Vihreää valoa ja Pahan Ihmisen Poltinmerkki

Blogi palaa pieneltä luovalta tauoltaan merkinnällä, joka on luonteeltaan rohkaiseva ja antaa omalla tavallaan uskoa elämän jatkumisen mahdollisuuteen maapallolla. Suureksi ällistyksekseni nimittäin kävi kesälomalla  ilmi, että Vihreissä on sittenkin havaittavissa älyllistä elämää.

Vietin useita mieleenpainuvia kesäöitä saaressa odottaen aamua ja muikkuverkkojen kokemista todella viehättävässä seurassa. Kyseessä on sukulaistyttöni, ihastuttava nuori, kaunis ja älykäs nainen. Hän on myös ViNO:n aktiivijäsen. Keskustelumme sivusivat niin työvoimapulaa, ilmastonmuutosta, espanjalaisia poikia rakastajina, luonnon tuhoutumista, väestönkasvua, muikunpyytämisen jaloa taitoa, maahanmuuttoa, tikkupullan oikeaa reseptiä, Afrikkaa, pakkikahvin valmistamista, Euroopan islamisoitumista kuin Vihreää liittoakin.

Kummityttöni on tyypillinen pätkätyöläinen. Korkeasti koulutettu nainen, jonka julkisella sektorilla olevat työsuhteet uusitaan aina vuodeksi kerrallaan. Paljon vaahdottuun työvoimapulaan hän suhtautui käytännön kokemuksesta kyynisesti ja avoimesti halveksien. Hän oli myös samaa mieltä siitä, ettei satojen tuhansien afrikkalaisten roudaaminen Suomeen torjumaan uhkaa, jota ei ole eikä tule, ole kovin nerokas ajatus kenenkään kannalta.

Lomille hän saapui suoraan seminaarista, jossa Vihreät eri puolilta Eurooppaa olivat pohtineet ratkaisuita ilmastonmuutokseen. Viikon pohdinnalla syntynyt suosituslista oli herkullinen ja nauroin sille (ja sain myös kummityttöni nauramaan) tolkuttomasti. Ensimmäisenä listalla oli puuttuminen (suomalaisten) lihansyöntiin.

Keskustelun jälkeen hän oli samaa mieltä kanssani siitä, että tuo naurettava puuhastelu, ihmisten lentäminen Belgiaan joka puolelta Eurooppaa ja tällaisen suosituslistan tekeminen oli älyllisesti täysin järjetöntä. Jos vaikka suosituksia vertaa siihen, mitä vaikutuksia Afrikan väestönkasvulla on ekologiselle tasapainolle.

Kummityttöni sanoi suoraan asian, jota Vihreät kammoksuvat. Puuttuminen väestönkasvuun tai sen perusteella argumentoiminen on Vihreissä tai muuten suvaitsevissa piireissä täydellinen tabu. Se on Pahan Ihmisen Poltinmerkki.

Ihmettelyyni siihen, miten älykäs ihminen voi sortua sitten tuon tason itsepetokseen ja täydelliseen valheeseen kummitytölläni oli maailmankuvaani valaiseva vastaus. Olimmehan oikeastaan kaikesta samaa mieltä, mutta en vain millään ymmärtänyt, miksi hän voi perustella itselleen älyllisesti ViNO:n jäsenyytensä.

Perustelu oli aukoton: Belgiassa oli hyvät bileet.

_____________________________________

P.s. Kiitän nöyrästi uskollisia lukijoitani, jotka ovat saaneet nauttia kahden kuukauden ajan Tabula Rasasta. Liikennettä on ollut paljon, vaikka blogi on ollut tauolla. Herää tietysti kysymys, että eikö Teillä ole muuta tekemistä…:)?

Mainokset
Published in: on syyskuu 9, 2008 at 3:16 pm  Comments (8)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2008/09/09/vihreaa-valoa-ja-pahan-ihmisen-poltinmerkki/trackback/

RSS feed for comments on this post.

8 kommenttiaJätä kommentti

 1. Ei minulla ei ole ollut muuta tekemistä kuin käydä katsomassa onko tänne ilmestynyt uutta tekstiä.

 2. Tervetuloa takaisin. Pistähän lisää tiukkaa analyysia kehiin.. 🙂

  Muuten, eikö 70-luvun taistolaisten menestys perustunut ainakin osittain siihen, että heillä oli parhaimmat bileet?

 3. Erinomaisen hienoa, että mainio kirjoittaja Octavius palaa levänneenä tauoltaan. Muutakin tekemistä on toki ollut, mutta asiallisen miehen asiallisia juttuja aina kannattaa odottaa.

  Eikös muuten taistolaisistakin sanottu 1970-luvulla, että niillä oli parhaat bileet ja parhaimman näköset piparit?

 4. Tervetuloa takaisin.

  Vai muikkuverkoilla sitä ollaan oltu. Se on mukavaa hommaa. Siinä unohtuu kaikenmaailman ikävät aiheet.

  On minulla ollut muutakin tekemistä, mutta aina pitää olla tarkkana tapahtuuko järkevillä sivuilla jotakin. Kun noilla lehtien sivuilla on pelkkää BB:tä ja osakkeiden laskuja tai nousuja.

 5. Kiitoksia tuliaistoivotuksista. Kirjoitustahti varmaan on harvahko syksyn aikana, kun on niin monta rautaa tulessa.

  Eittämättä tuli mieleen stalinistit niistä bileistä. Mutta samaa porukkaahan se on.

  Kyllä täytyy taas kerran todeta kesän jälkeen, että Suomi on kaunis maa.

 6. Kuule, sulla on aika hyvä linkkilista tuossa oikealla mikä selittää ainakin minun osaltani käynnit sivuilla vaikka uusia kirjoituksia ei ollutkaan luvassa.

 7. Joo, linkkilista on kyllä hyvä. Sanoisin jopa, että Suomen paras…:).

  Toivottavasti mahdollisimman moni on laittanut edes muutaman roposen naalin suojeluun. Linkki on naamioitu Pelasta minut -otsikon alle.

 8. Tuossahan tuli resepti, kuinka saadaan nuoriso liittymään mihinkä tahansa, jopa heidän itsensäkin mielestä järjettömään toimintaan ja mahdollisesti kannattamaan sitä. Parhaat bileet ja mahdollisuus tavata toista sukupuolta riittävät.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: