Paavo Lipponen pelkää

Irvokas komedia Stasi-listojen julkistamisesta jatkuu.

Helsingin hallinto-oikeus antoi tiistaina ratkaisun, jonka mukaan Supon on annettava kopio listasta sitä pyytäneelle toimittajalle. Tästä oikeuden päätöksestä huolimatta Supo ei aio julkaista listaa. Suojelupoliisin viestintäpäällikön Liinu Lehto-Seljavaaran mukaan Supo haluaa rauhassa tutustua päätökseen ennen kuin se päättää listan julkaisemisesta.

”Saimme ratkaisun tänä aamuna, ja sehän ei ole vielä lainvoimainen. Me tutustumme siihen ja arvioimme sitten mitä teemme. Meillä on 30 päivää aikaa miettiä asiaa”, Lehto-Seljavaara sanoo.

On helppo arvata, että Liinun puhelin on soinut tänään kiivaasti. On itsestään selvää, ettei listoja tulla koskaan julkaisemaan. Se ei ole totalitarismissa mitenkään mahdollista ja julkaisemisen estämiseen löydetään aivan varmasti Alexander Stubbia mukaillen jokin luova keino.

Kaikesta huolimatta hätä on suuri ainakin Kalevi Sorsan perinnesäätiössä ja Töölössä. Paavo Lipposen lausunto listojen julkaisemisesta on omassa arvostelukyvyttömyydessään klassikko. Etenkin kun tällaista päästelee suustaan maan entinen pääministeri.

”Tutkinnan helpottamiseksi Alpo Rusi värvättäisiin merkitsemään epäiltyjen kotiovet ja hautakivet. Töölönlahdelle pystytettäisiin giljotiini ja päiden pudottua hipit marssisivat Hietaniemeen ruumiita potkimaan.”

Arkistodokumenttien mukaan Sdp:n kansainvälisten asioiden sihteeri Paavo Lipponen oli yksi DDR:n keskeisistä kontakteista tunnustamistoiminnassa ja Sed:n ja Sdp:n puoluesuhteissa 1969-1973. Lipposen ”uuden ulkopolitiikan” tavoitteena oli yksipuolisesti tunnustaa DDR.

Vaikka listaa ei koskaan julkaistakaan, on se jostain ihmeellisestä syystä ja täysin luonteeni vastaisesti mukavaa katsella, kun demari pelkää. Vaikka en hippi olekaan.

Mainokset
Published in: on kesäkuu 24, 2008 at 7:50 pm  Jätä kommentti  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2008/06/24/paavo-lipponen-pelkaa/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: