Työperäisyyden ylistys

Työperäisyydestä on Suomessa huutava puute. Puute on niin kauheaa, että välillä se karjuu illasta, viikosta ja kuukaudesta toiseen maalla, merillä ja ilmassa päästämättä meitä normaaleita ihmisiä edes nukkumaan. Niin kamalaa on se huuto.

Vihreät ja muu suvaitsevaisto väittää, että ilman työperäisyyttä Suomi halvaantuisi ja suorastaan jäätyisi paikalleen. Mikä ihme tämä työperäisyys sitten on?

Työperäisyyttä on jo melkein kaikissa Euroopan suurkaupungeissa ja pienenä syrjäisenä kylänä Helsingissä näkee vain pienen osan kokonaisuudesta ja työperäisyyden mystisestä olemuksesta koko Euroopan tasolla. Työperäisyyteen liittyy muutama universaali ja jokaisessa Euroopan kaupungissa pätevä fakta.

Työperäisyys on todella aamu-uninen. Harva näkee työperäisyyttä aamupäivisin muuten kuin päiväkotiin laahustavien säkkien muodossa ja pienten naaras(?)työperäisten vieressä kipittävien samalla tavalla pukeutuneiden äitiensä (?) johtamana. Urospuolinen työperäisyys ei jostain merkillisestä syystä pukeudu jätesäkkiin, mutta urospuolisella työperäisellä on vastaavasti erittäin terävä mattoveitsi taskussa. Tästä voinee päätellä työperäisyyden keskittyneen ennen kaikkea ilmeisesti matto-alalle.

Työperäisyys tuo myös väriä kaduille. Väkivalta kaduilla raaistuu vuosi vuodelta. Raiskaukset lisääntyvät työperäisyyden lisääntyessä aina raiskausten suurvaltaan ja erittäin työperäiseen Ruotsiin rinnastettavalle tasolle. Jännitys tiivistyy siinä, että saavuttaako työperäistettävät Ruotsi ja Suomi Etelä-Afrikan tason raiskausten suhteellisessa määrässä. Siinä on vielä pienellä Suomella kirittävää. Uskon, että kaikki me toivomme Suomelle onnea.

Työperäisyys heräilee jossain vaiheessa iltapäivää. Työperäisyys kerjää Aleksanterinkadulla, ryöstelee avuttomia vanhuksia maaseudulla ja täyttää Itäkeskuksen tai muun kauppakeskuksen käytävät siinä pari tuntia puolenpäivän jälkeen.

Työperäisyys on lisäksi todella kallista, jos ajatellaan sellaista raadollista asiaa kuin raha. Englannissa työperäisyys huijaa eri lähteiden mukaan ainakin kolme miljardia euroa vuodessa sosiaalitukina. Kukaan ei ole asiaa Suomessa tutkinut tai ainakaan mitään vastaavaa tutkimusta ei täällä ole julkaistu, mutta päätellen työperäisten valtavasta matkustusinnosta aina kuukauden vaihteessa Tukholmaan, summat ovat melkoisen suuria. Sama asia on kaikkien sosiaalityöntekijöiden tiedossa.

Sosiaalitädeille nostan kyllä hattua. Mahtaa olla henkisesti todella vaikea paikka tehdä tuollaista työtä. Pienellä palkalla tunnollisesti työtään tekevä ahkera sosiaalitäti ymmärtää ennemmin tai myöhemmin sen, että työperäinen henkilö ansaitsee nettona suunnilleen viisinkertaisesti tätiin verrattuna pelkästään olemalla työperäinen.

Työperäisyys kannattaa. Ryhdy Sinäkin työperäiseksi. Älä raada yrittäjänä tai duunarina, saat vain hikeä, töitä ja halveksuntaa.

Mainokset
Published in: on Touko 2, 2008 at 4:55 pm  Comments (6)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2008/05/02/tyoperaisyyden-ylistys/trackback/

RSS feed for comments on this post.

6 kommenttiaJätä kommentti

 1. Haluan työperäiseksi liksannousun toivossa.. Loistokirjoitus.

 2. Täytyy kyllä myöntää, että osaat tuoda näkökulmasi todella hauskalla (kin) tavalla esille… 😉

  Hanna-Kaisa

 3. Ongelmana lähinnä ovat käsitteiden vilkas muuttuminen, ja ihmiset jotka eivät pysy tämän muutoksen tahdissa.

  Systeemi menee jokseenkin näin:
  Pakolainen=>maahanmuuttaja=>työperäinen maahanmuuttaja=>kotouttamisongelmat.

  Pakolainen lähtiessään Suomea kohden luultavasti luulee olevansa pakolainen, toisaalta hän tätä onkin, aina siihen asti kunnes maassa oleskelun laillinen puoli on saatu vahvistettua, jolloin tästä pakolaisesta on tullut maahanmuuttaja, halusi hän tätä itse tai ei, ”he ovat tulleet jäädäkseen” toteavat suomalaispoliitikot, sillä he tietävät valtaväestöä ja pakolaisia paremmin tulevaisuuden, jonka valtaväestö tulee kustantamaan.

  Se että maahanmuuttajasta tulee työperäinen maahanmuuttaja, se on pelkästään poliitikkojen sanallista kikkailua jolla koitetaan peittää sitä tosiasiaa, että näistä maahanmuuttajista on kokonaisuutenaan pelkästään kustannuksia, ja jolla koitetaan perustella uusien pakolaisten haalimista maahanmuuttajiksi.

  Kun pakolainen itse ei ole tietoinen tästä prosessista, niin hän ymmärrettävästikään ei kykene, tai halua vastata näiden nimikkeiden vaatimuksiin, jolloin tarvitaan erityisiä kotouttamisohjelmia, joiden tarkoituksena on peitellä tapahtunutta, ja teeskennellä että asialle ollaan muka tekemässä jotain.

  Oikea työperäinen maahanmuuttaja ei tarvitse mitään kotouttamista, tai jos tarvitsee, niin hänellä on sen työnsä takia omaa varallisuutta maksaa oma kotouttamisensa ihan itse.
  Tämän vuoksi me yleensä emme edes huomaa todellisten työperäisten maassa oleskelevien ulkomaalaisten läsnäoloa.

  Koko meteli maahanmuuttajista, työperäisestä maahanmuutosta, kotouttamisesta, rasismista, ja ylipäätään ulkomaalaisiin liittyvistä ongelmista, on melkein pelkästään pakolaisiin tai pakolaistaustaisiin liittyviä asioita, ei todellakaan ulkomaalaisiin, maahanmuuttajiin, tai työperäisiin maahanmuuttajiin liittyviä asioita.

  Todellinen ongelma on näitä pakolaisia haalivat politiikot, joidenka toimien seurauksena sitten maassamme on ihmisiä jotka suhtautuvat välinpitämättömästi/ylenkatseisesti maahamme, ja sen alkuperäisiin asukkaisiin.

  Pakolaisille pitäisi tehdä selväksi se, että jos he haluavat olla pakolaisia, laukut on syytä pitää pakattuina, ja jos he haluavat muuttua suomalaisiksi, silloin on syytä ottaa vastuuta kuin suomalaiset, eikä elää kuin siat pellossa.

  Poliitikoille pitäisi tehdä selväksi se, että jos vanhoista ongelmista ei vielä ole selvitty, ei ole kannattavaa hankkia uusia.

 4. Tunnen olevani aika tavalla etuoikeutettu, koska näin hienoa kommentteja ilmestyy blogiini.

  Tuossahan tuo oli pähkinänkuoressa. ’Oikea työperäinen maahanmuuttaja ei tarvitse mitään kotouttamista, tai jos tarvitsee, niin hänellä on sen työnsä takia omaa varallisuutta maksaa oma kotouttamisensa ihan itse.
  Tämän vuoksi me yleensä emme edes huomaa todellisten työperäisten maassa oleskelevien ulkomaalaisten läsnäoloa.’

  Btw: taitaa aika monella suomalaisella muuten nousta hymy suupieliin, kun kuulee seuraavan kerran jonkun ääliöpoliitikon sanovan käsitteen työperäinen maahanmuutto….

 5. Tämän päivän Hyysärissa on juttu Suomen sosiaaliturvasta, joka on kuulemma alle EU:n keskitason. Jutun paras osa löytyy kommenttilaatikosta jossa jutun kirjoittaja Päivi Repo toteaa ” Tällaisella sosiaaliturvalla ei houkutella Suomeen yhtään huippuosaajaa.” Jokainen tehköön omat johtopäätökset.

 6. Kirjoitus oli mielestäni niin hyvä, että nykylain mukaan se olisi pitänyt jättää tekemättä.

  Lisään vain sen, että kun Suomi luemma tarvitsee lähitulevaisuudessa satoja tuhansia työperäisiä pesemään ikääntyvien ex-työllisten alusastioita, kannattaisi pyrkiä haalimaan tänne niitä työperäisiä, jotka voivat kulttuurinsa vuoksi koskea vain omaa sukupuoltaan olevia, jotta potentiaalisia työpaikkoja olisi tuplaten.

  ”Tällaisella sosiaaliturvalla ei houkutella Suomeen yhtään huippuosaajaa.” Voisiko tuota paremmin sanoa.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: