Mielipuolten päiväkirjat, osa II: SDP

Maarit Feldt-Ranta, SDP, Eduskunnassa 7.10.2008:

Yhdeksi esteeksi hyvälle kotoutumiselle ja tasapainoiselle yhteiskuntakehitykselle on näyttänyt muodostuvan kantasuomalaisten asenteet maahanmuuttajiin naapureina asuinalueilla. Sisäministeriön selvitys maahanmuuttajien asumisolosuhteista osoittaa, että kantasuomalaiset muuttavat pois sellaisilta alueilta, joiden maahanmuuttajaväestön määrä nousee noin viidennekseen asukkaista. Meiltä löytyy jo tänään paikoin alueita, joista on muodostunut maahanmuuttajaenemmistöisiä. Viime vuosien tapahtumat Ranskassa ja muualla Euroopassa ovat varoitussignaali, joka meidän tulee ottaa tosissaan.

Billnäsissä asuva Maarit ottaa voimakkaasti kantaa suomalaisten asenteisiin ja syyttää meitä rasisteiksi, koska emme halua asua maahanmuuttajaslummeissa.

Maaritin mielestä siis suomalaisten pitäisi:

 1. vaarantaa oma turvallisuutensa joka päivä
 2. asua käytännössä kaatopaikalla
 3. tuhota lastensa tulevaisuus kouluttamalla heidät äläwäbälä-kouluissa,

jotta työperäisten kotoutuminen onnistuisi paremmin. Vapaaehtoiset ilmoittautukaa SDP:n puoluetoimistolla Hakaniemessä.

Maarit, SDP, näytä esimerkkiä, kiitos. Näytä meille, ettet ole tekopyhä ja selkärangaton jargonin lässyttäjä. Muuta vaikka Myllypuroon ja laita kolme lastasi paikalliseen kouluun. Pienenä ystävällisenä neuvona: ilmoita heidät ensin itsepuolustuskurssille.

Maaritin ja SDP:n esittämään ongelmaan on loogisesti olemassa kaksi ratkaisuvaihtoehtoa.

Ensimmäinen on se, että kantaväestön muuttaminen pakoon estettäisiin lakisääteisesti. Tähän liittyvänä toimenpiteenä voisi pakolaisten vastaanottamisen sitoa kuntien valtionosuuksiin tai pakottaa kaikki kunnat (paitsi tietysti Pohjan kunta, koska Billnäs sijaitsee siellä) ottamaan pakolaisia.

Toinen vaihtoehto on ottaa Suomeen niin paljon työperäisiä, että kukaan ei pääsisi missään tapauksessa enää karkuun. Jäämme odottelemaan toimenpiteitä.

Mainokset
Published in: on lokakuu 9, 2008 at 8:07 pm  Comments (3)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2008/10/09/mielipuolten-paivakirjat-osa-ii-sdp/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 kommenttiaJätä kommentti

 1. Tosta noin Billnäsistä on mielenkiintoista todeta, että sehän sijaitsee aivan Maaritin synnyinkaupungin Karjaan kupeessa. Karjaa otti aikoinaan kurdipakolaisia, jotka ovat sopeutuneet itse asiassa suht hyvin ja vallanneet kauppalan ravintola-alan lähes kokonaan. Tästä menestystarinasta huolimatta Karjaa/Karis ei enää ota kiintiöpakolaisia. Siis ei yhtään.

  Billnäs on nykyisen naapurikunnan Pohjan (ja kuntaliitoksen jälkeen Raaseporin) huvilakylä vanhan ruukin ympärillä. 50% bättre talande svenska folk, 50% hippitaiteilijoita. 100% maahanmuuttajavapaa/invandrarfritt.

  Monikulttuurisuus näyttäytyy Billnäsissä kerran kesässä, kun elokuun lopussa pidetään Billnäsin etnofestivaalit, joka onkin varsin hauska ja miellyttävä tapahtuma. Pitkän viikonlopun ajan vanha ruukkikylä herää eloon: on hippejä, ganjaa, neekereitä, rastoja, sitä ja tätä. Ihan mukavat bileet. Ja sen jälkeen monikulttuuri matkustaa takaisin kotiinsa.

  Kyllä minäkin yhden viikonlopun verran monikulttuuria sietäisin kerran kesässä. Ihan kevyesti.

  P.S. Ai säkin oot rakastunu Kirsiin? Eiköhän tehdä sonniporukalla pyhiinvaellus Ylistaroon. Lähdössä ainakin mää, IDA ja Tapio Tuuri. Kutsutaan joku nelonenkolmonen tekemään tosi-TV:tä aiheesta Luomuviljelijälle peräkammarinpoika! 😉

 2. Voisin opettaa Kirsille maa-artisokan viljelyä. Tai jotain.

  Voin hommata kaverilta lainaan viimeisen päälle tuunatun Zetorin, jolla mennään sitten koko porukka paikalle.

  Ihan luomuna.

 3. Kylläpä Kirsi varmasti ilahtuisi, kun nuiva kosioporukka päräyttäisi Zetorilla pihaan!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: