Turussa muhii vaaliyllätys

Puskaradio Turusta kertoo, että syksyn vaaleissa on muhimassa aikamoinen yllätys. Suurimpana tekijänä asiassa on tämä terävä, älykäs ja kaiken lisäksi viehättävä nuori Nainen – Maria Lohela. Marian puolue sai neljä vuotta sitten kunnallisvaaleissa Turussa 133 ääntä. Kuriositeettina mainittakoon, että neljä vuotta sitten Turussa oli 10 479 Vihreää henkilöä, joiden mielestä Katri Sarlundin painajaismaiset visiot itäisen Turun yhteiskuntarakenteen rikkaudesta ja voimavaroista olivat kannatettavia ja mallina Turun ja koko Suomen tulevaisuudelle.

Tuon puskaradion viestiä vahvistaa myös sellainen satunnainen ja epätieteellinen huomio, että tätä blogia on luetaan Marian sivujen kautta useita kertoja enemmän kuukaudessa kuin oli tuo koko puolueen äänisaalis viime vaaleissa. On toki selvää, että luvuissa on paljon päällekkäisyyttä, mutta sattumalta ei tuo viittaus ole suosituimpien joukossa viikosta toiseen.

Perussuomalaisilla on ollut valtava imago-ongelma johtuen menneisyydestä, Toni Halmeesta ja tunkkaisista lippalakeista. Jos peilaan itseäni, kynnys tällaisella periaatteessa Kokoomuksen peruskannattajalla PS:n äänestämiseen on suuri. Se on kuitenkin ylitetty, koska vaihtoehtoja nykyiselle hulluudelle ei ole ja PS on erittäin onnistuneesti uudistanut kasvojaan. Toivoa vain sopii, että uudet tuulet puhaltavat puolueessa loppuun saakka.

Turussa nähdään syksyllä yllätys.

Mainokset
Published in: on Touko 30, 2008 at 2:27 pm  Comments (7)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2008/05/30/turussa-muhii-vaaliyllatys/trackback/

RSS feed for comments on this post.

7 kommenttiaJätä kommentti

 1. ”Turussa nähdään syksyllä yllätys.”

  Toivoa sopii – itse olen kyllä aika skeptinen. Siihen Lohelan nettisivu-indikaattoriin ei yksinkertaisesti ole luottamista.

  Osa Mäenpään äänistä + läjä Mäenpäätä äänestämättömien, tuskastuneiden turkulaisten äänistä olisi ahkeran ja näkyvän ehdokkaan kaapattavissa, mutta että näin nopeasti…

  En tunne Lohelaa, mutta blogin perusteella vaikuttaa järkevältä ja aikaansaavalta naiselta. Tämä on huono aika mainita, mutta jos henkilö ei ole julkkis, vaaleissa tarvitaan kolmea asiaa:

  1) rahaa
  2) rahaa
  3) rahaa

 2. Ihmiset tekevät puolueen. Siksi Perussuomalaiset muuttuvat väistämättä kannattajakuntansa mukana. Entisestä eri sortin tyytymättömien ja sopeutumattomien porukasta voi hyvinkin tulla valtavirtainen perinteisen keskiluokan puolue, joka ei pelkää puhua asioista niiden oikeilla nimillä.

  Itsekin kuulun Kokoomuksen ns. peruskannattajakuntaan, mutta en enää aio äänestää puoluetta, mikäli sen politiikka ei ratkaisevalla tavalla muutu.

 3. Hammer: en jaksa millään uskoa kokkareiden muuttumiseen. Olet varmaan seurannut Vapaavuorenkin poliittisen ajattelun muuttumista, mikä on ainakin minulle tavaton ällistys. Fiksusta kaverista tuli vuodessa laumassa määkivä lammas.

  Gesär: Maria on fiksu Nainen ja tuo blogini lukijaviittaus oli enemmän heitto. Tunnen vanhoilta ajoilta porukkaa Turusta ja kyllä Maria alkaa ainakin sitä kautta saadun informaation mukaan kiinnostaa yhä kasvavassa määrin. Tottahan toki rahaa tarvitaan ja se varmaankin on mm. Marian suurin haaste.

 4. Minäkin olen ex-kokoomuslainen. Parit viime vaalit olen äänestänyt pelkästään ehdokkaan/puolueen mamu-kannan mukaan. Pidän PS:n talouspolitiikkaa heikkona, mutta nyt on invaasio torjuttavana. Rahasta voi aina riidellä myöhemmin.

  PS:stä jää minulle edelleen vähän amatöörimäinen maku, tosin tiettyä parannusta on kai tapahtunut. Mutta jo yksistään PS:n kotitekoiselta näyttävä nettisivu maksaa puolueelle paljon ääniä. Vaalijulisteet ovat olleet samaa laatua. Asiaan uskovat äänestävät joka tapauksessa PS:ää, mutta jos halutaan saada massat liikkeelle, tämänkin puolen täytyy olla kunnossa.

  Mitä tulee aatteeseen, Soini on samanaikaisesti PS:n pelastaja, että sen riippakivi. Yhä enemmän sitä jälkimmäistä, koska pottia ei Suomessa korjata (pelkällä) EU-vastaisuudella, vaan sillä samalla, jolla Tanskan kansanpuolue, Ruotsindemokraatit jne. ovat menestyneet.

 5. Gesär: osut naulan kantaan. Ihan minne tahansa PS:n vaalibudjetit menevätkin, ensimmäinen asia on palkata kampanjaan markkinointiviestinnän ammattilainen.

  Kaikki puolueen materiaali on aivan hirveää ja osoittaa amatöörimaisuutta joka suhteessa.

  Ehkä jotain sääli- tai myötätuntopisteitä voi aluksi saada, esimerkkinä vaikka Timo Soinin ’ploki’, mutta selväähän on, että jokainen alkaa ajattelemaan, että jos viestintä on tuollaista niin sitten voi olla kaikki muukin vastaavalla tasolla.

 6. ”Mitä tulee aatteeseen, Soini on samanaikaisesti PS:n pelastaja, että sen riippakivi. ”

  Soinin ansiosta PS saa valtavasti myönteistä julkisuutta, koska Soini esiintyy televisiossa vakuuttavasti ja myös media suhtautuu häneen pääsääntöisesti positiivisesti.

  Soinin kykyihin luoda perussuomalaisista Norjan Edistyspuolueen tai Tanskan Kansanpuolueen kaltainen vaaleista toiseen menestyvä puolue en välttämättä usko.

  Maria Lohelan lisäksi tämä nuorten johtaja Saarakkala vaikuttaa fiksulta kaverilta, jolla on vielä tulevaisuus edessään.

 7. ”PS:stä jää minulle edelleen vähän amatöörimäinen maku, tosin tiettyä parannusta on kai tapahtunut.”

  Tämä johtuu siitä, että Perussuomalaiset ilmeisesti ovat suurimmaksi osaksi politiikassa amatöörejä. Ainakin mitä olen Kymenlaakson alueella seurannut, niin kaikki ovat aika tiiviisti kiinni omissa töissään. Ei yksinkertaisesti ole sellaista koneistoa, jossa ihmiset voisivat täysipäiväisesti tehdä politiikkaa.

  Tavallaan se on hyväkin asia, koska yksi vanhojen puolueiden keskeinen ongelma juuri on, että niistä on tullut itseään ruokkivia koneistoja, joissa hääräävät politiikan ammattilaiset varmistamassa toimeentulolleen jatkoa.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: