Tero Pitkämäki burkhassa

Kuluttajavirasto on kieltänyt siivouspalveluyritystä mainostamasta itseään lauseella ”työllistämme rehellisiä, suomalaisia siivousalan ammattilaisia”. Mainos todettiin hyvän tavan vastaiseksi.

Vähemmistövaltuutettu katsoi, että ilmoittelussa käytetty lausuma voidaan olettaa syrjiväksi kansalaisuuden tai etnisen alkuperän perusteella ja siirsi markkinoinnin tarkastelun Kuluttajavirastolle. Samaan teemaan liittyen vähemmistövaltuutettu on ryhtynyt myös toimenpiteisiin Pekingin olympialaisiin valmistautuvan Suomen joukkueen mahdollisen menestyksen vuoksi.

Vähemmistövaltuutettu korostaa, että suomalaisen menestyminen on hyvin epätoivottavaa ja ajatuksena suorastaan kuvottava. Voittaminen olisi rasismia ja suomalaisen kolonialismin verisen perinnön esittelemistä julkisesti pahimmalla mahdollisella tavalla.

Saatujen tietojen mukaan Johanna Isopää, Vihreät, velvoittaa Suomen olympiajoukkueen kisa-asun uusittavaksi. Uudeksi asuksi Johanna on määrännyt hijabin ja burkhan, jolloin kukaan ei voi päätellä urheilijan kansallisuutta.

Pahimman mahdollisen toteutuessa, eli suomalaisen olympiavoittajan palkintojenjaossa, esitetään Maamme-laulun sijaan yhteislauluna:

Popsi, popsi porkkanaa,

monikulttuuria se vahvistaa.

Kuvassa Tero viimeistelee kuntoaan olympialaisia varten. Ymmärrettävistä syistä ei varmaa tietoa ole, onko kyseessä Pitkämäki vai Järvenpää.

 

Mainokset
Published in: on kesäkuu 15, 2008 at 10:05 am  Comments (8)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2008/06/15/tero-pitkamaki-burkhassa/trackback/

RSS feed for comments on this post.

8 kommenttiaJätä kommentti

 1. ”Vähemmistövaltuutettu on ryhtynyt myös toimenpiteisiin Pekingin olympialaisiin valmistautuvan Suomen joukkueen mahdollisen menestyksen vuoksi.”

  Suomen pitäisi palkata koko olympiajoukkueensa afrikasta. Sitten kun suomen edustusjoukkue alkaisi voittaa kultamitaleja pika- ja pitkillä matkoilla, olisi humoristista nähdä miten tapausta oikein juhlittaisiin, kun suomalaisuutta ei saa mitenkään erityisesti korostaa, mutta kaikki ovat samaan aikaan yhtä suomalaisia..

 2. Todella käsittämätöntä että suomalainen työ ei voi olla enää valtion virallisen kannan mukaan vapaan markkinatalouden kilpailuvaltti.

  Kilpailuvaltiksihan sen määrittelee nimenomaan kuluttaja eli asiakas valitsemalla mieluummin suomalaista, oli kyse palvelusta tai tuotteesta, mikäli sen tarpeelliseksi kokee. Nyt estetään kuluttajaa tekemästä liberalismiin (mitä O:n blogissaankin kritisoimat tahot katsovat edustavansa) kuuluvaa _mielekästä vapaata valintaa_ monivaihtoehtojen joukosta.

  Suomalaisella työllähän ei olisi merkitystä mikäli kuluttaja ei päätä niin omalla lompakollaan. Vapaassa markkinatalouteen perustuvassa demokratiassa kuluttajalla pitäisi olla täysi oikeus osoittaa mitä haluaa. Luonnollisesti bilateraalissa sopimuskäytännössähän tämä onneksi vielä toteutuu kun tilaaja maksaa vain suomalaisesta työstä ja palvelun toimittaja siihen suostuu rahallisesta vastikkeesta. Mutta koska huomataan että kansan syvät rivit OVAT suomalaisen työn puolesta niin kiihkeästi monissa eri yhteyksissä, valtio tekee linjauksen jossa kansan vapaa tahto ei voi toteutua siinä määrin kuin sen todellakin pitäisi.

  Luulisi ainakin että suomalaisen työn puolesta puhuvat yhditykset ja liitot nousisivat linjauksesta takajaloilleen, ja siitä vieläkin korkeammalle.

 3. Vaikka asia vaikuttaa vain pelkältä Pahkasika-huumorilta ja itseään vihaavan eksyneen sammakon näköisen naisen (?) angstien purkamiselta, on takana kyllä aika vaarallinen hanke.

  Näitä Illmanin linjauksia ajetaan lainsäädäntöön tavalla, joka ei ole oikeusvaltion periaatteiden mukainen. Jos suomalaisuuden mainitseminen rehellisyyden yhteydessä määritellään faktisesti syrjiväksi, johtaa se täydelliseen oikeuskäytännön mielivaltaan.

  Mitä tahansa voidaan määrittää syrjiväksi. Aivan mitä tahansa.

  Itse veikkaisin, että taustalla on pakko olla jotkin ko henkilöiden kasvuiän kokemukset, jotka ovat johtaneet luonnevammaan, itseinhoon ja haluun kostaa jollekin kasvottomalle järjestelmälle, joka on tuon persoonallisuushäiriön aiheuttanut. Väkivaltainen isä? Koulukiusaus?

 4. Hmm, tällä mainoksen kieltokamppanjalla voi olla laajakantoisia seurauksia. Perussuomalaiset joutuvat vaihtamaan rasistisen, eiku siis syrjivän nimensä uuteen. Miten olisi Peruseurooppalaiset tai Perus-Suomessa-Asuvat? Itseasiassa tuo Perus-etuliitekin kuullostaa aika rasistiselta, eiku siis syrjivältä ja se täytynee vaihtaa vaikkapa Eksoottiseen värinään. Jään innolla odottamaan Perussuomalaisten nimenvaihdosta Eksoottisväriseviin Suomessa Asuviin.

 5. ”tse veikkaisin, että taustalla on pakko olla jotkin ko henkilöiden kasvuiän kokemukset, jotka ovat johtaneet luonnevammaan, itseinhoon ja haluun kostaa jollekin kasvottomalle järjestelmälle, joka on tuon persoonallisuushäiriön aiheuttanut.”

  Kirjassa ”Unthinking Eurocentrism” (joka oli ihan kauheaa mokupuppua) oli ajatus jossa saattaa olla totuuden siemen:

  Antiracist and Anti-Eurocentrist pedagogy provokes a paralyzing guilt on the part of members of the dominant group. And while guilt is on one level a perfectly appropriate response to genocide, slavery, racism and discrimination, it is on another level counter-productive. Guilt has tendency to ”curdle”, to turn into a sour resentment toward those ”provoking” the guilt. It leads to ”compassion fatigue”, premised on the self-flattering presumption of initial benevolence and the assumed luxury of a possible disengagement. Guilt can be narcissistic, leading to orgies of self-abuse.

  Tuo viimeinen lause siis. Narsistinen syyllisyydessä rypeminen kuulostaa juuri siltä mitä suvaitsevaisuusporukka harrastaa. Moneen meikäläiseen taas sopii kyllä sekin että syyllistäminen hapattaa ja muuttuu nuivimiseen syyllistäjiä kohtaan. Ja syyllistäjiähän ovat pääosin omassa velanmaksufantasiassaan rypevät suvaitsevaiset joiden mielestä suomalaisen VHM:n tulee osaltaan maksaa verellä orjalaivojen terva.

 6. Okei nyt lause on päivitetty;
  “Emme työllistä rehellisiä, suomalaista siivousalan ammattilaisia”.

  Kaikki hyvin, vaara ohi.

 7. herja: Unthinking Eurocentrism-kirja kuulostaa mielenkiintoiselta, taitaa saada ainakin nauraa. Sisällysluettelo oli jo aivan täyttä sitä itseään.

  Linkki kirjaan: http://books.google.fi/books?id=GjF69kp8PVAC&dq=unthinking+eurocentrism&pg=PP1&ots=dyOqTMrfjD&sig=cobic_XJUNM5K2NvLl_3qzGPxag&hl=fi&prev=http://www.google.fi/search%3Fsourceid%3Dnavclient%26hl%3Dfi%26ie%3DUTF-8%26rlz%3D1T4GGLJ_fiFI259FI259%26q%3DUnthinking%2BEurocentrism&sa=X&oi=print&ct=title&cad=one-book-with-thumbnail#PPA1,M1

  Hieman pitkä…:).

  Mikähän tuo siivousliike on, jota tuo päätös koski?

 8. Tuo kirja oli tosiaan aika hauska, pääosin sellaista käsitepyörittelyä jolla peitetään sisällön onttous. Kainalossa oleva ketunhäntä näkyi parhaiten kun tekijät kritisoivat nykyvasemmistoa siitä, että vasurit ovat jämähtäneet ikuiseen vastarintaan nykyjärjestelmää vastaan ilman yritystä varsinaisesti kaataa systeemiä. Eli ennen oli paljon paremmin kun vasuritkin pyrkivät reilusti vallankumoukseen.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: