Montesquieun kuolema

Suomessa ollaan siirtymässä demokratian kehityksessä uudelle asteelle. Vallan kolmijako-opista, jota yleisesti pidetään perustavana osana länsimaisten demokratioiden hallintomuotoa, luovutaan ja Suomi siirtyy oikeaksi demokratiaksi, nimittäin kansandemokratiaksi.

Uudessa hallintomallissa niin lainsäädäntö-, toimeenpano- kuin tuomiovaltakin keskitetään yhteen paikkaan, valtakunnansyyttäjän virastoon. Virasto korostaa kannanotossaan, että mallista on hyviä kokemuksia historiassa aikaisemmin toteutetuista vastaavista kokeiluista. Pohjana mallin kehittämisessä on käytetty kuuluisaa Andrei Januarjevitš Vyšinskin teosta Teoria juridisista todisteista (Теория судебных доказательств), jonka perusideana on se, että rikoslaki on luokkataistelun väline ja että syyllisyys oli ehdoton sen jälkeen kun tunnustus oli tehty, riippumatta toimenpiteistä joita oli tehty sen saamiseksi.

Suomessa teoriaa on kehitetty siten, että rikoslaki on monikulttuurin väline ja syyllisyys on ehdoton silloin, kun joko valtakunnansyyttäjä tai vähemmistövaltuutettu on sen todennut. Tuomioista ei voi valittaa.

Valtakunnansyyttäjän virasto painottaa valmisteilla olevan lain perusteluissa, että monikulttuurisuus on tämän päivän luokkataistelua.

Mainokset
Published in: on Touko 5, 2008 at 4:21 pm  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2008/05/05/montesquieun-kuolema/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommenttiaJätä kommentti

 1. Valtakunnansyyttäjän virasto painottaa valmisteilla olevan lain perusteluissa, että monikulttuurisuus on tämän päivän luokkataistelua

  Siis käytetäänkö siellä todella sanaa ”luokkataistelu”. Nehän ovat järjiltään. Olisiko niin, että vasemmistoeliitti tarvitsee luokkataisteluja ja ryysyköyhälistöä. Esimerkiksi viimemainittuna toimivat romanian kerjläiset. Siksikö heitä paapotaan.

  Koska hyvinvoinnin ja sivistyksen kasvun myötä kantaväestöä on vaikeaa saada luokkataistelumalliin, haalitaan uusia luokkataistelijoita ulkomailta. Mutta siinä Illman ja kumppanit tekevät virheen, että heistä tuskin tulee muuta kuin välivaiheen johtajia uusille luokkataistelijoilleen. Heti kun jaettava loppuu, alkaa toinen aikakausi. Vallankumous syö lapsensa.

 2. Tuo sana ”luokkataistelu” poistaa viimeisenkin hälveen tämän touhun todellisuudesta.

  Kuten muistamme kaikkien luokkataistelijoiden äiti, setä Uljanovski loihe lausumaan:
  Me emme käy sotaa yksittäisiä henkilöitä vastaan. Me hävitämme porvariston luokkana. Älkää tutkinnassa etsikö asiakirjoja älkääkä todisteita siitä, mitä syytetty on tehnyt tai sanonut neuvostovaltaa vastaan. Ensimmäinen kysymys, joka teidän on hänelle esitettävä, koskee sitä, mihin luokkaan hän kuuluu, millainen on hänen alkuperänsä, kasvatuksensa, koulutuksensa, mikä hänen ammattinsa.

  Historialla näyttäisi kaiken kaikkiaan olevan taipumus toistaa itseään – ja kuten sen luonut ihminenkin, se ei opi virheistään.

  Kullervo


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: