos oli ja on läpimarxilainen. Mainittakoon se varmaan kaikki yllättävä tieto, että Väyrynen on puoluetaustaltaan……….sosialidemokraatti.

 6. […] suosikkini SDP:n puheenjohtajaksi, Erkki, ehdottaa maapallon ilmaston pelastamiseksi bensakuponkien käyttöönottamista Suomessa. […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: