Ulos kaapista

Tunnustan, olen masokisti. Kaapista ulos tuleminen on rankka kokemus, mutta jos ei ole rehellinen itselleen, on pelkuri.

Minulle tulee Pravda. Luen sen joka päivä.

Tunnen kuvotusta, sääliä, raivoa ja suurta huvittuneisuutta, kun luen säälittävien toimittajien suoltamaa propagandaa. Keskimäärin artikkelit ovat surkeita, avuttomia ja täynnä asiavirheitä.

Ainakin Helsingissä olisi valtava tilaus ja markkina-aukko jollekin muulle lehdelle, itse olen laittanut toivoni Aamulehteen tai Uuteen Suomeen. Jos aamujakelu vaikka Usarilta järjestyy, veikkaan levikin nousevan helposti jonnekin 200 tuhanteen.

Pravdan tilaamiseen ja masokismiin liittyy outo filosofinen ongelma, koska masokismi käsitteenä on loogisesti mahdoton.

Jos olisin oikeasti masokisti, en tilaisi Pravdaa, koska kiusaus olla olematta nauraa olisi suurempi tyydytys kuin nauraminen.

Outoa.

Mainokset
Published in: on marraskuu 17, 2008 at 3:58 pm  Comments (14)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2008/11/17/567/trackback/

RSS feed for comments on this post.

14 kommenttiaJätä kommentti

 1. Eivätpä esimerkiksi muinoisen Ranskan vastarintaliikkeen jäsenet välttämättä tulleet ulos kaapista. Se on varmaan harmittanut ja jopa haitannut miehittäjiä.

 2. Ei asiavirheillä niin suurta väliä ole, jos ne korjataan myöhemmin. Virheitä tulee, koska lehti tehdään kiireellä. Netissä lisäksi juttua korjataan vähitellen. Enemmän minua Pravdassa iljettää toimittajien harrastama saarnaaminen oman ideologiansa puolesta.

 3. Minäkin tunnustan olleeni masokisti. Minulle tuli Pravda (pe-su) heinä- ja elokuussa kuukauden ajan.

  Lukutyylini on etsiä eri osastoista pahkasikajuttuja. Suurin pettymys lehden sulkemisen jälkeen tulee yleensä, jos kunnollisia pahkasikajuttuja ei löydykään. Parhaissa numeroissa niitä on useita.

 4. Masokismi ja elämänfilosofia ovat omia asioitasi, mutta miksi ihmeessä annat RAHAA Pravdalle? Money talks, bullshit walks. Yhden tilauksen lopettaminen ei vielä lehteä kaatane, mutta varmaan keksisit niillekin rahoille järkevämpää käyttöä.

 5. Kyllä se liittyy piintyneeseen tapaan. Suihku, aamukahvi, paperinen sanomalehti ja croissant avaa aamun.

  Lopetan Hesarin sillä hetkellä, kun Hgissä saa aamukahvipöytään jonkin toisen sanomalehden.

 6. Hesari uutisoi sinänsä ajankohtaisista asioista, joten yleensä otsikon lukeminen riittää, jotta tietää mistä suvaitsevaisto nyt puhuu. Itse uutisen voi lukea jos sieltä löytyisi pahkasikamainen näkökanta, ja yleensä kyllä löytyykin. Hesarin toimituksen maailmankuva on niin kummallinen, että ei sitä voi selittää millään muulla kuin massahysterialla. Toimitukseen on pesiytynyt tapa selittää kaikki asiat yhdellä syyllä, joka on rasismi, kapitalismi tai sovinismi. Joskus nämä kaikki mahtuvat syyksi, kuten ilmastonmuutoksessa, jossa miehet kuluttavat enemmän kuin naiset, kapitalismi ylläpitää kulutusta ja valkoiset kuluttavat enemmän kuin mustat. Keskeisin globaali ongelma on kuitenkin puhtaan veden puute, ja sen aiheuttamat ongelmat naisten arkeen.

  Karmein esimerkki pitkästä aikaa on Vihreiden naisten julkilausuma, jonka mukaan Halla-aho ei tunne vastuutaan raiskauksien vähentämisestä. Tyypilliseen Kominterniläiseen tapaan sosialistit syyttävät vastapuolta siitä, mitä vastapuoli tosiasiassa vastustaa. Halla-ahohan kiinnitti huomiota raiskauksiin toivoen niiden vähenevän, mutta Vihreät naiset käänsivät asian päälaelleen. Vihreät naiset kirjoittavat, että Suomessa tapahtuu jopa 15.000 raiskausta vuodessa. En ole missään nähnyt aiemmin noin korkeaa lukua, ja se tarkoittaisikin, että puolet kustakin (nais)ikäluokasta raiskataan. Pidän sitä äärettömän epätodennäköisenä. Tai että pienempi osa raiskataan, mutta yhä uudelleen vuosi toisensa jälkeen. Sekään ei vaikuta uskottavalta.

  Vihreiden naisten totalitaristinen ajattelutapa pöyristyttää. Verovaroin ylläpidetty ja lainsäädäntövaltaa käyttävä järjestö, Vihreät naiset siis, uhkailee yhtä Suomen kansalaista kalliilla ja aikaa vievällä oikeusprosessilla. Pahimmat kafkamaiset piirteet paljastuvat, kun keinona on verovaroin haastaa vuosia kestäviin oikeusprosesseihin kansalaisiaan, jotka eivät uhkaa toistensa tai valtion turvallisuutta millään tavalla.

  Lisäksi Vihreät naiset syyttävät julkilausumassaan epäsuorasti miehiä systemaattisemmasta väkivaltaisuudesta kirjoittaen, että ”valtaosan raiskauksista tekee suomalainen mies suomalaisessa kodissa”. Kuitenkin tasa-arvoistuneessa Suomessa naisten osuus parisuhdeväkivallasta on noussut muistaakseni noin 40%:iin ja lasten väkivaltaan syyllistyvät valtaosin äidit. Naisten väkivaltaisuuden kasvu näyttää johtuvan tasa-arvon lisääntymisestä. Patriarkaalisessa kulttuurissa miehet syyllistyvät perinteiseen rikollisuuteen naisia useammin monista eri syistä johtuen, mutta siis miehen leimaaminen systemaattisesti väkivaltaisemmaksi ei saa mistään tukea. Melkein koko muu maailma on suomalaista kulttuuria patriarkaalisempaa, joten maahanmuutto lisää miesten osuutta perinteisessä rikollisuudessa. Kuinka todennäköistä on muuttaa ihmisen arvomaailma tasa-arvoiseen yhteiskuntaan sopivaksi on kysymys, jonka vastaus on lohduton, jos arvomaailman taustalla on täydellisen patriarkaalinen uskonto, Islam. Minä en näe mitään mahdollisuutta integroida islamilaisia Suomeen, jos heidän osuutensa nousee paria prosenttia korkeammaksi.

 7. Pitäisikö pistää pystyyn nuivistien oma äänenkannattaja?

 8. Lopetan Hesarin sillä hetkellä, kun Hgissä saa aamukahvipöytään jonkin toisen sanomalehden.

  Kelpaako Kauppalehti?

 9. Kauppalehti on talouslehtenä hyvä, itse asiassa välttämätön ainakin minulle, mutta ei siitä oikein aamukahvin seuraksi ole.

  Kauppalehden suuri ongelma tulee jatkossa olemaan se, että sen sisällön saa parempana ja tuoreempana suoraan netistä duunin ohessa.

 10. Olen itse pääkaupunkiseudulla törmännyt samaan tilanteeseen kuin sinä. Hesaria ei todellakaan tee mieli rahoittaa, mutta jotain paperista tulisi aamukahvipöydässä olla. Olen siis rakentanut itselleni seuraavan paketin: Kauppalehti tulee aamujakeluna, Maaseudun Tulevaisuus päiväpostissa ma, ke ja pe, Suomen Kuvalehti perjantaisin, Kanava muutaman kuukauden välein. Päivän online-uutiset saa sitten käteväsi netistä osoitteista, kuten uusisuomi.fi. Hesariin päin ei tarvitse vilkaistakaan ja uutisnälkä on sammutettu. Tilaisin kyllä myös Usarin paperiversion, jos sellaista tarjoisivat.

 11. Niin oudolta kuin se kuulostaakin, Maaseudun tulevaisuus lienee top 3:ssa Suomen sanomalehdistä. Sen lehden nimittäin lukee todella tarkkaan, koska toimituksen taso on korkea. Muita top 3-ehdokkaita taitavat olla Keskisuomalainen, Savon sanomat ja Turun sanomat.

  Usarin paperisena aamuversiona tilaisin välittömästi kiljuen riemusta, voisin maksaa siitä vaikka 2 kertaa sen minkä Pravdasta.

  Äkkiä laskettuna jonkin maaseutulehden laajentuminen Hkiin olisi pakko kannattaa. Kustannuksia tulisi päälle jakelu ja muutaman pk-seudun toimittajan palkka. Break-even ei voisi kauhean suuri levikkinä olla.

 12. Olen saman sortin masokisti – tunnustan sen näin julkisesti.

  Tosin Hyysärin tilaaminen johtuu isävainaani jakamsata opista tunne vihollisesi.

  Karmealla punavallankumousaikeiden varjostamalla 1970-luvulla (myös keinokuituvaatteiden pukemiskipinöinnin ja liian leveälahkeisten ja matalien farkkujen kummallisena aikana)isäni pakotti minut ottamaan venäjän pitkänä kielenä opetussuunnitelmaani.

  Hän sanoi, että olet sitä sukupolvea, joka oppii englannin muutenkin, saksan merkitys jaettuna maana on vähentynyt, ruotsi on toinen kotikielesi – mutta tunne vihollisesi…

  Ukko oli ukko ja piti päänsä – ja hyvä näin. 😉

 13. Juu – jäi vielä sanomatta yksi juttu.

  Vaikka en ihan kaikesta ole US:n kanssa samaa mieltä, se on terve oikeistolainen tuulahdus tässä yhden totuuden maassa. US:n blogeilla oli tervehdyttävä vaikutus viimeiseen vaalikamppailuun.

  Tilaisin paperiversion het´ heti – olin muuten kestotilaaja ennen kuin kyseinen lehti lakkautettiin 1980-luvulla.

 14. Itse olen ollut ihan tyytyväinen Aamulehteen. Postijakelu on ainut haittapuoli.

  Oikeastaan hauska lukea lehti vasta päivällisellä, kun on ensin seurannut uutisia blogistanissa.

  Laitoin ennen vaaleja uutisvinkin kaikkin merkittäviin lehtiin ja Uusi Suomi oli ainut joka teki asiasta jutua.

  (Dementtejä kokoomusvanhuksia käytetty SDPn vaalimainoksissa). Merkki tuokin…


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: