Ritva Viljasen kiirastuli

Lomilla tuli seurattua tiedotusvälineitä laiskasti. Loppukesästä huomion kuitenkin kiinnitti sisäministeriön kansliapäällikön nimitysfarssi.

Valtiohallinnon kansliapäällikön tehtävää voi verrata suoraan yksityisen liikeyrityksen toimitusjohtajan tehtävään. Ministerit kun tulevat ja menevät, koska hallitus vaihtuu säännöllisesti. Vastuu ja valta siis melkoinen, käytännössä kansliapäällikkö vastaa koko hallinnonalan operatiivisesta toiminnasta.

Maahanmuuttokiimastaan, vallanhimostaan, julkisuudenkipeydestään ja järjettömistä lausunnoistaan tunnetuksi tulleen Ritva Viljasen aikaansaannokset ovat muutamassa vuodessa olleet häkellyttäviä.

Koko hallinnonala on ennennäkemättömässä kaaoksessa. Poliisitoimen avainhenkilöitä on savustettu viroistaan ulos ja huumepoliisin tehokkaan toiminnan vaikeuttamiseksi on käynnistetty ihmeellinen ajojahti, joka tuottaa lehtiotsikoita jatkuvalla virralla. Hätäkeskusten toiminta on aivan sekaisin.

Ainoa mikä näyttää edes päällisin puolin toimivan on Suuren Unelman™ valmistelu. Ritva Viljanen haluaa aukaista Suomen rajat hallitsemattomille maahanmuuttovirroille.

Kaiken lisäksi Viljasen toiminta on johtanut ministeriön sisäisen työilmapiirin täydelliseen lamaantumiseen. Käytävillä haisee pelko ja nimitysuutisen tultua julkisuuteen ministeriössä järjestettiin hiljainen hetki.

Mielenkiintoista nimityspelleilyssä oli se, että koko valtioneuvosto halusi yksimielisesti päästä Viljasesta eroon. Siis myös monikulttuuriuskontoon kajahtaneet Tärjä Crönberg ja Ästrid Thörs olivat hallituksen esityksen takana. Tilanne on siis täysin absurdi niin ministeriön, ministerin, Ritva Viljasen, että koko henkilökunnan kannalta.

Miten toimitusjohtaja / kansliapäällikkönä voi toimia henkilö, jolla ei ole jäljellä mitään sisäistä tai ulkoista uskottavuutta ja jonka sekä alaiset että esimiehet haluavat pois virastaan?

Ilmeisesti Demlan jäsenyys ja yhteinen marxilaistansanialaisen arvomaailman jakaminen presidentin kanssa riittää. Pätevyys on ihmeellinen asia.

Published in: on 11 syyskuun, 2008 at 9:44 am  Comments (5)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2008/09/11/ritva-viljasen-kiirastuli/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 kommenttiaJätä kommentti

 1. Tähän kun vielä lisätään aseitten keräys pois kansalta niin hirmuhallinto on aika lähellä.
  Vahinko vaan kun ainoa kulta tuli ammunnassa. Vaikka valtiovalta on kaikkensa tehnyt ampumaharrastuksen kitkemiseksi.
  Aselupien saantia on kiristetty kovalla kädellä. Kertomukset kyliltä kertovat että .22 pienoiskivääreihin ei meinaa saada lupia. Ja sehän on hirveän JÄREÄ ase, ainakin iltapäivä lehtien mukaan. Joku pelkää ihan tosissaan.

 2. Tervetuloa takaisin kesälomalta. Oletkin varmasti huomannut, että kirjoituksissasi usein esiintynyt, monikulttuurisuudella rikastunut Kajaani on hätää kärsimässä. Mahtaako rikastuminen jatkua?

 3. En ole kuullut aselupien kiristämisestä. Omasta mielestäni seula saakin olla tiukka, etenkin jos rekisterissä on muutakin kuin liikennerikkeitä. Täytyy kysellä tutuilta tarkemmin asiasta.

  Absurdiuden huippu oli 10 päivän ylen uutisvirrassa kaksi perättäistä uutista. Ensin kerrottiin 2000 ei-työperäisen ihmisen saavan lopputilin. Seuraavassa uutisessa kerrottin Kainuun panostavan työperäiseen maahanmuuttoon. Kun se jäytävä työvoimapula karjahtelee siellä Kainuussa.

  Floridan opetuslapsi, monikulttuurisuuden airut ja monimuotoisen luovuuden julistaja Vähämaa oli aika koominen näky uutisissa. Miten kajaanilaiset ovatkin voineet äänestää itselleen niin kyvyttömän johdon. Olisi aika varmaan tuulettaa hullut pois sieltä valtuustosta.

  Voi tulla mielenkiintoisia reaktioita, kun seuraava lasti huippuosaavia monimuotoisuuden edistäjiä pölähtää paikalle. Varmaan Vähämaa järjestää tervetuliasjuhlat ilotulituksella.

  Taisi olla viimeinen ja iso naula Kajaanin arkkuun. Siinä moni perhe joutuu koville asuntolainansa kanssa. Kämppää ei saa myydyksi eikä töitä ole samalla kun liikkuvat jätesäkit lisääntyvät kuin kaniinit. Aina ei kansa ansaitse sellaisia johtajia kun sillä on.

  Täytyy kirjoittaa Kajaanista, kun vaalit on käyty ja Kajaanin talouden hyytävät numerot taas julkaistaan.

 4. Ostin tossa viime vuoden loppupuolella kakskakkosen, venäläisen TOZin. Lupahommat onnistuivat ilman mitään sen kummempaa. Tosin mulla oli jo lupia useille raskaamman kaliiberin aseille ja olen kahden metsästysseuran jäsen. En tiedä, liekö nuoremmilla hankalampaa tuon lupa-asian kanssa.

 5. Ave kaikki,
  Lueskelin nämä kommentit ja johdannon, niin alkoi kyllä kylmätä, eli mihin tätä kaikkea touhua nyt hinataan, todella?
  Merkit on aika selkeät, kun ne osaa lukea, taitavasti ne koitetaan kyllä peittää. Tämä Viljanen on todella karmea tapaus, ja siis tarzan suosikki, hei haloo, missä mennään?? Koko kansan pressa vetää lissiin niin että lätisee, puusilmät herätys.
  Luojalle tuhannesti kiitos, että saatiin mitalit ammunnassa!!!! Se hidastaa jonkun hetken tätä hirmuhallinnon askelta kerätä aseita pois kansalta.
  Länsirannalla on kaikki .22 kiväärit menneet todella vaikeeksi, ja samalla myös kaikki muutkin. Olen samaa mieltä, ei hörhöille ja muille sairaille lupia. Mutta kun ei kukaan tahdo saada…
  Tulemme elämään vielä mielenkiintoisia aikoja tässä kaiken kaikkiaan.
  -LR-


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: