Työperä

Suomessa vallitsevassa kollektiivisessa hulluudessa on meneillään mielenkiintoinen nokituskilpailu. Suvaitsevaiset kisaavat siitä, kuka lausuu maahanmuuttoon liittyen järjettömimmän lausunnon ja haluaa Suomeen eniten työperäisiä. Haluttujen työperäisten määrä vaihtelee kokoomuksen maltillisesta 2 miljoonasta (käytännössä siis työperäisten huoltosuhteesta johtuen 20 miljoonaa) aina tulevien ilmastopakolaisten määrään 800 miljoonaan. Joka tapauksessa on selvää, että paljon niitä työperäisiä halutaan.

Asiassa on vain pienen pieni logistinen ongelma. Suomessa ei ole asuntoja tuolle helvetilliselle ihmisvyörylle. Hallitus on kyllä reagoinut asiaan ja liitti osan Sipoota Helsinkiin, koska Helsingissä vallitsee tonttipula. Helsinki halusi raakamaata asuntojen rakentamiseksi. Hanketta markkinoitiin aluksi sillä, että Helsinki halusi asukkaikseen hyviä veronmaksajia, mikä nyt on varmasti kaikin puolin järkevä ja kannatettava ajatus. Hankkeen luonne on nyt hassulla ja ennustettavalla tavalla kääntynyt päälaelleen. Enää ei puhuta pientalovaltaisesta asuinalueesta. Nyt puhutaan slummeista.

Asiaan on sotkettu luonnollisesti myös ilmastonmuutos, jolla slummien rakentamista perustellaan. Poliittisesti ilmastonmuutos on äärimmäisen käyttökelpoinen väline. Kukaan ei kysy, miksi Vihtiin ei saa rakentaa ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi kauppakeskusta, mutta sen sijaan Sipoon pelloille on kannatettavaa tuoda vähintään puoli miljoonaa työperäistä ihmistä Afrikasta. Jälkimmäisen ratkaisun vaikutukset edelliseen kun ovat millä tahansa ekologisella mittarilla laskettuna tuhat- ja taas tuhatkertaiset. Ilmastonmuutos tuntuu tässä suhteessa olevan erittäin valikoiva ja ovela ilmiö.

Joku voi kysyä, miksi käytän hyvin negatiivista käsitettä slummi? Se taas johtuu siitä itsestään selvästä asiasta, että Sipoota ollaan nyt kaavoittamassa työperäisten asuinalueeksi. Nämä alueet ovat kautta Länsi-Euroopan muuttuneet slummeiksi, viralliselta nimeltään monikulttuurisiksi asuinalueiksi. Luultavasti hanke on Euroopan mittakaavassa ainutlaatuinen, koska se tehdään täysin suunnitelmallisesti ja lopputulos tiedostaen.

Huvittavinta asiassa on se, että Helsingille tulee olemaan todella vaikeaa markkinoida uusia asuinalueita oikeasti hyville veronmaksajille, koska kaikille on itsestään selvää millaisia nuo alueet tulevat olemaan 20 vuoden kuluttua. Jokainen voi käydä katsomassa lopputuloksia itäisen Turun, Vantaan tai Helsingin päiväkodeissa, kouluissa ja joukkoliikenneasemilla.

Veronmaksajille on tarjolla paljon kulttuurisesti vähemmän rikkaita alueita Helsingin länsipuolelta ja jokainen kynnelle kykenevä pientaloon haluava muuttaa luonnollisesti sille suunnalle. Itsestään selvää on, että taloudellisessa mielessä tuo Sipoon slummiprojekti tulee päättymään katastrofiin Helsingin kaupungille.

Uuden rakennettavan kaupunginosan nimeä mietitään myös kuumeisesti ja se tullee olemaan aivan varmasti jotakin kaikkea muuta kuin lopputulos edellyttäisi.

Oma ehdotukseni alueen nimeksi on Työperä.

Mainokset
Published in: on kesäkuu 2, 2008 at 4:04 pm  Comments (6)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2008/06/02/tyopera/trackback/

RSS feed for comments on this post.

6 kommenttiaJätä kommentti

 1. Heh. Työperä olisi varsin hyvä lähiön nimi. Rannempana olisi sitten Vesiperä.

  Mistäs sä mun penkkituloksiani olet vakoillut? 😉 Nyt voi olla, ettei mene paljon mitään, kun olen keskittynyt tuohon alfapunnerrukseen ja kivien kiskomiseen maasta.

  Mutta jos olet jossain vaiheessa Tampereelle tulossa, niin mennään salille ja rakennetaan mielipidevanki Seppo Lehdon muistoa kunnioittaen Fenixin pyramidi. Siinä hyytyy viimeistään alaspäin tultaessa.

  Ja sen jälkeen maistuu pari kaljaa ja kilo ribsejä.

 2. Tyoperän iloinen väki pääsee sitten metrolla Tapiolaan… Rikkautta riittää myös rikkaille.

 3. Kyllä Työperään pitää metro saada. Työperäinen väki nimittäin pitää metroista ja muista tunneleista läpi koko Euroopan. Kumma ilmiö sinänsä. Vaatisi melkein oman pohdintansa. Työperänen metro? Maanalainen väki? Voimavarat maan alta? Voisi olla otsikkona.

  Reino, revittelit joskus vieraskirjassa euro neljääkymmentä. No – urheilutausta tekee tehtävänsä. Olen tulossa Treelle heinäkuun alussa näillä näkymin. Fenixin pyramidin jätän sillä reissulla väliin mutta ribsit maistuu. Jos ne on kypsiä.

 4. onko seppo lehto vangittu?

 5. […] helpottaa työvoimapulaa edes jossain määrin. Vai eikö todellakaan ole muita vaihtoehtoja kuin Työperä ja sen työperäiset […]

 6. Vahinko että Espoon kaupunki on nimennyt yhden kadunpätkän Otaniemessä Retuperäksi. Se olisi ollut myös sangen oiva valinta kyseiselle paikalle.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: