Tero Strand (SDP) ja tilastotieteen ihmeet

Nämä tulevat kunnallisvaalit ovat ylivoimaisesti hauskin äänestystapahtuma koskaan. Useat ehdokkaat käyttävät äänestäjien vakuuttamiseksi Usarin mainiota vaaliblogipalvelua. Blogissa on vain se erittäin ikävä piirre, että ennemmin tai myöhemmin kirjoittajan henkinen kyvykkyys tulee esiin.

Tero Strand, SDP, Kirkkonummi, esittelee itsensä Usarin vaaliblogissaan näin:

’Olen 45-vuotias aikuiskouluttaja. Elämänarvoiltani olen humanisti ja realisti. Olisikohan siinä ristiriitaa…:) Perheeseeni kuuluu ihana vaimo, tammikuussa syntyvä lapsi ja kaksi mainiota Gorgia (koiraa). Lähimpänä sydäntäni on järjen käyttö ja rehellisyys. Kuntapalveluissa terveydenhuolto ja sivistys. Näiden parantamiseksi Kirkkonummella lupaan tehdä kaikkeni. Lupaan myös jatkuvasti kertoa missä onnistuin ja missä epäonnistuin.’

Teron aktiivinen keskustelija ja otti terävästi kantaa Teemu Lahtisen lakoniseen kirjoitukseen, jossa todettiin maahanmuuttajien tekevän 70 % Espoon raiskauksista. Teron kommentoi asiaa terävästi ja analyyttisesti:

’Maahanmuuttajien prosentti väestöstä on pieni, jolloin heidän mahdollinen rötöstelyprosentti on korkea. Alkuperäisten suomalaisten määrä on suuri jolloin prosentti on matala. Lukumääräisesti voi olla että suomalaiset tekevät enemmän raiskauksia tai muuta väkivallantekoja. Prosenttitilastot ajavat tosiasioita harhaan, jos niiden takana olevia lukuja ei avata.’

Ällistyneiden vastausten perään Tero täydentää lausuntoaan:

’No antaa tosiasioiden olla, jos ei ymmärrystä riitä. Olenpa huomannut perustyyppien juuri harrastavan tällaista kietsomista. Objektiivisuus puuttu täysin. Edellinen kommenttini liittyi puhtaasti tilasto-osaamiseen. En voi mitään, jois et sitä hallitse. Lopetan tämän juupas – eipäs keskustelun tähän. Joidenkin näkemykset ovat ahtaampia kuin toisten…’

Tämän tasoinen on siis SDP:n ehdokkaan tilastotieteen osaaminen ja yleissivistys, sanattomaksi kyllä vetää. Tero toimii muuten ammatikseen Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n opettajana. Mahtaa opetuksen taso ja järjen käyttö siinä laitoksessa huimata tyhmemmän päätä.

Ai niin Tero, Gorgia koirarotuna ei ole olemassa. Koirasi rotu on corgi.

Mainokset
Published in: on lokakuu 3, 2008 at 2:32 pm  Comments (12)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2008/10/03/tero-strand-sdp-ja-tilastotieteen-ihmeet/trackback/

RSS feed for comments on this post.

12 kommenttiaJätä kommentti

 1. Loistava perjantai alkoi, kiitos. Kyseessä muuten ensimmäinen paikallinen kunnallisvaaliehdokas, johon minulla on ilo tutustua – valitettavasti vähän kurjassa valossa. Viikonloput!

 2. Hyvää ja toivottavasti aurinkoista vkonloppua Riikka.

  Pidä itsesi Naisena.

 3. Tilasto-osaamisesta olen samaa mieltä, mutta minusta tuo oikeinkirjoitusvirheen mollaaminen on vähän halpamaista.

  Olkoonkin, että se on suomalaisten kansallishuvi ja sillä saa yleensä helppoja irtopisteitä.

 4. On se hieman halpamaista, ja muutenkin käy kaveria sääliksi.

  Tuli mieleen, että olisiko Tero ollut umpijurrissa noita kirjoittaessaan, mutta kyllähän sekin kertoo jo ihmisestä aika paljon, jos keskellä viikkoa on aivan luukut kiinni.

 5. Ei voi kuin todeta, että voi helvetti sentään noita vitun mokuttajia, on ne niin hanurista kaikki tyynni. Tilastot hanskassa joo.
  Ei tästä hyvä seuraa kuitenkaan…

 6. Jep jep. Laitetaan Annika ”Prosenttilasku” Lapintie Terolle taistelijapariksi.

 7. Joudun jatko-opinnoissani ehkä kertaamaan tilastotieteen perusteita ensi talvena. Jos tuo Teron todistelu pitää paikkaansa, minulla taitaa olla hikinen urakka edessäni. Kovasti tuntuvat oppiaineen perusteet muuttuneen.

  Tai sitten minä en vaan ymmärrä tuota.

  Tietysti, jos meillä on vain kaksi pakolaista paikkakunnalla ja toinen sattuu raiskaamaan, prosentiksi tulee 50 %.

  Tero on unohtanut kuitenkin sen, että perusjoukko maahanmuuttajista on noussut kymmeniin tuhansiin. Silloin osuuksia voi ihan hyvin laskea samalla kaavalla kuin valtaväestön kohdalla.

  Onnea vain Turkuun ystävyyskaupunkitoiminnalle. Matkailuvirta saattaa kuitenkin olla kovasti yhdensuuntaista. Eikä kaikilla taida olla menolippua takaisin.

 8. Jos olisin ensimmäistä kertaa tässä blogissa käymässä, sanoisin, että Octavius valehtelee. Valitettavasti todellisuus ylittää joskus villeimmätkin kuvitelmat.

 9. Huh huh.

 10. jukka, kiitos terävistä kommenteista.

  Tämä maa on nyt oikeasti hullujen käsissä. Katainen haluaa Suomeen pari miljoonaa vuohipaimenta lisää.

  Vanhanen ilmoitti, että kaikki ovat tervetulleita, ei kyllä ruandalaisia kansanmurhaajia maininnut nimeltä, ihme kyllä.

  SDP, Vihreät ja maltililliset kommarit haluavat rajat auki täysin.

  Mikä on se usko, mikä noita hulluja ajaa?

 11. Ave,
  Hulluus on lähtenyt kauan sitten jo näpeistä irti tässäkin valtakunnassa, ja seurauksia saamme katsella; Myyrmanni, Jokela, Kauhajoki, mikä seuraavaksi? Nämä on epätoivoisten nuorien tekosia, kun on elämä mennyt vituiksi, joku mättää täällä ja pahasti.
  Siis mistä tämä kaikkien hullujen usko tulee mitä kysyt? Ei osaa sanoa, jospa osaisin, osaisimme sen kitkeä. Kai se on joku perverssi kombinaatio pohjatonta ahneutta, ylimielisyyttä, vallanhalua, joku sexi-perversio siellä pohjalla, ja todellä yksinkertainen järjen juoksu. (vrt. se tilastomatikka-nero demari, dsiisus…)
  En tiedä, mitä tässä voi tehdä oikeesti, käännepiste on ohitettu jo.
  Perussuomalaiset on kai nyt oikeasti nousussa! Se on viikon hyvä uutinen, kyllä meitä ajatteleviakin vielä löytyy.
  Parabellum, -LR-

 12. Nyt on kyllä Tero muiden SPDläisten ja Viherpiippojen (joilla Rohkeutta On..) kanssa hieman haksahtanut- uskaltaa vielä todeta tuossa lopussa että ”joidenkin näkemykset ovat ahtaampia kuin toisten..” Enää ei kannata kenenkään loogisen hemmon ihmetellä noita mokuttajien & multikulttipiippojen pääkoppien sisältöä kun tuollaista juttua tulee.
  Mikähän tuohon lääkkeeksi- kirves saunan takana..?


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: