Kajaanin irvokas näytelmä

Kainuussa ja Kajaanissa esitetään irvokkuudessaan sairasta ja mielipuolista näytelmää.

Kajaanin metsäteollisuus ajetaan alas. Ilmoitusta seuraavana päivänä Sisäministeriön maahanmuuttojohtaja Mervi Virtanen vieraili kaupungissa ja ilmoitti, että Kajaanin on otettava lisää pakolaisia.

Kajaani on käytännössä teknisessä konkurssissa kansainvälistymisstrategiansa vuoksi ja alueelle metsäteollisuuden ratkaisut tarkoittavat noin kahdentuhannen työpaikan häviämistä.

Virtasen ajoitus oli täydellinen. Voiko ihminen olla enää enemmän arvostelukykynsä menettänyt?

Sisäasiainministeriö vetoaa Suomen kuntiin, jotta nämä lisäisivät pakolaisten vastaanottoa. Kajaanin kohdalla harras toivomus on, ettei sadan pakollisen vuosittaisesta vastaanotosta tingittäisi, kuten paineita on ollut.

Taustalla vaikuttaa maanmuuttoministeri Astrid Thors, joka valittelee, että monissa kunnissa ulkomaalaisia kohtaan on yhä paljon kielteisiä asenteita. Erityisen pettynyt ministeri on kasvavaan haluttomuuteen ottaa vastaan pakolaisia. Thors painottaa, että maahanmuuton hyötyihin kuuluu myös toisessa maassa saadun kokemuksen ja tietotaidon siirtyminen maasta toiseen.

Siis kokemuksen ja tietotaidon siirtyminen maasta toiseen? Sivullinen voisi kysyä tietysti, että mihin Kajaani tarvitsee luku-, kirjoitus- ja ammattitaidottomien ihmisten ammattitaitoa?

Thorsin ajatus on täydellisen kuvaava. Voiko ihminen olla enää enemmän arvostelukykynsä menettänyt?

Kajaanilta ovat rahat loppuneet ja kaupunki tinkii kaikista palveluistaan, vanhustenhuollosta, koulutuksesta, terveydenhuollosta, siis kaikesta paitsi monikulttuurihulluudesta.

– Kissa nostettiin pöydälle, kuvasi Kajaanin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Hannu S. Kemppainen (kesk.) keskusteluja, joita luottamushenkilöt kävivät sisäministeriön edustajien kanssa. Kissa tarkoittaa tässä yhteydessä lisärahan tarvetta: Kajaani tuskailee alijäämiensä keskellä etenkin maahanmuuttajataustaisten lasten päivähoitoon ja perusopetukseen tuomia lisäkuluja.

Maahanmuuttojohtaja Mervi Virtanen ei lisärahan lupauksia antanut, mutta lupasi välittää viestit Helsinkiin.

Pakolaisten vastaanotosta puhuttiin myös Kajaanin kaupunginvaltuustossa iltakouluasiana. Sisäministeriön virkamiehet saivat monen valtuutetun suusta kuulla sen, että kipukohta on nimenomaan peruskoulutuksesta koituvat kustannukset.

Virtanen uhkailee suomalaisia ja Kajaanin kaupunkia suoraan kaupunkiin tulvivilla ihmismassoilla:

Virtasen mukaan viime vuosien määrä eli 1 450 kuntapaikkaa ei riitä nyt,  eikä ensi vuonna alkuunkaan. Taustalla on muun muassa turvapaikanhakijamäärien ja myönteisten päätösten määrän kasvu.

– Kun kunnat vetoavat talouteensa ja Paras-hankevalmisteluun ollaan todella pulassa. TE-keskuksille on nyt esitetty toivomus, että kuntien kanssa aloitetaan neuvottelut lisäpaikkojen saamiseksi.

Kajaanissa on 150-paikkainen vastaanottokeskus, jossa tällä hetkellä on 124 turvapaikanhakijaa. Heistä yli kymmenen on oleskeluluvan saaneita. Kajaani on jo tänä vuonna vastaanottanut 113 pakolaista, eli kiintiö on käytännössä täysi.

Kajaanin monikulttuurihulluudelle kasvot antoi kaupunginjohtaja Erkki Vähämaa. Toiset kasvot kuuluvat Kainuun Sanomien päätoimittaja Matti Piiraiselle.

’Ei ole edes mikään keskustelun aihe, onko Suomen hoidettava osansa Eurooppaan suuntautuvasta pakolaisuudesta. Totta kai on.’

Niin – vain kourallinen maailman valtioita yleensä ottaa vastaan kiintiöpakolaisia.

Tänään Kainuun Sanomissa toimittaja Seppo Turunen räjäyttää pankin ja toteaa aika yksiselitteisesti seuraavasti, johon ei kerta kaikkiaan ole enää mitään lisättävää:

’ Jos oikein tarkkaan laskemme, esimerkiksi Afrikan kaikki 750 miljoonaa ihmistä sopisivat asumaan kaikkien Euroopan 750 miljoonan ihmisen rinnalle varsin vaivattomasti.’

Voiko irvokkaampaa ajatusta enää olla? Voiko ihminen olla enää enemmän arvostelukykynsä menettänyt?

Mainokset
Published in: on syyskuu 30, 2008 at 10:31 am  Comments (5)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2008/09/30/kajaanin-irvokas-naytelma/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 kommenttiaJätä kommentti

 1. Pikku hämmenneys. Toiset kasvot kuuluvat kenelle? Kainuun Sanomien päätoimittajalle vaiko toimitusjohtaja Ilmivallalle? Tarkentaistko…

 2. Tuhannet kiitokset valppaalle lukijalle jälleen kerran.

  Virhe on korjattu. Siis Piirainen, Matti Piirainen – monikulttuurisen Kajaanin kaikuva airut, kansainvälisyyden tuulet korpiimme tuova ajaton nero!

 3. No kokemuksia ne ovat huonotkin kokemukset, kuten lapsuus lapsisotilaana. Ja tietotaitoa se on fistulointikin. Se ei ihan joka pojalta onnistukaan. Ainakaan niin, että uhri jää vielä henkiin.

  Pääasia, että kokemukset ja tietotaito pääsevät vapaasti siirtymään maasta toiseen.

 4. Kysyt, voiko enempää olla kuutamolla ja muuta vastaavaa hulluutta… vastaus on, että voi olla.
  Tätä irvokasta näytelmää tulee meille pakkosyöttönä jatkossa varmaan niin kauan kuin nuo idiootit on tuolla säätämässä asioitamme.
  Tuo on juuri sitä suamalaista vittumaista luonnetta, että kun kaupunkiin tulee satoja työttömiä omasta takaa, niin sinne kuitenkin hinataan murjaaneja konttikaupalla afrikasta karjuvaan työvoimapulaan…
  Hulluus on karannut kauan sitten käsistä.
  Caesar sanoi: Alea jacta est, ja lähti sotaan… Tätä paskaa ei voi enää peruuttaa, se työntyy hanuriimme väkisin.
  Kandee muuten vähän miettiä, ketä nyt taas äänestelee. -LR-

 5. […] Octaviuksen blogin osoite: octavius1.wordpress.com/2008/09/30/kajaanin-irvokas-naytelma/ […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: