Demokratiasta kansandemokratiaan

Joensuun Vihreät vaati kuntavaalien ohjelmassaan 6.10.2008, että Joensuun on otettava vuosittain 50 kiintiöpakolaista. Ohjelma herätti kiivasta keskustelua mm. sanomalehti Karjalaisen keskustelupalstalla.

Lopputuloksena oli luonnollisesti Vihreiden murskatappio vaaleissa. Vihreät menetti 46 % äänistään verrattuna viime eduskuntavaaleihin. Vastaavasti Perussuomalaiset nosti äänimääräänsä 77 %.

Tämä on esimerkki siitä, miten demokratia toimii.

Pudasjärveä on aina hallinnut Keskusta yksinvaltiaan tavoin. Keskusta sai kunnallisvaaleissa 54 % ja Perussuomalaiset 9 % äänistä. Heti vaalien jälkeen kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti Oulun vastaanottokeskuksen sivutoimipisteen perustamisen valmistelun aloittamisen sisäasiainministeriön esityksestä.

Pudasjärvelle virtaa jatkossa 50 ankkurilasta vuosittain. Saatujen käytännön kokemusten mukaan jälki tulee olemaan Pudasjärven kokoisella paikkakunnalla kaameaa. Kaupungin talous tulee olemaan konkurssitilassa muutamassa vuodessa. Jos asia olisi ollut esillä ennen vaaleja, olisi vaalien tuloskin ollut samansuuntainen kuin Joensuussa. Joka tapauksessa Keskusta naulasi jälleen yhden naulan murskatappionsa arkkuun tulevissa eduskuntavaaleissa.

Tämä on esimerkki siitä, miten demokratia ei toimi. Tämä on keskustalaista kansandemokratiaa.

Liitän Pudasjärven mukaan Turun ja Kajaanin seuraksi niiden paikkakuntien joukkoon, joiden talouden kehittymistä tulen monikulttuurihulluuden edetessä seuraamaan. Tämä siis siinä tapauksessa, että Tuija Brax ei saa tätä blogia suljettua. Sehän on Vihreän pikku stallarin märkä haave.

Mainokset
Published in: on lokakuu 30, 2008 at 12:24 pm  Comments (6)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2008/10/30/demokratiasta-kansandemokratiaan/trackback/

RSS feed for comments on this post.

6 kommenttiaJätä kommentti

 1. Minä uskoisin, että Pudasjärven turvapaikanhakijat hakeutuvat aika nopeasti Ouluun ja Helsinkiin. Hakemuksistahan vain pieni osaa menee läpi, mutta vielä pienempi osa hakijoista tulee ainakaan lähtömaahansa palaamaan.

  Uskoisin kyllä, että pienellä paikkakunnalla, jossa sosiaalinen kontrolli on tiukka ja kaikkien asiat tiedetään, niin integroitumisen onnistuminen on todennäköisempää.

  Saa nähdä mitä turvapaikanhakijoille ruvetaan tekemään. Monet ovat sitä mieltä, että on epäinhimillistä olla ottamatta ketään, joka köyhemmästä maasta tulee.

 2. Olen yrittänyt kytätä josko Pudasjärven valtuuston päätös ilmestyisi nettiin vaan viimeisen kokouksen pöytäkirjassa ei ole tuota asiaa ja mutta yksi ei-julkinen asia. Eli avoimesti ja rehellisin mielin on selvästi Pudasjärven valtuusto tätä asiaa ajanut.

  Ja joo, sinne Pudasjärvelle kaavaillaan alaikäisten turvapaikanhakijoiden hankkimista. Eli Pudasjärvelle jäävät rannekuvauksiin asti kunhan perheenyhdistäminen on saatu hoidettua.

 3. Sääliksi käy Pudasjärveläisiä.

 4. On melkoisen mielenkiintoista, jos valtuusto on valmistellut ja päättänyt asian täysin salaisesti.

  Paikkakunnalla voi käydä aikamoinen kuhina asian tiimoilta.

 5. 50 ankkurilasta vuosittain.
  Siihen päälle suku ( 10 per lapsi?)Niin johan on kunnanisät ihmeissään muutaman vuoden kuluttua!

  Onneksi en asu Pudasjärvellä!

 6. Tuo päätös ja sen valmistelu on jollain tavalla aivan kammottavaa.

  Ilmeisesti Pudasjärven valopäät todella olettavat, että somalit valuvat pikkuhiljaa Ouluun, Turkuun ja pk-seudulle.

  Prosessi kokonaisuutena täytyy pitää esillä. Jos kyynisesti ajattelee, Keskustan äänestäjistä maakunnassa suuri osa on saatavissa tuon hulluuden tuomitsijoiksi.

  Se on tietysti pieni asia sen rinnalla, että yksi kaunis eräpitäjä muuttuu Afrikaksi. Surullista.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: