Johanna Saukkomaa, Jan Andersson ja Annemari Sipilä: voittajat

YLE:n Johanna Saukkomaa ja Jan Andersson ovat voittaneet Bongaa Työvoimapula™ ja Ole Idiootti –kilpailun. He haastattelivat entistä juoksijaa Wilson Kirwaa Ylen Vaalimarkkinat –sarjassa. Sanatarkka lainaus haastattelusta:

No mutta, viimenen kysymys: Wilson Kirwa on varmasti sitä mieltä, että myös maahanmuutolla ratkastaan tätä akuuttia angelmaa: mistä hoitajia vanhuksille…sittenku sinä oot siellä Lahdessa edeleenki makaat pötkötät siellä vanhusten palvelutalossa, ni kelpaako sulle sumatralainen hoitaja?

Annamari Sipilä saa puolestaan kunniamaininnan.  Pravdan toimittaja kirjoitti 24.9.2008 näin: 

Pahan työvoimapulan kynnyksellä värjöttelevät EU-maat ovat itse vesittäneet hankkeen, jolla oli tarkoitus houkutella korkeasti koulutettua väkeä unionin alueelle…’ .

Tänään kaatui islantilainen Glitnir-pankki. Suomessa toimiva itsenäinen Glitnir kaatuu myös, koska meneillään on talletuspako, eikä pankki saa mistään rahoitusta. Tästä se työvoimapula alkaa ihan tosissaan.

Kilpailun siis ratkaisi Johannan ja Janin maailmaan loihtima kuvaus Lahdessa asuvasta kenialaisesta, jonka takapuolta pyyhkii sumatralainen. Kun on kaamea työvoimapula.

Annemarin legendaarinen kielikukkanen työvoimapulan kynnyksellä värjöttelevistä EU-maista on mainio. Ihmisten typeryys on kyllä loputon luonnonvara.

Johannalle ja Annemarille lähtee pinkki ja Janille musta pesäpallomaila.

Mainokset
Published in: on syyskuu 29, 2008 at 6:35 pm  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2008/09/29/johanna-saukkomaa-jan-andersson-ja-annemari-sipila-voittajat/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommenttiaJätä kommentti

 1. No niin Octavius…

  Tänään lähti 32 minuuttia sitten isopyörä liikkeelle rapakon takana. Roskapankki-suunnitelma hyvättiin edustajanhuonessa.

  Huomenna meillä kaikilla blogaajilla on kirjoitettavaa yllin kyllin. Maahan muuttajien lisäksi pitäisi tulevaisuudessa saada vähän perunaa ja suurusta omaankin suuhun.

  Aamulla Wall Street saattaa olla pikkuisen paljon alhaalla tämän päivän tasosta ja puoleen päivään mennessä on muutama pankki nurin taas. Joulu tulee tänä vuonna myöhään. Luulisin että, vuonna 2018.

  Jos olen väärässä, kestän sen kuin mies

  Hyvää yötä vaan sinnekin

 2. Noin se taitaa mennä. Kaikki sillipankit mennee nurin. Nasdaq oli tippunut 10 %, kun viimeksi vilkaisin. Jengi ihmettelee, että mihin pankkiin uskaltaa laittaa rahansa. Itsekin siirsin melkein kaikki jo alkuvuodesta Danskesta S-pankkiin. Saapahan ainakin olutta ja rautanauloja…

  Hyvänä puolena tässä on se, että saa elää etuoikeutettua aikaa. Jos tämä romahtaa oikein kunnolla, niin ei sitä kovin moni saa läheltä nähdä.

  No, loistavassa kirjoituksessasi Sinä jo kiteytit oleellisen. Ei sitä mies tarvitse kuin muutaman aarin perunapellon, varaavan takan, viinapannun, muutaman verkon, ison kasan kirjoja ja aseen, niin hyvin pärjää…:).

  Voi katsella työvoimapulapulaa vähän kauempaa ja miettiä maailman menoa.

  Hyvää yötä myös sinne.

  Octavius


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: