Vihreän unelman välitodistus

Kotoutumisen kaksisuuntaisuuden viesti on tärkeää saada perille. Tämä tarkoittaa sitä, että myös kantasuomalaisten tulee tottua siihen ajatukseen, että Suomi muuttuu monikulttuurisemmaksi…

Tarja Filatov, SPD.

Lainaan tähän Iltalehden keskustelupalstalta kopioituja lukijoiden kommentteja eräästä itähelsinkiläisestä koulusta.

Toivon vilpittömästi, että pahoinpideltyjen lapsien vanhemmat ovat äänestäneet Vihreitä.

Niille vanhemmille, jotka eivät ole äänestäneet Vihreitä ja Vihreitä äänestäneiden pahoinpidellyille lapsille välitän osanottoni ja sen synkän viestin, että tämä on vasta alkua.

Iltalehden keskustelupalstalla kommentoivat Vuosaaren Mustakiven koulun oppilaiden vanhemmat lastensa joutumisesta mamujengien pahoinpitelemäksi.

”Tämä tyttöjengi (somali) on riehunut jo pitkään Mustakiven ala-asteen koulussa ja Vuosaaressa. Koulun rehtori on tietoinen tästä, mitään ei ole tapahtunut vaan tilanne on menossa todella vaaralliseksi. Täytyykö jonkun menettää henkensä ennen kuin koulu ja lastensuojelu puuttuu asiaan oikealla lailla. Somalilasten vanhempien kanssa keskustelu ei johda mihinkään vaikka on tulkki mukana.”

”Lapseni on Mustankiven ala-asteen koulussa ja saanut somaleilta turpiinsa viimeisen kolmen vuoden aikana kahdesti välitunnilla. Toisella kerralla tuli melkein poskihampaat poskesta läpi ja puoli päätä turvoksissa. Koululta soitettiin ja kerrottiin että pientä nahinaa oli ollut, ja että lapsesi on nyt tuolla vähän rauhoittumassa – ei mitään vakavaa. Menin paikalle ja lähtö lääkäriin tuli saman tien. Tein rikosilmoituksen pahoinpitelijästä (somali), mutta en ole mitään kuullut asiasta nyt vuoteen.”

”Koulun rehtori ei halunnut tavata minua asiaan liittyen, eikä vararehtorillakaan ollut aikaa. Lyhyen sähköpostiviestin sain, jossa todettiin että pahoinpitelijä saa välituntikieltoa loppuviikoksi. (!) Eikä muuta. Itselle on jäänyt sellainen kuva kyseisestä koulusta, että ulkomaalaistaustaisten oppilaiden hyvinvointi on etusijalla – kotimaisten lasten kustannuksella. Ainakin lapsen kertoma jokapäiväisestä elämästä kyseisessä koulussa on aika karua kuulemaa. Ymmärrän toki että haasteita on paljon, kun koulun oppilaista on varmaankin noin puolet muualta tulleita. Miksi näin on, on sitten jo toinen kysymys…”

”Heippa nimimerkki Vuosaari…Meillä samoja kokemuksia Mustakiven koulusta… Itse menen tekemään tänään rikosilmoituksen poliisille, onneksi on lääkärintodistukset vielä tallella. Olisi pitänyt tehdä se heti eikä toimia koulun toiveiden mukaan. Kun kyselimme onko ko. oppilasta rangaistu mitenkään niin sitäkään ei rehtori heti tiennyt vaan lähti ottamaan selvää…. vastaus oli ”ei olla vielä”..(lähes viikko oli kulunut). Loppujenlopuksi rangaistus oli välituntikielto päiväksi…Edelleen sama somali-tyttöjengi harrastaa väkivaltaa Vuosaaressa vapaa-ajalla…”

”Moi yhden uhrin äiti! Minullekin oltiin koulussa hyvin vihaisia siitä että tein rikosilmoituksen. Ei olisi kuulemma pitänyt tehdä. Ovat varmaan huolissaan koulun ”maineesta”. Varaudu rikosilmoituksen jälkeen siihen, että lastasi syyllistetään, ja laitetaan kuraattorin kuulusteltavaksi, joka yrittää hakea syytä lapsesi pahoinpitelyyn kotioloista. Koulun ongelmista ei keskusteluissa paljoa puhuttu. Jouduin lopettamaan oppilashuollolliset toimenpiteet lapseni koulunkäynnin tukemiseksi pahoinpitelyn jälkeen, koska lapsi tunsi keskustelut (lue kuulustelut) ahdistavaksi.”

Mainokset
Published in: on marraskuu 19, 2008 at 5:40 pm  Comments (20)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2008/11/19/vihrean-unelman-valitodistus/trackback/

RSS feed for comments on this post.

20 kommenttiaJätä kommentti

 1. ”Hei, olen suomalainen lammas ja sanon bäää. Lastani piestään koulussa systemaattisesti, mutta en viitsi tehdä asiasta numeroa koska se on niin suvaitsematonta.”

 2. Karvoja nostattavaa luettavaa. Mutta niinhän se on, että mitä isommassa ristiriidassa todellisuus on Vihreän Unelman(tm) kanssa, sitä pahempi todellisuudelle.

 3. Yrittäkää muuten ihan itse vääntää lastenne kanssa oikeutta Helsingin kaupungin opetusviraston kanssa – ilman taustatukea.

  Kaikille vääryyttä kohdanneille annan vain yhden neuvon – valittakaa Eduskunnan oikeusasiamiehelle.

  Mutta tehkää se erikseen – samasta aiheesta, yhtä aikaa ja erillisillä valituksilla.

  Se saattaa tehota. 😉

 4. Vika on selvästi suomalaisissa vanhemmissa jotka ovat siirtäneet ennakkoluulonsa lapsilleen, ja tietysti rakenteellisesta rasismista. Siksi ne mamut oireilee.

 5. Todella järkyttävää. Voimia ja jaksamista toivon kiusatuille lapsille.

  Kirjoitin hieman tätä aihetta sivuten blogiini jokin aika sitten:

  http://lapinleuku.wordpress.com/2008/11/11/miksi-maahanmuuttajat-putoavat-koulutusputkesta/

  Kyseisessä tutkimuksessa käsiteltiin näitä kiusaamisasioita.

 6. […] onko Suomessa jo liikaa hunningolla olevia 11-vuotiaita ulkomaalaistaustaisia tyttöjä. Näiden vanhempien mielestä varmasti on! Kirjoittaja: lapinleuku Tallennettu aiheeseen Rikollisuus, […]

 7. Itselläni ei lapsia ole, mutta tuttu kiinteistövälittäjä kertoi juuri Vuosaaresta pois muuttaneesta perheestä, jonka vanhemmat muuttivat alueelta pois nimenomaan siksi, että somalien suorittamaa koulukiusausta ei saatu loppumaan.

  Olisikohan tämä samainen koulu?

 8. Minullakin on omaa kokemusta asiasta. Katajanokalla, joka lienee Helsingin rauhallisin ja mukavin asuinalue an sich, on alkanut olla ongelmia erään suuren mantereen itäisestä osasta tulleiden asukkaiden kanssa.

  Tiedän paljon muutakin kuin tämän tapauksen, mutta en viitsi tässä alkaa leimata.

  Lapseltani varastettiin kännykkä muutamia vuosia sitten. Hoidin asian itse, hyvin nopeasti ja käyttämättä fyysistä väkivaltaa. Kiusaaminen loppui siihen.

  Olen aivan varma, että oman käden oikeus tulee yleistymään aivan kuten aiemmin kirjoitin. Syylliset tähän kehitykseen olen osoittanut yksiselitteisesti.

  Jos ette halua kehityksen jatkuvan, levittäkää sanaa joka puolella ja äänestäkää mädättäjiä vastaan.

 9. Mistä tulee idea että tämä on ’vihreiden’ unelma. Tämähän on sosiaalidemokraattien aikaansaannosta!

 10. Suomessa mennään kokoajan enemmän siihen suuntaan, että oikeutta on hankittava oman käden kautta.

  Tulevaisuudessa vankimäärää ollaan supistamassa palttiarallaa 20%, joten ellei rikollisuus yhtäkkiä ala pienenemään, tuomioista on sahattava 20% veks. Kun jo nykyisellään mistään ei tule mitään, tulevaisuudessa tulee entistä vähemmän.

  Tosin tämä kyllä toimii toiseenkin suuntaan: kun pahoinpitelystä ei tule mitään, ei tule myöskään siitä että käy itse opettamassa tapoja. .

 11. nNick: minua ei ainakaan kiinnosta minkä yksittäisen kahjoryhmittymän unelma se on.

  Sanotaan sitten Punaviherunelma, jota Kepu ja Kokkarit tukevat.

  Lopputulos ratkaisee ja siihen syylliset on saatava vastuuseen.

 12. Kyllä se tärkeää on.
  Syylliset täytyy ensin olla selvästi esillä ennenkuin ne voidaan merkitä ympäristölleen vaarallisena.Suinpäin ja mutulta arvailu johtaa vain sivullisten ja väärien henkilöiden syyllistämiseen joka sitten vuorollaan johtaa aiheettomiin provosoitumisiin.

  Olen aivan varma ettei tämä somaliyhteisö ole aivan niin yhtenäinen kuin mediasta saa kuvan. Jos tässä asiassa saisi käyttää muutakin kuin viha pohjaisia tunteita niin voisi esittää että somaliyhteisöstä etsitään ne harvalukuiset, mutta riittävän voimakkaat persoonat, jotka ehdottomasti ovat väkivaltaa vastaan. Näistä tulisi jatkossa avainpersoonat hoitamaan omaa yhteisöään ja tekemään muutosta.

 13. Olen sattumalta asunut Vuosaaressa puolisen vuotta v. 2002 ja minua en saanut rasistista kohtelua alueen värillisiltä. Sen sijaan mieleen jäi alkoholistit jotka notkuivat ostarin nurkalla ja siitä levittäytyen ympäriinäs alueella. Ainoa rasistinen tapaus mitä alueelta tulee mieleen oli erään 30+ vuotiaan vaaleaihoisen aikaansaama.
  Pitkän etäisyyden päästä tämä heppu alkoi huudella puolet nuoremmille somaleille jotain perinteistä ’menkää kotiinne lakunaamat juttua’, ’stanan mutakuonot jne’
  Tyypillä oli aika selkeästi jonkinlaista vikaa psyykkeessä ajattelin jälkeenpäin. Somalinuorukaiset vaan katseli vähän ärsyyntyneenä mutta eivät lähteneet läksyttämään.
  Jos se tuollaista on ollut pitempään niin tottakai oire leviää.

 14. Onhan tuo jo aika väsynyttä läppää. Että kaikki on sitten suomalaisten syytä.

  Minusta jotenkin tuntuu, että olisin kuullut tuon joskus aiemminkin.

  Luuletko nNick ihan aikuisten oikeasti, että joku pösilö ottaa tuon vielä tosissaan?

 15. Monikultturismista on hyötyäkin:

  Ilman monikultturismia ei ole etnisiä konflikteja. Ilman konflikteja ei ole ryhmäsolidaarisuutta:

  http://asabiyah.blogspot.com/2008/10/ryhmien-vlinen-koflikti-lis-yhteistyt.html

  Luohan tämä koululaisiin suomalaista identiteettiä.

  USA:ssa valkoisen alaluokan rikollisuus on laskussa, koska he eivät halua leimautua afroamerikkalaisten kaltaisiksi:

  http://kansankokonaisuus.blogspot.com/2007/10/rotujen-segregaatio.html

 16. Moi Jukka, kieltämättä positiivinen näkökulma.

  Ensimmäinen validi pointti monikulttuurin hyvistä puolista. Sisällissotaan valmistautuessa ryhmät tiivistävät rivejään…:D.

 17. ”Onhan tuo jo aika väsynyttä läppää. Että kaikki on sitten suomalaisten syytä.”

  Nyt vääristelet sanomisiani, en ole sanonut KAIKKI. En itseasiassa ole sanonut mitään määristä. Kunhan kerroin ensikäden kokemuksistani ja minun kokemukseni on yksi pikkuinen pisara vuosaarelaisten kokemusten meressä josta lisäksi on aikaa.
  Sorry nyt jos sattui sinun maailmankuvaasi järkyttämään tälläinen pienen pieni havainto paikanpäältä.

 18. Kyllähän sen arvasi heti kun uutisen näki, että taitaa olla mamuja, mutta hauskaa, että ovat tyttöjä. Nyt vedetään matto vihreitten naisten argumenteilta, että miehet ovat väkivaltaisempia…

  Tää on muuten hyvä kirjoitus:
  Apua, ählämi!

 19. nNick: kuule, olen väsynyt vain tuohon paskapuheeseen, että rassismi se on kaiken takana aina Vuosaaresta jokaiseen Euroopan suurkaupungin lähiöön. Känninen huutelija on osasyyllinen lisääntyvään väkivaltaan Hgissä ja joka paikassa muualla?

  On ne ahkeria nuo känniset huutelijat.

  Ministeri Thors jaksaa jauhaa samaa tuubaa, kun tietyt ryhmät eivät työllisty eikä sopeudu koskaan. Ja työnantaja palkkaa, ylläri, parhaan mahdollisen saatavissa olevan työntekijän.

  Mitä ahtaaseen maailmankuvaani ja vihapuheisiini viittaat niin taisi mennä tuo henkilöön menevä arvostelu hieman metsään.

  Olen palkannut joko suoraan tai ostamalla ihmisiä aina Vihreästä homosta aina intialaisten kautta venäläisiin.

  Kertoisitko tarkemmin, missä ja miten se vihapuhe ja maailmankuvani ahtaus ilmenee?

 20. Olen itse tullut siihen johtopäätökseen, että nämä rasistiksi huutelijat ovat itse ahdasmielisimpiä ihmisiä joita olen tavannut.

  Vaaditaan erilaisuuden, erilaisten maailmankatsomusten ja erilaisten mielipiteiden hyväksyntää niissä puitteissa jotka he ovat ITSE luoneet eli jos et ole samaa mieltä, olet rasisti. Naurettavaa sakkia kertakaikkiaan, mutta totta puhuen kyse on totalitarismista ja yhdestä totuudesta.

  Itse olen aina pystynyt ottamaan ihmisen ihmisenä, väriin, uskontoon tai sukupuoleen katsomatta jos vastapuoli on siihen kykenevä. Kaikki ihmiset eivät kuitenkaan ole humaaneja ”korkeampia olentoja” 😉 vaikka hyysärit niin yrittää väittää…


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: