Naisen Sielu

Naiset ovat kaikista pystyasennossa kulkevista nisäkkäistä ylivoimaisesti kivoimpia, kiehtovimpia ja mielenkiintoisimpia otuksia, mitä maa päällään kantaa.

Minulla on näkökulmasta riippuen suureksi onnettomuudekseni tai onnekseni ollut organisaatioissani läpi työhistoriani aina suhteellisen paljon Naisia alaisinani. Tilanteet, joihin olen joutunut ovat olleet, ja varmasti tulevat myös jatkossa olemaan hämmentäviä. Hämmentäviä miehelle, joka pohjimmiltaan uskoo luonnontieteisiin, suoraviivaisuuteen, tuloksien tekemiseen ja avoimuuteen.

Olen keskustellut kuukautisvaivoista yhtään mitään niistä ymmärtämättä. Olen selvitellyt kodissaan henkisen väkivallan kohteeksi joutuneen naisen elämää ja ollut mukana uuden asunnon hankinnassa. Olen antanut varoituksen seksuaalisesta häirinnästä, sillä kertaa Naiselle. Olen keskustellut astrologiasta, kutomisesta, päiväkodin joulujuhlista ja siivoamisesta.

Mustan aukkoni kiintiön täytti äärimmilleen kolmen vuoden takainen tilanne, jossa minua suorin sanoin pyydettiin paikkaamaan erään henkilön aviomiehen velvollisuuksia kotona ilmenneiden erektiohäiriöiden vuoksi. Uuuh. Onneksi kuulin alkuvuodesta, että kyseiseen perheeseen on tulossa onnellinen perhetapahtuma, eli jotenkin tämäkin ongelma oli saatu hoidettua pois päiväjärjestyksestä.

Voin vakuuttaa kokemuksen kautta yhden asian – mikään normaali opetettava tai opiskeltava johtamismalli ei toimi.

Psykofyysinen johtaminen, projektin hallinta, tilannejohtaminen, RUK:n opit, hiljaisen tiedon hallinta, vaikuttamisen taito, BSC, voimavaraistaminen, tunneälyjohtaminen, CRM, muutosjohtaminen, jne… kaikki täysin turhia asioita.

Satoja valmennustunteja on elämässäni mennyt täysin hukkaan. Tuhansittain tuhlattuja euroja erilaisille valmentajille, jotka kuvittelevat omaavansa viisasten kiven, vaikka he eivät lopulta ymmärrä yhtään mitään.

Vapaamuotoisissa tilanteissa naisen kanssa kommunikointi on yleensä hyvin yksinkertaista, sillä siinä pätee kolme universaalia pääsääntöä. Näistä säännöistä saattaa olla joitain poikkeuksia, mutta 95 %:ssa kaikissa sosiaalisista tilanteissa selviät loistavasti näillä.

 1. Tunne. Käytä sanaa ’tunne’ säännöllisesti. Minusta tuntuu… Minulla on sellainen tunne… Miltä se tuntui…?
 2. Sinun ei tarvitse sanoa oikeastaan mitään vaan kuuntele ja näytä siltä, että kuuntelet, vaikka et niin tekisikään. Lopetat vain siihen, mitä Nainen haluaa kuulla. Tämä on tärkeää – Sinun täytyy päätellä jostakin se, mitä Nainen haluaa pohjimmiltaan kuulla.
 3. Tee tasan mitä haluat. Naiset ovat kurkkuaan myöten täynnä Mikki Hiiriä.

Virallisissa ja konkreettisiin tuloksiin tähtäävässä toiminnassa eli työssä, olen kehittänyt täydellisen johtamismallin. Varoituksen sana tähän väliin: tätä ei saa missään tapauksessa soveltaa miehille.

Osta Naiselle ruusu tai ruusuja. Minulla ei ole pienintäkään ymmärrystä siitä miksi se toimii, mutta se toimii aina.

Management by Roses™ – et voi epäonnistua.

Advertisement
Published in: on 4 maaliskuun, 2008 at 6:34 pm  Comments (14)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2008/03/04/naisen-sielu/trackback/

RSS feed for comments on this post.

14 kommenttiaJätä kommentti

 1. Onneksi omalle työsaralleni naisten rantautuminen on ollut varsin tuore ilmiö.

  Perinteinen sotilasjohtamisen malli on kuitenkin toiminut myös tällaisen – sukupuolista vähemmistöä kotonaan neljän hirmuttaren joukossa – edustavan miehen kotioloissa. Periaatehan lyhennnetään EMKN.

  Ei, Miksi?, Katsotaan, No – hyvä on.

  Tärkeimpänä hallintomenetelmänä on tietysti se kuuluisa OYY.

  Opeta Ymmärtämätöntä Ymmärtämään.

  Kullervo

  Jk. Ja turpaan tulee kun joku demoneistani lukee tämän.. 😉 OYY.

 2. ”Naiset ovat kaikista pystyasennossa kulkevista nisäkkäistä ylivoimaisesti kivoimpia, kiehtovimpia ja mielenkiintoisimpia otuksia, mitä maa päällään kantaa.”

  Hyvä kun mainitsit tuon nisäkkäät, pingviinit ovat nimittäin tosi mielenkiintoisia ja veikeitä otuksia myös.

 3. Samasta aihepiiristä on aika mielenkiintoinen blogi Plazassa, nimeltään sata naista. Kirjoittajalla on varsin erikoinen projekti päällä, tuntuu tosin laahaavan hieman jäljessä 🙂

  Blogi on välillä varsin viihteellistä luettavaa, sisältää varsinaisen projektin esittelyn lisäksi aika viiltävää ja tarkaa naisanalyysiä. Projektin todenperäisyydestä on kyllä vaikea sanoa mitään. Viihdettä kuitenkin yhtä kaikki.

  http://plaza.fi/ellit/ihmissuhteet/100-naista/

 4. Ei naiset ole noin yksinkertaisia.

  Minä ainakin saatan saada raivarin, jos mies puhuu tärkeässä asiassa, että hänestä vain tuntuu. Olen toisaalta hyvin rationaalinen enkä yleensä tee asioita tunnepohjaisesti.

  Ilmeisesti aliarvioit naisia, sillä puhut niistä kuin jostain omituisista kohteista. Eikö naiset ole myös ihmisiä?

  Ymmärrän kyllä, miksi usein kummankin sukupuolen edustajat alistavat toisiaan tuolla tavalla puhumalla naisista ja miehistä. Minulle tulee tunne, että sinä et ole koskaan syvällisesti tuntenut naista, yleensä emme niin kauheasti täysjärkisestä miehestä eroa ajatusmaailmaltamme.

  http://idanblogi1.wordpress.com/

 5. Hyvä Ida. Kiitos kommentistasi.

  Kyse tuossa postauksessa on kahdesta asiasta. Nauran siinä itselleni – en missään tapauksessa naisille.

  Toinen juttu liittyy edelliseen. Se on outoa ja mustaa huumoriani, jonka avaaminen vaatisi enemmän kuin yhden kirjoituksen.

 6. Ymmärsin kyllä, että tuo on joidenkin mielestä hauskaa.

  En vain tajua miksi ihmeessä edes huumorilla yrität laatia ohjeita ihmisten kanssa olemiseen?

  Tarkoitan nyt sitä, että tuollainen ei aina ole kauhean imartelevaa sinua, kirjoittajaa kohtaan.

  Ei tuo kirjoitus niin kärjistävä ollut, kuin otsikko antoi ymmärtää. Kerron vain sellaisen salaisuuden, että naisille tuollainen asenne kertoo lapsellisuudesta ja saa hylkimisreaktion aikaan.

  Suoraan sanottuna, jos joku tulee koskaan selittämään minun tuttavapiirissä jotain naiset on tällaisia ja minä olen tutkinut sitä yleensä pidetään tyhmänä.

  http://idanblogi1.wordpress.com/

 7. No, minusta tässä jutussasi on nyt sellainen vika, että kerrot vähän niin kuin vanhaa vitsiä…:)
  Winnie voisi vitsailla samaan tyyliin nain:

  Miehet ovat kaikista kahdella jalalla kulkevista elukoista ylivoimaisesti hauskimpia ja omituisimpia otuksia.

  Olen onnekseni tai onnettomuudekseni saanut elämässäni tavata paljon miehiä. Olen puhunut heidän kanssaan autoista, jääkiekosta, metsästyksestä, viinanjuonnista ja nalkuttavista vaimoista ymmärtämättä niistä yhtään mitään. Olen myös antanut yösijan ryyppyputkeaan viettävälle miehelle ja potkaissut munille minua lääppivää miestä.

  Olenpa joskus ollut tilanteessa, jossa mies on valittanut pihtaavaa vaimoaan ja pyytänyt minua antamaan hänelle piparia. Uuh. En ole kuullut hänestä aikoihin mitään, ovatko asiat nyt paremmin.

  Vaikka miehet ovat hämmentäviä, heidän kanssaan voi
  aina puhua autoista, aseista tai urheilusta tai muista miehisistä asioista. Joskus kannattaa olla myös hiljaa ja juoda miehen kanssa kaljaa ja katsoa telkkaa. Se toimii aina.

  Osta miehelle kalja tai kaljaa, en tiedä yhtään miksi, mutta se toimii aina.

  Kun asian kääntää näin, se naurattaa varmasti heitä, joilla on samanlainen huumorintaju 🙂

 8. Luulen, että vastaus naiseuden mysteeriin löytyy jostain keskustelun ja suklaan välimaastosta. Ehkä?

  If a man can be sent to the moon, why can’t we send all of them there?

 9. Mikä naiseuden mysteeri? Kyllä sinne kolon pohjalle ulottuu, jos on tarpeeksi mies.

  Yritän nyt ymmärtää tuota, miksi antaa itsestään tuollainen kuva, että omaa noin kuivan huumorintajun?

  Tuon Winnien kanssa samoilla linjoilla olen.

  http://idanblogi1.wordpress.com/

 10. Sieluni on suklaasta, varo sulattamasta sitä…:)

 11. Ida: MRRRR-RRR-RRR.

  Nyt lähden vetämään punttitreenit.

 12. Kaimani on varmasti oikeassa. Nyt ymmärrän jotkut hakusanat 🙂

 13. http://www.riemurasia.net/jylppy/displayimage.php?pos=-23643

 14. Kyllä tämä tilastollisesti merkittävällä tasolla sanoo jotain miehistä ja naisista. Yksittäisiä naisia en neuvo kohtelemaan tuollaisina ennen kuin asiasta on parempaa tietoa. Voi tulla hyytävä palaute.

  Itse ahdistun varttitunnissa pelkästään naisista koostuvassa seurassa (pl joku oma pieni kaveriporukka). Samoin vapaaehtoisessa maanpuolustuksessa olen pari kertaa ollut jollain naisten kurssilla. AAAARGH! Hirveää kanamaista räpätystä ja säätämistä ja säheltämistä. Miesvaltaisessa porukassa kaikki on luontevampaa ja selkeämpää. Tehdään eikä puhuta tekemisestä. Keskitytään oleelliseen. Rentoudutaan silloin kun ei ole syytä särmätä. (Tämä pätee miesvaltaisiin porukoihin muutenkin).

  Mun mielipide anyway.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: