Sedu Koskinen ja ihmiskaupan moraalinen dilemma

Ensimmäiseksi minun täytyy todeta, että arvostan Sedu Koskista. Hän on luonut omaisuuden ja sadan miljoonan yrityksen tyhjästä. Tällaisia yrittäviä ja luovia kavereita Suomi tarvitsee.

Roman Abramovitšin aloittama isojen poikien leikki futisjoukkueilla on rantautunut jo luonnollisesti Suomeenkin. Ensimmäisenä yritti Hjallis Harkimo PK-35:n / Jokereiden kanssa ja seuraajia on jo useita, kuten Inter, TPS ja KuPS omistajineen. Uusin yrittäjä on itsekin futaajan taustan omaava Sedu, joka on hankkinut Valkeakosken Hakan osake-enemmistön itselleen.

Futista seuraavalle Sedun ensimmäiset linjaukset Hakan nostamiseksi uudelleen Suomen huipulle olivat lievästi sanottuna hämmentäviä. Yleisömäärien nostamiseksi Sedu aikoo hankkia joukkueeseen hyvännäköisiä pelaajia. Tämä on kieltämättä aivan uutta ajattelua futisjoukkueen rakentamisessa. Itse kyllä mieluummin toivoisin, että samaa metodia voitaisiin käyttää bulgarialaisia naiskuulantyöntäjiä valittaessa.

Toinen mielenkiintoinen linjaus Sedulla on nykyaikaisen ihmiskaupan aloittaminen. Suunnitelmissa on kuljettaa Ghanasta teini-ikäisiä futaajia Valkeakoskelle nuorisoakatemiaan ja myydä heidät sitten eteenpäin hyvällä voitolla. Tämä on paikallista nuorisotyötä parhaasta päästä. Nuori Suomi rules.

Parodiaa ei tarvitse enää kehittää itse, siihen riittää, kun kirjaa vain faktat. Ajatus laumasta pieniä ja hinteliä myytäväksi jalostettavia ghanalaisia rämpimässä sellun hajussa ja jäätävässä tihkussa hämäläisen taantuvan teollisuuspikkukaupungin futiskentällä olisi tuntunut vielä pari vuotta sitten absurdilta. Nyt se on ihan normimeininkiä. Tervetuloa Afrikka.

Hjalliksen yritys valloittaa Eurooppa futiksen avulla epäonnistui ja jäljelle jäi konkurssiin mennyt seura ja kasa laskuja.

Pelkään, että Valkeakoskellakin lopputuloksena on koominen farssi, jossain määrin rikastunut valkeakoskelaisten geeniperimä, työperäisyyteen sidoksissa olevien rikostilastojen hämmentävä kehitys ja työperäisten sosiaalitukien varassa elävien määrän merkittävä nousu alueella. Toivotan kuitenkin Sedulle mitä parhainta onnea ja ajattelin kopioida liikeidean.

Ajattelin perustaa yrityksen nimeltä Erotic Kambodža ja tuoda Suomeen koulutettavaksi muutamia kymmeniä nuoria naisia eroottisiin baareihin tarjoilijoiksi. Luultavasti voisin hankkia heille myös työpaikat Suomesta ja itse pidän kopioimaani liikeideaa Sedun alkuperäistä parempana. Itse en näe asiassa mitään moraalistakaan eroa, koska mielestäni tarjoilijan ammatti on aivan yhtä kunniallinen kuin jalkapalloilijankin. Tervetuloa Kambodža. 

Luullakseni saisin päälleni jostain syystä kaiken kuviteltavissa olevan julkisen vihan, Pravdan vesikauhuisessa raivossa kirjoittavat toimittajat ja yrityksen toiminta kiellettäisiin tavalla tai toisella. Mutta miksi Afrikka kirkuen kyllä, mutta Kambodža huutaen EI.

Miksi?

________________________________

Alla olevat kuvat: futaajat Ghanan jalkapalloakatemian sivuilta Accrasta ja SAP/SD-insinööri Celynin kuva omasta matkakuva-arkistosta Lontoosta.

Mainokset
Published in: on kesäkuu 25, 2008 at 5:58 pm  Comments (9)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2008/06/25/sedu-koskinen-ja-ihmiskaupan-moraalinen-dilemma/trackback/

RSS feed for comments on this post.

9 kommenttiaJätä kommentti

 1. ”Nuori Suomi rules!”

  Haka todella on Nuori Suomi ry:n ”Kaikki pelaa ja yhtäpaljon” -periaatetta (johonkin ikäryhmään asti) noudattava urheiluseura!

  Ei kai kenelläkään ole sitä vastaan, että Sedu perustaa seuran rinnalle toisen organisation, kunhan itse maksaa viulut ja ottaa 100% vastuun akatemiansa oppilaista ja palauttaa huonoimmat sijoitukset Ghanaan omilla rahoillaan.

  Jokatapauksessa, aivan Saatanan himmeää touhua.

 2. Uuh…

  Toisaalta näitä asioita on ajateltava positiivisesti: Kakkosdivisioonassa pelataan parasta palloa.

  Itse arvostin/arvostan Harkimoa, sillä joka tyyppi ei purjehdi yksi maailman ympäri. Jokereissa on hankkeena vielä paljon hyvääkin. Omasta mielestäni virhe oli joukkueen liittäminen Jokerit-konserniin. Olisi kannattanut jatkaa alkuun matalammalla profiililla PK-35 nimellä. Uudet markkinaideat eivät oikein onnistu noin traditionaalisessa lajissa.

  Haka iskee kirveensä pahasti kiveen, jos se kuvittelee nousevansa Eurokentille ulkomaalaisilla kasvateilla. Siellä on niitä seuroja poimimassa parhaat päältä pilvin pimein ja Haka tuskin on nimenä tai rahallisesti kovin vetävä.

  Oikeastaan ainoa urheilullinen piirre noissa Sedun ideoissa vaikuttaa olevan suuruudenhulluus, sillä tietyn tasoisena se kuuluu aina urheiluun.

 3. Monikulttuuri on toki kannattavaa liiketoimintaa mutta ei ole islamophobinkaan suu tuohesta. Se on kuulemma kasvava ala:

  ”Fear-mongering about Islam is a global industry. It thrives on ignorance. Obama has a unique power to break the cycle, not least by emboldening moderate Muslims to denounce terror. Nothing would do more in the long run for the security of the world.”

  http://www.iht.com/articles/2008/06/25/opinion/edcohen.php

  Aivan uskomattoman hauska kirjoitus. Epäilisin kyseessä olevan nuivan parodian mutta mies taitaa olla tosissaan:

  ”Certainly, the threat to her [Hirsi Ali] made in its name was violent. Certainly, the Koran is a long way from the Universal Declaration of Human Rights. Certainly, there are Koranic verses that Al Qaeda and other extremists have been able to use in attempts to sanctify their murderous acts.

  Certainly Islam, politically expressed, has often proved irreconcilable with modern notions of pluralism, democracy and women’s rights. But a ”very violent religion?” No. From Beirut to Baghdad to Cairo to here in Istanbul, I have often felt the wonders of hospitality and generosity and wisdom that seem to well from Islam.”

 4. Janne: Sedu ja hänen liiketoimintansa on hänen asiansa ja niin kuin totesin, niin toivotan menestystä. Ihmetyttää vain tämä kaksinaismoraali, Seduhan aikoo muuttaa osan yökerhoistaan eroottisiksi yläosattomine tarkoilijoineen. Poikafutaajien roudaaminen Afrikasta Suomeen on ihqua, mutta tyttöjen roudaaminen Aasiasta Suomeen tarjoilijoiksi on hyi hyi iik.

  IDA: sama juttu, arvostan myös Hjallista.Ikävä vain, että lapsi eli PK-35 meni pesuveden mukana. Se oli menetys.

  Herja: epäilisin tuossa kirjoituksessa piilevän parodiaa, mutta en ole kyllä myöskään varma.

  Sinä Vihreä kommentoija Teppo: olet laittanut jo useita ihmisten ruumiinaukkoihin ja erityisesti minun anukseesi liittyviä kommentteja. Kiitos niistä, mutta ehdottaisin Sinulle ystävällisesti päälääkärille menemistä. Luulen, että siellä Vihreissä oireesi ja niiden hoitaminen on ihan tuttua.

 5. Minä taas en arvosta Hjallista urheilujohtajana. Teemu Selänne luonnehti Hjallista joskus sanalla ”projekti-ihminen”. Sellaisena kärsimätön Hjallis varmasti on ihan hyvä. Häneltä kuitenkin puuttuu pitkäjänteisyyttä. Jääkiekko-Jokereiden pelaajat hankitaan joka vuosi teksti-tv:n pistepörssilistauksen perusteella.

  Jalkapallo-Jokerit oli virhe. Finnair-stadionin rakentaminen oli hieno projekti, vaikka muovimatto sieltä pitäisikin oitis repiä ja korvata oikealla nurmella.

 6. Olipa viehkeä tarjoilijatar kuvassa.

 7. Tuossapa on muuten artikkeli tuoreesta Demarista koskien aihetta:

 8. Octavius voi lohduttautua sillä, että kovin harva Suomeen ostettu urheilija on tänne jäänyt (tai ainakaan eivät ole jääneet työttömiksi, sillä työtä on löytynyt uran jälkeen lajin parista). Eikä tänne mitään huippuosaajia roudattaisi vaan valmiiksi skoutattuja tapauksia, joiden tavoitteet ovat jossain aivan muualla kuin Suomeen jäämisessä.

 9. No oletkos seurannut mitä on tapahtunut?

  Hävettääkö sua sun jeesustelu ikinä?


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: