Kajaani ja Turku – mitä seuraavaksi?

Nyt kun Turun ja Kajaanin monikulttuurinen konkurssi alkaa olla sosialistisellekin tiedemiehelle selvä asia, täytyy tietysti pohtia mikä nyt eteen. Ajattelin tuoda omia ehdotuksiani kyseisten kaupunkien talouden pelastamiseksi. Kaikkea mahdollistahan on jo kokeiltu.

Turku on sammutellut valoja, tinkinyt vanhustenhuollostaan ja yrittänyt saada järkevämmin toimineita naapurikuntiaan maksumiehiksi höpisemällä jotain aluekeskuksesta. Kajaanin virkamieskunta kerjää taas päätyökseen valtiolta rahaa. Koska mikään ei auta ja kaiken kukkuraksi päälle kaatuva taantuma sinetöi kaupunkien lopullisen taloudellisen katastrofin, on keksittävä uusia, luovia ideoita.

Molempien kaupunkien monikulttuurisuusstrategian päätavoitteenahan on ollut muuttaa kaupunki ihmeelliseksi islamilais-afrikkalaiseksi ghetoksi. Tarkoitus oli saada niiqu luovuutta ja kansainvälisyyttä kehiin. Tavoite onkin saavutettu ja onkin aika siirtää katse Afrikkaan. Vaikka nuo luomakunnan olennoista älykkäimmät, eli Vihreät, ehtivät jo Turussa ehdottaa Afrikka-turismin lisäämistä, epäilen suuresti tuon keinon tehoa.

Siksi ehdotankin, että sekä Turku että Kajaani hakevat YK:n kautta kehitysapua. Apu voitaisiin toimittaa lentoteitse, koska molemmilla kaupungeilla on lentokenttä käytössään. Apu voisi olla hirssiä, durraa, maissia ja riisiä. Luonnollisesti myös kaakaojauhe, kuivamaito ja lämpimät huovat ovat molemmille kaupungeille kovaan tarpeeseen. Kaiken pitää tietysti olla niiqu halal. Mikäli kaupungit katsovat lentokuljetuksen aiheuttavan liikaa hiilidioksidipäästöjä, olen varma, että Katri Sarlund  & Vihreät hiipparit ja Kajaanissa taas kaupunginjohtaja  jakelevat hirssin vesikelkan avulla, mikäli nyt Brysselin lennoiltaan ehtivät.

Toinen keino olisi anoa Maailmanpankilta kaupunkien velkojen anteeksiantamista, näinhän Afrikassakin toimitaan.

Kolmantena keinona ehdotan, että sekä Kajaani että Turku organisoivat SPR:n kanssa kampanjan, jossa ihmiset ympäri maailmaa voivat ostaa itselleen kajaanilaisen tai turkulaisen nimikkovuohen. Huippuosaavia vuohipaimenia nimittäin riittää molemmissa monikulttuurisissa kaupungeissa jonoksi asti.

Samalla saataisiin työperäisten piilevä osaamispotentiaali vihdoinkin hyötykäyttöön.

Mainokset
Published in: on lokakuu 11, 2008 at 12:06 pm  Comments (4)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2008/10/11/kajaani-ja-turku-mita-seuraavaksi/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 kommenttiaJätä kommentti

 1. Blogin pitäjän ehdotus kehitysavusta on järkevä. Kehitysavun ehkä pitäisi seurata kehitysapua tarvitsevan väestön muuttoliikettä. Voisi hyvinkin ajatella, että jos Ruandasta muuttaa Burundiin paljon ihmisiä, niin tottakai Burundin kehitysapua pitää nostaa ja Ruandan laskea. Nyt sattumalta muuton kohde on Turku.

  Kun aikanaan muuttuu afrikkalaiseksi kaupungiksi, niin silloin nousee esille kysymys Turun siirrosta Afrikkaan. Tämä tarkoittaa, että Turku realisoitaisiin ja saaduilla varoilla pystytään uusi Turku sen väestön kannalta suopeampaan ilmastoon. Tietysti Turun saamat kehitysavut ohjataan Turun uuteen osoitteeseen.

  Epäilen kumminkin, että päättäjämme aikovat ratkaista Turun ja Kajaanin ongelmat ottamalla lisää maahanmuuttajia. Näyttää siltä, että mihin tahansa ongelmaan ratkaisu on nykyään maahanmuuton lisääminen. Tietysti ratkaisuun kuuluu oheisvälineenä kantaväestön syyllistäminen ja koulutus.

 2. Blogin pitäjän ehdotus kehitysavusta on järkevä. Kehitysavun ehkä pitäisi seurata sitä tarvitsevan väestön muuttoliikettä. Voisi hyvinkin ajatella, että jos Ruandasta muuttaa Burundiin paljon ihmisiä, niin tottakai Burundin kehitysapua pitää nostaa ja Ruandan laskea. Nyt sattumalta muuton kohde on Turku.

  Kun aikanaan Turku muuttuu afrikkalaiseksi kaupungiksi, niin silloin nousee esille kysymys Turun siirrosta Afrikkaan. Tämä tarkoittaa, että Turku realisoitaisiin ja saaduilla varoilla pystytetään uusi Turku sen väestön kannalta suopeampaan ilmastoon. Tietysti Turun saamat kehitysavut ohjataan uuteen osoitteeseen.

  Epäilen kumminkin, että päättäjämme aikovat ratkaista Turun ja Kajaanin ongelmat ottamalla lisää maahanmuuttajia. Näyttää siltä, että mihin tahansa ongelmaan ratkaisu on nykyään maahanmuuton lisääminen. Tietysti ratkaisuun kuuluu oheisvälineenä kantaväestön syyllistäminen ja uudelleen kasvatus.

 3. Aamen!!! Halleluja!! Naulan kantaan.

  Asun tällä hetkellä Turussa ja Kajaanissa olen vieraillut useita kertoja, johtuen Kainuun synkissä korvessa vietetystä lapsuudesta. Olen siis mennyt ojasta allikkoon. 😀

 4. Ave,
  Oletteko huomannut, Vitutuksen blogi sivut on poistettu, onko tietoa enempää?
  -LR-


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: