Vihreä energiapolitiikka voimavarana

Maahanmuuttajat ovat yhteiskunnalle voimavara, tämä on Suomessa vallitseva konsensus. Mm. kuukkeli tuottaa hakusanoilla rapiat 20 tuhatta osumaa suomen kielellä, niin valtavasta voimavarasta tässä on kysymys.

Voimavara käsitteenä on hyvin positiivinen. Siitä tulee mieleen voima, joka odottaa irtipääsyään – voima on ikään kuin varastossa myöhempää käyttöä varten ja oikeastaan käsite voidaan paremmin ilmaista tarkemmin sanalla varavoima. Erityisen paljon maahanmuuton varavoimaistavasta vaikutuksesta on meille informoinut Vihreä liitto.

Vihreissä on tapahtunut viime aikoina joka suhteessa selvää myönteistä kehitystä. Tässä hyvin koulutetussa, suvaitsevaisessa ja pohjattoman älykkäässä joukossa on viime aikoina tehty ällistyttävä havainto, että sähkö ei tulekaan pelkästään pistorasiasta, vaan se tulee tuottaa jotenkin. Vihreiden mielestä globaalin ilmastonmuutoksen torjuminen vaatii Suomeen rakennettavaksi vähintään 10 terawattituntia tuulivoimaa. Hintana tästä olisi tietysti suomalaisen meriluonnon ja rannikoiden lähes täydellinen maisemallinen tuhoutuminen, mutta milloin Vihreitä nyt luontoon liittyvät asiat olisivat kiinnostaneet pätkän vertaa? Tuulivoiman massiivisen rakentamisen kiireellisyyttä kuvastaa se, että tuulivoima Suomessa vähentäisi hiilidioksidipäästöjä saman verran, kuin Afrikassa asuva väestö hengittää ulos peräti useassa tunnissa. Ajatelkaa kuinka monta minuuttiakin siinä jo on. Niin ratkaisevan merkittävästä asiasta on nyt todellakin kysymys.

Tuulivoiman huonona puolena on se, että aina ei tuule. Tyynellä säällä siis homehtuvassa rivitalokopperossaan Espoon lepikossa kyyhöttävän normivihreän takapuoli jäätyisi tuoliin ja läppäristä loppuisi virta. Lattekeitinkään ei perkele toimisi. Tarvitaan siis vastaava määrä säätövoimaa, joka olisi tuotettava jollakin keinolla.

Vihreille ei ydinvoima kelpaa, eikä myöskään vesivoima fossiilisista polttoaineista nyt puhumattakaan. Myös turve on kiellettyjen listalla, vaikka se on uusiutuva energianlähde. Vaikka turve uusiutuukin, niin Vihreän logiikan mukaan se ei kuitenkaan uusiudu. (Älkää kiitos vaatiko minua selittämään tätä Vihreää logiikkaa tarkemmin, se on nimittäin ns. korkeampaa ja syvempää stalinismiin pohjautuvaa logiikkaa, jota ei tavallisille ihmisille ole tarkoitettu. Luultavasti asian sisäistäminen vaatisi jotain huumaavaa ainetta).

Tiettävästi Vihreät ovat suurina Afrikka-faneina etsimässä ratkaisua tuon maaosan innovaatioista. Afrikkahan on kulttuuriltaan rikas ja värisevä maanosa, jossa osataan Suomea merkittävästi paremmin mm. erilaisten konfliktien sovittelun taito (Minna Nalbantoglua lainatakseni). Näin Vihreät Pravdan toimittajat ovat meitä sisäsiittoisia ja kaikkien kanssa riidoissa olevia suomalaisia opettaneet. Afrikka edustaa Vihreille jonkinlaista Eldoradoa, monikulttuurin onnelaa, jossa varavoimaisuus säteilee suvaitsevaisuuden kirkkaalla alttarilla.

Afrikassa myös kaikenlainen väkivaltainen käyttäytyminen on paaaaaljon harvinaisempaa kuin esimerkiksi Suomen Lapissa. Tämän arvokkaan tiedonjyväsen tarjoili meille taannoin Anna Karismo. Siihen ei paljon ole lisäämistä, Annahan oli tiedot tutkinut oikein tilastoista. 

No joo jääköön parodia tähän, koska parodian kuvaaminen tekstin avulla alkaa olla mahdotonta, riittää kun avaa sanomalehden.

Alla oleva loistava lehtikuva Etelä-Afrikasta symboloi monia asioita. Se kuvaa tiivistetysti monikulttuurin lopputulosta, etnisen väkivallan karuja ja vastenmielisiä jälkiä. Se kuvaa ilmastonmuutoksen torjumista – kuka on huolissaan palavien autonrenkaiden hiilidioksidipäästöistä? Se kuvaa synkällä tavalla Afrikan väkivaltaa nyt, menneisyydessä ja tulevaisuudessa.

Afrikan tuhannet etniset ja kulttuuriset ryhmät ovat tappaneet toisiaan koko tunnetun historian ajan ja tulevaisuuskin on helppo ennustaa. Eri ryhmien välinen kilpailu yhdistettynä väestönkasvuun ja resurssien niukkuuteen on aina historian saatossa johtanut joko väkivaltaan tai heikomman ryhmän pakenemiseen. Afrikassa tämä kehitys tulee kiihtymään, koska kaikki edellä kuvatut muuttuvat tekijät sitä voimistavat.

Housuvaipoissa ja sosiaalidemokraattisessa vakaassa yhteiskunnassa kasvaneen normivihreän on helppo ummistaa silmäänsä ja korvansa ja kirkua ettei tätä voi tapahtua Euroopassa, ei nyt eikä koskaan. Ei meillä, koska on paljon helpompaa puhua voimavaraistamisesta ja monikulttuurin ihmeellisestä salatusta voimasta. Normivihreä unohtaa samalla samat ne lehtikuvat, joita otettiin vastaavissa etnisissä sodissa Balkanilla vajaa parikymmentä vuotta sitten. Vastaavaa järjetöntä väkivaltaa tihkuvia kuvia Euroopan monikulttuurisen kolkan lopputuloksista. Normivihreä unohtaa samalla jokasyksyiset etniset selkkaukset Ranskassa. Samat syyt ja samat lopputulokset. Siirtolaisuudesta aiheutunut väestönkasvu, etnisten ryhmien väliset erot ja taikaseinästä tulevien resurssien huonoksi koettu taso.

Väkivaltaan joko kykenemättömät tai siihen haluttomat ryhmät pakenevat, jos voivat. Euroopassa tämä näkyy koko ajan kiihtyvänä varavoimaistettujen slummialueiden white-flight-ilmiönä. Afrikan pakenevalla väestömassalla ei ole kuin yksi suunta – pohjoinen. Ja Eurooppa ottaa väestömassat ilosta kirkuen vastaan, lisääntyyhän työperäisyys ja varavoimaisuus.

En millään historiasta opitulla pysty näkemään Euroopan tulevaisuutta kovin valoisana, koska nuo samat Afrikassa vallitsevat lait voimistuvat Euroopassa koko ajan. En millään usko, että EU:n eliitillä tai suomalaisilla poliitikoilla olisi nykyisen koko ajan kiihtyvän kansainvaelluksen, niukkenevien resurssien ja etnis-kulttuurillisen sirpaloitumisen väistämättömiin seurauksiin mitään lääkettä, koska sellaista ei ole. Enkä millään usko, että normivihreä heräisi ajattelemaan muuta kuin lattekeittimensä ja läppärinsä seuraavaa luottokorttimaksua.

Onnellisimpia ovat ne, jotka eivät ajattele. Luulen, että liityn heihin…

Mainokset
Published in: on Touko 20, 2008 at 7:44 pm  Comments (5)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2008/05/20/vihrea-energiapolitiikka-voimavarana/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 kommenttiaJätä kommentti

 1. Tuo valkokäsinen haulikkomies on aivan varmasti tuikannut nokipekan kumikaulakorun tuleen!

  Ihan Pravdasti!

 2. Ei Vihreiden logiikassa ole mitään omituista, kun ottaa huomioon että stalinistinen marxismi hylkää objektiivisen totuuden vaatimuksen. Totuus kun on kiusallisen usein ristiriidassa ideologian opetusten kanssa.

  Että siitä lähteestä ammentavat. Keskustelu mahdotonta, paitsi vittuilumielessä.

 3. Lapin ja Keski-afrikan väkivaltalukuja vertaillut toimittaja oli Lasse Kerkelä. Anna Karismo sitten puolusti noita tuloksia toimituspäällikön tms. asemassa.

  Ja eihän se neekereiden vika ole, että Etelä-Afrikassa on autonrenkaita!!1!

  Onko muuten noista ihmisten hengityksestä johtuvista hiilidioksipäästöistä olemassa jotain hyvää tilastoa tms. faktaa? Olisi kiva joskus vittuilla suvaitsijoille aiheesta väestönkasvu ja hiilidioksidipäästöt. 🙂

 4. Yksi pieni virhe vihreitä käsittelevässä osiossa. Normivihreä ei suinkaan asu Espoolaisessa rivitalossa, vaan helsinkiläisessä betonilähiössä, eikä ole koskaan käynyt Kehä I:n ulkopuolella. Metsää hän on nähnyt korkeintaan Kaisaniemen puistossa ja eläimiä Korkeasaaressa sekä televisiossa. Siksi normivihreä on mielellään suojelemassa talousmetsiä, ”vapauttamassa” minkkejä ja tekemässä muita terroritekoja. Täysin urbaani normivihreä ei mitenkään ymmärrä esimerkiksi sitä, ettei julkinen liikenne ole vaihtoehto kaikkialla. Espoossa sen sijaan asuu paljonkin vihreiden syvästi vihaamaa kansanosaa, niitä jotka ajavat yskityisautolla ja tienaavat enemmän kuin normivihreä.

 5. Juttelin eilen yhden tuttavaperheen emännän kanssa. Heillä lapset ovat suunnilleen saman ikäisiä kuin meillä ja jotenkin laivan mennessä ohi tuli puheeksi Tukholma ja rouva sanoi, ettei ole kaupungissa käynyt vuosiin. Rouva on ns. normivihreä. Sanoin siihen jotain, että hyvä idea, ota lapset mukaan ja pyörikää pakolliset kuviot Gamla Stanissa. Ja käykää katsomassa Suomen tulevaisuuteen Rinkebyssä. Nauroin melkein ääneen, kun rouva normivihreän aivoissa kirskahti. Täydellinen black-out, halu olla ajattelematta koko asiaa. Tuo satunnainen hetki kuvaa jotenkin kauhean hyvin normivihreän ajatusmaailmaa. Tai ainakin sitä kemiallista prosessia, joka siellä pään sisällä tapahtuu.

  Reino: linkeissä on tuon Mulukun eli Itse kyrvän blogi. Hän ansiokkaasti laski nuo co2-päästöt ja vertaili uloshengityksen tuottamiin päästöihin. En muista valitettavasti enää merkinnän nimeä. En ole tarkistanut itse lukuja, mutta luotan kyllä 100 %:sti Herra Mulukkuun.

  Mulukku: olet oikeassa tuossa normivihreän määrittelyssä. On jäänyt vaan minulle jotenkin päälle tuo espoolainen lepikko-käsite. Menköön taiteellisen vapauden piikkiin…:).


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: