Demla saavutti välitavoitteensa

KKO:n päätös 16.10.2013.

KKO:n ennakkopäätöksessä oli kyse muslimiäidistä, joka teetti kotonaan nelivuotiaalle tytölleen ympärileikkauksen. Leikkauksen teki lääkäri.

KKO:n mukaan uskonnollisesta syystä tehty ympärileikkaus hyödytti tyttöä ja hänen identiteettinsä kehittymistä. Leikkaus myös auttoi häntä kiinnittymään uskonnolliseen ja sosiaaliseen yhteisöönsä. Näin lapsen vanhempi sai päättää leikkauksesta, koska se ei ollut lapsen edun vastainen. Tytön ruumiilliseen koskemattomuuteen puututtiin vain vähän, eikä paikallispuudutuksessa tehty toimenpide aiheuttanut tytölle tarpeetonta tuskaa.

KKO ratkaisi, oliko äiti syyllistynyt ympärileikkauksen teettäessään pahoinpitelyyn tai sen yllytykseen. Aiemmin Tampereen käräjäoikeus piti tekoa pahoinpitelynä, mutta jätti äidin tuomitsematta sekavan oikeus- ja viranomaiskäytännön vuoksi.

Turun hovioikeuden kanta puolestaan oli, ettei kyseessä ollut rangaistava teko.

Advertisement
Published in: on 17 lokakuun, 2008 at 1:13 pm  Comments (13)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2008/10/17/demla-saavutti-valitavoitteensa/trackback/

RSS feed for comments on this post.

13 kommenttiaJätä kommentti

 1. Aivan käsittämätöntä! Mutta jos tukistat lasta, niin sehän se vasta sitten traumat jättää ja KKO tuomitsee sellaiset vanhemmat sakkoihin! Aivan silkkaa parodiaa.

  Päätöksen tehneet tuomarit tulisi kyllä näissä tapauksissa saattaa edesvastuuseen päätöksistään ja vähintään erottaa tehtävistään.

 2. Kannattaisi lukea vähän tarkemmin… Huomasin tuon pvm:n. Ehdin jo täysin riemastua.

 3. :D.

  No, asia on kuitenkin äärimmäisen vakava ja tarjoaa lohduttoman kuvan Suomen tulevaisuudesta. Nyt on pää auki ja vaatimukset eivät lopu koskaan.

 4. Pikku koiranpentujen hännät on sentään lailla saatu rodunjalostukselta suojeltua. Mutta pienten poikien pippeleitä saa leikellä ties minkä rotuopin mukaan. Kummallista.

 5. Kaikkein huvittavinta (kaamealla ja pimeällä tavalla) on se, että vaikkapa ylösajavien lintukoirien (yleensä spanielit) hännät murtuvat usein pöheikössä. Noilla roduilla kun pitkä häntä ja se murtuu varmaan keskiarvona kerran per koira, jos sillä metsästetään aktiivisesti.

  Kyse on siis koirasta ja hännän typistämiseen olisi aivan looginen syy, koska koira välttyisi aika pahoilta kivuilta. Koira on kuitenkin suojeltu tuolta osin, mutta ihminen ei.

  Ja en todellakaan tarkoita, että koiran hännän leikkaaminen pitäisi sallia. Päinvastoin, tuo koira-ihminen monikulttuurisessa Demlan lainsäädännössä -allegoria oli vain niin ilmeinen.

  Kyllähän tuossa historiaa tehtiin. Nyt Suomen oikeusvaltiota aletaan ajaa yhä kiihtyvällä tahdilla kohti hiekka-aavikkojen lainsäädäntöjä.

  Elämme mielenkiintoisia aikoja.

  Kiitos Ritva Viljanen ja Tarja Halonen tästäkin. Olkaa ylpeitä itsestänne!

 6. Joku varmaan ehdottaa kohta tällaista.

  Arvoisa puhehenkilö.

  Afrikassahan joka pojan kansallispukuun kuuluu AK-47 tyyppinen rauhantuoja. Joten eikö olisi korkea aika saada afrikkalaiseen asuun oleellisesti kuuluva väline, suomessakin asuvien moniosaajien asukokonaisuuteen? Tällä vähäpätöisellä lainmuutoksella takaisimme sen että rasistiset rikokset vähenevät murto-osaan nykyisestä ja he tuntisivat itsensä tervetulleiksi tähän yhteiskuntaan moninaisine taitoineen.

 7. Ave ystävät,
  Kuten jo banaalisuuteen asti olemme täällä jankanneet, tämä hulluus vaan pahenee. Mutta nyt tämän käännepisteen jälkeen alkaa huolestuttamaan todella, eli minä katson tämän KKOn päätöksen olleen sen käännepisteen, että mitään ei ole tehtävissä? Kuten niin osuvasti Octavius sanot, että pää on nyt auki kaikenlaiselle paskalainsäädänölle, nyt huolestuttaa oikeesti, aikuisten oikeesti…
  Mitä vaativat sitten seuraavaksi, voi vaan arvailla, aika pahalta näyttää.
  Olen tässä miettinyt kanssa, että minne täältä lähtisi vittuun, kun alkaa koko maa muuttumaan paskastaniaksi, se aika ei ole kovin kaukana? Eli pitää miettiä missä viettää eläkepäivät, minä en aio tätä hyysäritouhua rahoittaa, se on saatana aivan varma.
  Elämme historiallisia aikoja, aikoja ennen…
  Parabellum.
  -LR-

 8. ”Eli pitää miettiä missä viettää eläkepäivät, minä en aio tätä hyysäritouhua rahoittaa, se on saatana aivan varma.”

  Niin… Hyvin epävarmaa, kykeneekö valtio pitämään kiinni eläkevastuistaan vielä esim. 40 vuoden kuluttua. Ainakaan en laskisi sen varaan. Mutta jos on rahaa sukanvarressa, vaihtoehtoja on. Esim. Thaimaassa saa hyvää palvelua.

  Jos rahaa ei ole niin paljon, mutta on suht’ hyväkuntoinen, Baltia tai Islanti voisivat olla kelvollisia vaihtoehtoja. Molemmista saa vuoden-kahden kuluttua edullisia asuntoja. Paikallisen kielen opetteleminen tasoittaa tietä.

  Jäntevä, hyväkuntoinen eläkeläinen pärjää Suomessakin. Pohjois-Suomeen kulttuurillinen rikkaus saapuu vähän hiljaisemmassa tahdissa (kai).

  Mutta jos terveys pettää eikä ole rahaa, sitten jää tänne lintukotoon. Astridin tänne tuottamien talebanien lapsista tulee meille, kuuleman mukaan, hyviä vaipanvaihtajia ja pyllynpesijöitä. Yhteiskuntakokeilun tuloksia pääsee ihailemaan ihan aitiopaikalta.

 9. Niin kuin blogissani lukee useassa artikkelissa mielestäni oikein laskettuna, nykyistä menoa eivät yhteiskunnan rakenteet kestä millään. Yhtälö on täysin mahdoton.

  Tuo vielä kaukana olevien eläkepäivien suunnittelu ei minulle ole tullut mieleen, mutta lasten ja mahdollisten lastenlasten tulevaisuus kyllä. Jokaisella ajattelevalla ihmisellä on aina tärkeiden asioiden osalta suunnitelma B. Aina. Sama mikä pätee työelämässä pätee vielä konkreettisemmin yksityiselämässä.

  Anekdoottina minua huvittaa tavattomasti yhdestä näkökulmasta katsottuna Islannin tilanne. Sehän on Suomen tavoin puolirikastettu maa. Nyt, kun siellä on edessä paluu osittaiseen luontaiselämään, on mukava käväistä vaikka vuoden päästä katsomassa, miten kulttuurin väristäjät pärjäävät. No, nehän pakenevat ensimmäisinä, kun taikaseinä hiljenee.

  Koko Euroopan kehityksessä on nähdäkseni edessä kaikkein ratkaisevimmat viisi vuotta. Talous jäähtyy ja ilmaiset lounaat loppuvat. Keskiluokka ei millään jaksa enää maksaa lisääntyvien voimavarojen kustannuksia. Ensimmäisinä liipasimella ovat Englanti, Saksa ja Ruotsi. Veikkaan aika mielenkiintoisia uutisia noista maista lähitulevaisuudessa.
  1. Leikataan kustannuksia sosiaalimenoista, vanhukset ensimmäisenä.
  2. Otetaan lisää velkaa, jos saadaan.
  3. Korotetaan veroja.
  4. Korotetaan veroja. Otetaan lisää vekaa.
  5. Veroja korotetaan. Kustannuksia leikataan.
  6. Leikataan kustannuksia samalla kun otetaan hieman lisää velkaa ja korotetaan veroja.
  7. Maksaja eli keskiluokka katkeaa. Taikaseinä hiljenee. Mellakat alkavat.
  8. Systeemin ideoijilla ei olekaan enää kauhean kivaa.

  ennustus:viisi vuotta niin tuo on tapahtunut.

 10. Nämä KKO:n jäsenet on välittömästi erotettava, jotta Suomi voisi väittää itseään minkäänlaiseksi länsi- tai itämaiseksi oikeusvaltioksi.

  Kamelin selkä katkesi justiinsa. Islamiin alistuminen meni nyt liian pitkälle.

 11. Oho. Ei ole vielä Ajatuspoliisi ehtinyt tekemään rikosilmoitusta laittomasta uhkauksesta, joka oli tarkoitettu huumoriksi. Ehkä on syytä täsmentää, että en kiihota sen enempää väkivaltaan kuin Korkein Oikeuskaan, jonka mielestä pikkupoikien kikkelien leikkely ihan vain uskonnollisista syistä on sallittava.

  Arvon Octavius, koska tunnemme poliitikkojen, median ja oikeuslaitoksen kyvyttömyyden ymmärtää huumoria, olisi ehkä hyvä jos moderoisit tuon edellisen postaukseni… Kiitos!

  Onneksi liuta järkeviä ihmisiä on jo ryhtynyt aktiivisiksi:
  http://www.facebook.com/topic.php?uid=30650494260&topic=5644

  Tuohon Facebook-ryhmään on kutsustani liittynyt tänään yli 20 ihmistä.

 12. Suomi ei ole enää oikeusvaltio.

 13. Hetken aikaa uskoin että tuo on jo todella tapahtunut.

  Erittäin mielenkiintoinen ajatusleikki. Voi olla että muutaman vuoden kuluttua tuo todella on totta.

  Poikien ympärileikkauskaan ei ole ihan pieni asia, koska se tosiaan vaikuttaa seksuaaliseen nautintoon sekin. Aluksi ajattelin että poikien ympärileikkauksien vastustaminen on myrsky vesilasisssa, mutta eipä ole.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: