Uutisia Turusta

Käytännössä teknisessä konkurssissa lahoava Turun kaupunki aikoo hakea uutta vauhtia taloutensa elvyttämiseen kansainvälisyysstrategian avulla. Uutena kuningasajatuksena Turun kaupunki solmii ystävyyskaupunkisuhteet Somaliassa sijaitsevan Hargeisan kaupungin kanssa.

Mustaa huumorintajuani pohjattomasti hivelevä valtuustoaloite on – yllätys, yllätys – Vihreiden laatima.

Taloudellista hyötyä Turun kaupunki saa aloitteen mukaan turismia kehittämällä, kaupankäynnillä ja yhteistyöllä trooppisten tautien tutkimisessa. Vaikka aloitteessa sitä ei erikseen mainittukaan kaupankäyntiartikkeli lienee erään afrikkalaisen pensaskasvin jyrsittävät lehdet.

Aloitetta lukiessa tukee väistämättä mieleen, että mitä kemikaaleja siellä Turussa siihen vesijohtoveteen oikein lisätään?

Mainokset
Published in: on syyskuu 22, 2008 at 12:47 pm  Comments (6)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2008/09/22/uutisia-turusta/trackback/

RSS feed for comments on this post.

6 kommenttiaJätä kommentti

 1. Ave,
  Ei voi v.ttu olla totta tämä touhu turkusses?
  Siis tällä mokutus-hulluudella ei todellakaan ole mitään rajaa…
  -LR-

 2. Kyllä näin on. Ja ensi kesänä Samppalinnanmäen kesäteatteri esittää uuden ystävyyskaupungin kunniaksi monikulttuurisen version klassikkonäytelmästä Rosvo-Roope. Pääosaan on tarkoitus saada ihan aito somalimerirosvo, mutta jos niillä on just metsästyskausi päällä, niin Hanikan Henkka on luvannu paikata.

 3. Turun kaupunginvaltuutettu Roda Hassan on somali. Ei siis ihme, että hän ehdottaa tuollaista. Tosin, jos Hargeisan kanssa voidaan olla ystävyyssuhteissa, se merkitsee, että siellä vallitsee järjestys ja mitään
  syytä olla palauttamatta somaleja sinne ei ole.

  Täällä Roda Hassanin kuva:
  http://tyl.utu.fi/vanha/2002/21/uusi_sivu_10.htm
  Vihreiden kaupunginval­tuu­tet­tuna. Luottamustoimensa ohella Hassan työskentelee kaupungin tulkkikeskuksessa muiden maahanmuuttajien apuna. Kaksitoista vuotta sitten elämä suomalaisena ei kuitenkaan alkanut niin hyvin.

  Hassan siis työskentelee tehtävissä, joita ei tarvittaisi, jos somaleja ei olisi tullut Suomeen.

  Hän lienee suursomalian kannattaja, koska aloitteessa puhutaan Somalimaa-maakunnasta. Tosiasissahan Somalimaa katsoo olevansa itsenäinen.

  Luulisin, että aloite menee läpi. Riittävän moni ei rohkene vastustaa sitä vallitsevassa ilmapiirissä. Senjälkeen turvattomasta Somaliasta alkaa virrata vieraita Turkuun ja myös Turun kaupunginjohtoa ryhtyy vierailemaan Hargeisassa.

  Lisää Hassania:
  ””Lapsilla ei ole sellaista käsitystä kotimaasta, koska viisi heistä on kuitenkin syntynyt Suomessa. Kesällä vietimme Pohjois-Somaliassa kolme kuukautta ja tilannehan on alueella parantunut. Takaisin en kuitenkaan kaipaa”, Hassan pohtii.

  ”Tulevaisuuden osalta olisi hienoa, jos saisin lapsilleni opetettua sellaisen monikulttuurisen asenteen. Hyvä sekoitus somalialaista ja suomalaista kulttuuria – se on siinä. Myös koulutuksen merkitystä ei voi koskaan korostaa liikaa”, pohtii nainen, jonka vanhin lapsi, 16-vuotias poika haluaa isona lääkäriksi. Muitakin uravalintahaaveita jälkikasvulta löytyy.”

  Hän on myös lomaillut Somaliassa. Siis tämä siitä huolimatta, että Somalia on niin viranomaistemme mukaan niin turvaton, ettei Suomi sieltä tänne asti tulleita palauta. Suomen viranomaisten täytyy olla väärässä.

 4. Parasta on tuo visio mahdollisuudesta trooppisten tautien tutkimiseen tulevaisuudessa. Ilmeisesti Varissuolla.

  Ei kun sittenkin paras on tuo huomautus kaupunkien samankaltaisuudesta. Molempien läpi virtaa joki, tosin Hargeisan joessa on vettä vain sadeaikana.

  Toisaalta Hargeisan kaupungin missiossa ei mainita monikulttuurisuutta. Ehkä turkulaisilla päättäjillä olisi heiltä jotakin opittavaa:

  http://www.hargeisacity.50megs.com/whats_new.html

 5. Jou, tästä saisi revittyä loputtomasti riemua. Epäilemättä Hargeisa on täsmälleen sopiva kaupunkin Turun yhteistyökumppaniksi.

  Olen tässä harkinnut alan vaihtoa. Jos opettelisi somalian kielen ja menisi Turun kaupungille tulkiksi. Palkkojen on pakko olla erittäin hyviä jos on vara käydä muutamankin kerran vuodessa tuolla. Pelkät lennot maksavat 2-3 tuhatta euroa per kärsä.

  Mitähän on somaliaksi projektitukihakemus?

 6. ”Mitähän on somaliaksi projektitukihakemus?”
  No sehän on uluttuquuumuululouluquuaalialuuqqualauttlauslauqoouaa. Varma tieto.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: