Tuija Brax – Stalinin tytär

Vihreiden puoluetoimiston neuvotteluhuoneen nurkassa on ollut puolueen perustamisesta saakka nuhjuinen, suljettuna pidetty kaappi. Kaikki ovat tienneet kaapin sisällön ja sen vuoksi edes siitä puhuminen on ollut kiellettyä.

Eilen kaapin öljyämättömät saranat vihdoin narisivat ja esiin kömpi piilossa pidetty olento. Ruumiskasoille, sensuurille ja tukahdutetulle sananvapaudelle löyhkäävä otus astui Vihreiden eturiviin.

Stalinismi inkarnoitui ensimmäisenä oikeusministeri Tuija Braxin hahmossa. Oikeusministeriö alkaa kouluttaa kunnanvaltuustojen puheenjohtajia sensuroimaan vihaa lietsovat puheet, eli siis valtuustoissa sallitaan jatkossa vain oikeat mielipiteet. Mielipiteiden oikeellisuuden päättää luonnollisesti totalitarismin haiseva raato Vihreiden muodossa.

Vihreät on nyt virallisesti stalinistinen puolue. Onneksi olkoon vain. Tuon loogisen johtopäätöksen myöntäminen voi olla aika monelle Vihreitä äänestäneelle ja ajatteluun kykenevälle ihmiselle kova paikka.

Totalitarismissa pitemmällä olevassa naapurimaassa Ruotsissa ollaan sensuurissakin edellä. Stalinismin etenemisen seuraavat askeleet Suomessa ovat mitä luultavimmin ne, mitä Ruotsissa on jo toteutettu.

 • Ruotsindemokraattien nettisivusto suljettiin.
 • Saman puolueen ehdokkaita on järjestelmällisesti pahoinpidelty Vihreiden katutappelujärjestö Antifan toimesta.
 • Toimitetuissa vaaleissa on ilmennyt tapauksia, joissa vaalivirkailijat ovat estäneet puolueen äänestämisen kätkemällä äänestyslipukkeet.

Oikeusministeri Braxin kaapista tulon jälkeen hänen innokkaasti ajamansa sähköinen äänestys asettuu myös todella outoon valoon. Haluaisitko Sinä äänestää Vihreän Stalinin tyttären suunnittelemalla sähköisellä äänestysjärjestelmällä? Entä jos mielipiteesi olisikin väärä?

Joka tapauksessa on selvää, että oikeusministeri Brax on esiintynyt tavalla, joka vaatii kansainvälisten vaalitarkkailijoiden pyytämistä Suomeen ennen seuraavia eduskuntavaaleja.

Muropaketille tavan mukaiset kiitokset.

Published in: on 29 lokakuun, 2008 at 11:48 am  Comments (16)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2008/10/29/tuija-brax-stalinin-tytar/trackback/

RSS feed for comments on this post.

16 kommenttiaJätä kommentti

 1. […] (Asiasta kirjoittavat osuvasti ainakin Pikkupoika, Vasarahammer ja Lotta Roti. Sähköisestä äänestyksestä painavat sanat laukoo Markus Jansson. Lisäys: Henry lainaa Jussin vieraskirjaa. Lisäys #2: Asiaa kommentoi erihienosti Octavius.) […]

 2. ”Joka tapauksessa on selvää, että oikeusministeri Brax on esiintynyt tavalla, joka vaatii kansainvälisten vaalitarkkailijoiden pyytämistä Suomeen ennen seuraavia eduskuntavaaleja.”

  Se on juuri näin. Onko olemassa jossainpäin maailmaa jokin kansainvälinen lautakunta, joka näitä ratsioita tekee? Sellaiseen pitää ehdottomasti olla yhteydessä.

  Vittu miten sairas ämmä.

 3. WP: ’Eri kansainvälisten organisaatioiden, kuten Euroopan Neuvoston, Euroopan yhteistyö- ja turvallisuusjärjestön ja Pohjoismaiden neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen parlamentaarikot tai heidän erityisavustajansa voivat osallistua lyhytaikaiseen vaalitarkkailuun. Toiminnallisesti vaalitarkkailu luetaan mahdollisia väkivaltaisuuksia ennalta ehkäiseväksi siviilikriisinhallinnaksi, kun taas ihmisoikeuksiin ja humanitaarisiin ongelmiin keskittyneille organisaatiolle se on periaatteellista ihmisoikeustyötä.’

  Vaalitarkkailu on EU:n alaista toimintaa, linkki: http://ec.europa.eu/external_relations/human_rights/eu_election_ass_observ/index.htm

  Hieman nauraisin, kun Suomi pääsisi Vanhasen hallituksen toimilla Ruandan, Pakistanin ja Bhutanin kanssa samaan sarjaan.

  No – demokratia näyttää kyllä olevankin smalla tasolla, ettei siinä mitään nauramista ole.

 4. ”Hieman nauraisin, kun Suomi pääsisi Vanhasen hallituksen toimilla Ruandan, Pakistanin ja Bhutanin kanssa samaan sarjaan.”

  Tunnen huumorintajuani sen verran hyvin että minua ei naurattaisi.

  Uskoisin kyllä että kokeiluluontoisena käytetty sähköinen äänestys haudataan kolmen tien risteykseen seivästettynä ettei se perkele nouse kuolleista – Kasvihan siihen jo reagoi (Kasvi on ihq), yleinen mielipide on hyvin nuiva eikä se aiheuta merkittäviä säästöjä. Soisin silti EFFI:n ja kumppaneiden ajavan koivuhalolla järkeä näiden ministerien päähän.

 5. Tervehdys.

  Olihan meilläkin vaalitarkkailijoita. Muistaakseni ainakin Somaliasta ja ETYJistä. Ei meillä mitään hätää. Demokratia toteutuu.

  Tänään julkaistun ETLA:n ennusteen mukaan, täältä häviää 6000 työpaikkaa metsäteollisuudesta. Päivän Iltalehdessä Vexi Salmi kommentoi että metsäteollisuus lähtee pois metsän keskeltä.

  Olisiko nyt mahdollisuus että vihreät käyvät tarpeettomiksi ja lopettavat toimintansa koska luontoa ei kohta tarvitse suojella. Metsät vaan suomessa kasvaa ja kukaan niitä ei monitoimikoneella parturoi. No ken elää, näkee.

  Vai onko tästä eteenpäin tarkoitus suojella vihreitten valtaa? Nyt kaikki Nuuskamuikkuset sitten kettingin kanssa eduskuntatalon pylväisiin kahliutumaan.

 6. Hahaa, hieno kirjoitus! Nauroin ääneen:D

 7. Aivan käsittämötöntä – Ike saa lähteä kun tykkää nuoresta piparista mutta vihreä värisuora vasemmalta saa tehdä ihan mitä mielii eikä taatusti laiteta edes nurkkaan häpeämään.

 8. Miettikää, jos sähköinen äänestys olisi tuon porukan hallussa. Koppiin voisi rakentaa sellaisen lattialuukun ja väärin äänestänyt tippuisi suoraan lihamyllyyn. Olisi tehokkaampaa kuin Nliitossa.

  Kansan valitsemien edustajien väärien mielipiteiden sensuuri, sähköinen manipuloitava äänestys, ilmiantonapit..

  Helpottaisi, jos voisi todeta oikeusministerin olevan vain yksinkertaisesti seinähullu. Mutta se Saatana on aivan tosissaan.

  Niin – Kasvi on väärässä puolueessa.

 9. Höpö, höpö!

  Se oli edellinen hallitus kun jätti nykyiselle tehtäväksi valmistella ja kokeilla sähköistä äänestystä, kun Brax ja muut Vihreät nakotti oppositiossa.

  – No nyt on ainakin kokeiltu ja todettu: EI TOIMI! 😀

  Hanna-Kaisa

 10. Hanna-Kaisa, Sinä ihana Lumen Enkeli.

  Pointti olikin siinä, että kuka haluaisi jättää oman äänensä stalinistien haltuun ilman mitään fyysistä todistetta.

  Suomen oikeusministeri haluaa SENSUROIDA äänestäjien valitsemien edustajien puheet. Luottaisitko Sinä sellaiseen porukkaan?

  Onko Sinulla jokin muu käsitys tai ymmärrys demokratiasta? Olisi kiva kuulla mitä se oikea kansandemokratia on.

  Itse olen tavattoman teknologiamyönteinen, mutta kyllä Braxin toiminta vääjäämättä todisti, etten koskaan äänestä sähköisesti. Tai siten, ettei jokin puolueeton taho (=lautakunnat) laskee äänet. En ole ainoa, jota oikeusministerimme toiminta oksettaa.

  Vihreät paljasti kasvonsa. Totalitarismin irvokkaan irvistyksen.

 11. Heipä hei!

  Itseasiassa minulla ei enää ole mitään käsitystä todellisesta kansandemokratiasta, tarkoittipa se alunperin mitä tahansa. Se ei ole niinkäään yksittäisten Braxien syytä, vaan tämän koko hurlumhei yhteiskunnan.

  Sähköisessä äänestyksessä puolestaan lain mukaan odotamme nyt sitä, mitä tuomioistuin mahtaa todeta (oliko nyt vaalilain 8 pyk. mukaan) siitä, pitääkö äänestys uusia näissä kunnissa ja jos pitää, niin saattaahan tuo sitten hieman muuttaa äänestäjien äänestyskäyttäytymistä, mutta tämähän taas onkin sitten ihan äänestäjien omasta tunnosta kiinni…

  tuumin mie, Hanna-Kaisa

 12. Kansandemokratialla tarkoitan sitä, että ihmisillä ei ole mielipiteen vapautta. Siis ajattelua ja mielipiteitä rajoitetaan, mitä siis oikeusministeri Brax esitti.

  Olet Hanna-Kaisa aivan oikeassa siinä, että tuollaisella poliittisella linjalla lopputulos on ’hurlumhei’-yhteiskunta. Tosin tuo määritelmä on hyvin lievä ja sen voisi korvata vaikkapa määritelmällä stalinistinen heimoyhteiskunta.

  Jos jokin TE ryssii jonkin äänestysohjelman, niin sillä ei mitään tekemistä tämän asian kanssa. (Itse asiassa oli kai kaikille ko yrityksen tuntevilla aika selvää, että lopputulos ei pelitä ja budjetti ylitettiin kolminkertaisesti…:D).

  Jos Brax tai stasi lukee tämän, niin oletan, että tuo sana ’ryssiä’ on vihasana ja siksi sensuroitava.

  Asiaan auttaa, kun painaa raivokkaasti sitä punaista nappia: ’Ilmoita poliisille’.

 13. Voi Octavius kun olet aina niin ihanan suloinen! 😀

  Hanna-Kaisa

 14. Juu kyllä tässä suloisia ollaan.

  Joskus on kyllä kiusallistakin olla liian suosittu. Naiset tahtovat repiä aina puvuntakin hihan irti.

 15. […] kovaa vauhtia valmistelemassa lakimuutoksia koskien sananvapauden rajoittamista oikeusministeri Tuija Braxin johdolla. Länsimaisessa oikeusjärjestelmässä ja itse asiassa kaikissa […]

 16. ”Joka tapauksessa on selvää, että oikeusministeri Brax on esiintynyt tavalla, joka vaatii kansainvälisten vaalitarkkailijoiden pyytämistä Suomeen ennen seuraavia eduskuntavaaleja.”

  Mitenköhän tämä kirjoitus on aiemmin päässyt ohi silmien.
  Mutta on erittäin mukavaa nähdä, etten ole ajatuksen kanssa yksin.

  Braxin lisäksi kannattaa myös muistaa, että Vanhanen antoi kunnallisvaaleista pääministerilausunnon, ”kansalle täytyy tehdä selväksi, että vääriä puolueita äänestämällä ei voi vaikuttaa”, eli masa määrää ketä pitää äänestää.
  Sveitsin minareettien jälkeen Thors antoi lausunnon, ettei Suomen kansalaisilla ole perustuslaillisia oikeuksia.
  Mika Illman on nostanut ainakin 2 syytettä, jotka eivät perustu suomen lakiin, vaan hänen omaan tutkimukseensa ja molemmat syytteet olivat perustuslain vastaisia, poliittisin syin nostettuja.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: