Hajanaista sijoitusasiaa

Olen tuossa miettinyt hapuillen seuraavaa sijoitussuunnitelmaani. Pari vuotta ehkä mennään puolivaloilla, eli määräaikaistileillä ja pienillä rahastosijoituksilla laskeviin markkinoihin. Tasan vuosi sitten tekemäni Danske Kontra –sijoitus näyttää nyt + 30 % tuottoa.

Inflaation nollaus on minulle pariin vuoteen ainoa tavoite, koska velkaa, riskiä tai pakollista tarvetta investoida mihinkään ei ole. Markkina laskee ja Länsi-Eurooppa on todella suurissa vaikeuksissa lähivuodet. Väitän, että Englannista, Saksasta, Ranskasta ja Ruotsista kuuluu vielä todella järkyttävän ikäviä talousuutisia. Ne iskevät Suomeenkin suoraan, koska vienti on merkittävää juuri noihin maihin.

Ajatukseni ovat harhailleet eri sijoituskohteiden välillä ja selvää päätöstä en ole vielä tehnyt yhtä lukuun ottamatta. Ostan jossain vaiheessa lisää metsää lapsille. Sellaista oikeaa vanhaa ja hakkaamatonta kuusimetsää, jossa on sitova hakkuurajoitus. Saavat lapset ainakin jotain ainutkertaista, jossa arvot ovat aivan muuta kuin rahaa.

Sijoitusasunnot kiinnostavat minua jonkin verran, koska tuotto lienee erittäin hyvä maahanmuuton edetessä ja yhä suuremman osan julkisesta rahasta siirtyessä vuokratuloina sijoittajille. Noiden mamukämppien pyörittäminen on vain aika työlästä puuhaa, koska jokaisen vuohipaimenlauman jälkeen koko asunto pitää aina remontoida uudelleen.

Yksi kiinnostava kohde on Baltia, joka nousee taas nopeasti, koska heillä on yrittämisen kiilto sielussaan. Latvia on omien kokemusteni mukaan noista kolmesta maasta paras kohde. Baltian hyvä puoli on sekin, ettei sinne monikulttuurihulluus ikinä yllä, jos venäläisvähemmistöjä ei lasketa. Pelkkien sosiaalitukien varassa siellä ei elä.

Norja on toinen suunta, koska maa pysyy maailman rikkaimpana valtiona. Sen takaavat luonnonvarat ja järki. Maahanmuuttokriittisillä on kuitenkin yli 30 % kannatus, vaikka Oslo alkaa olla jo osin lähiöiltään jotain Paskastanian kaupunkia muistuttava sontaläjä. Bergen voisi olla sopivan pohjoisessa, en ole tosin kaupungissa käynyt kahteen vuoteen, joten aivan tarkkaa kuvaa minulla ei asiasta ole.

Kolmas suunta on Uusi Seelanti, jonka markkinoihin ja talouteen tutustuminen onkin työlistalla aika kärjessä. Suomalaisista osakkeista seurailen lähitulevaisuudessa Nestettä, Stockmannia ja Keskoa.

Sitten oleellisin paljastus. Seuraava suuri kupla syntyy bioenergiayritysten ympärille. Mutta muistakaa luopua niistä ajoissa – lukekaa ne sijoittajan kymmenen kultaista ohjetta.

Mainokset
Published in: on lokakuu 15, 2008 at 11:22 pm  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2008/10/15/hajanaista-sijoitusasiaa/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommenttiaJätä kommentti

  1. Taide on aina varma sijoitus 😉

  2. Olet IDA kuule aivan oikeassa. Pörssissä tyhjästä aloittanut ja läjän rahaa tehnyt veljeni on siirtynyt sijoittamaan taiteeseen.

    Se vain vaatii vaivaa sekin. Markkinoita ja nousevia kykyjä on seurattava jatkuvasti ja on kierrettävä näyttelyissä. Mutta mikä sen mukavampaa ajankulua onkaan.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: