Satunnaisia talousuutisia

Ennustamisen vaikeudesta:

Arvopaperilehti 25.11.2008:

Maailmanpankki ennustaa, että Kiinan talouskasvu hidastuu ensi vuonna 7,5 prosenttiin, mikä on alhaisin tahti sitten vuoden 1990. Aikaisemmin Maailmanpankki ennusti Kiinan kasvuksi 9,2 prosenttia. Kuluvalle vuodelle ennustetaan 9,4 prosentin kasvua.

Tuoreet silminnäkijöiden raportit paikan päältä kertovat jotain aivan muuta. Kiinan talouskasvu ei todellakaan ole 7,5 % vuonna 2009.

Kiinassa eletään tällä hetkellä veitsen terällä ja kommunistihallitus tekee kaikkensa, etteivät mellakat alkaisi. Yrityksiä on kadonnut kymmeniä tuhansia – siis sananmukaisesti kadonnut. Yritys ei tee Kiinassa konkurssia, vaan työntekijöiden saapuessa maanantaina paikalle heitä odottaa tyhjä halli ilman tietoakaan omistajasta tai kassasta.

Hallitus on joutunut maksamaan palkkoja tuhansien kadonneiden yritysten työntekijöille, jotta levottomuudet eivät alkaisi. Myös asuntojen ostajille on kiinteistöjen arvonalentumisia korvattu jälkikäteen, mikä tuntuu markkinatalouden sääntöjen mukaan hieman oudolta.

Kiinan talouden hiipuminen on ikävä uutinen useille hallituksille, jotka ovat laittaneet toivonsa sen toimivan taantuman pehmentäjänä. Näihin hallituksiin lukeutuu myös nykyinen Suomen valtioneuvosto.

Suomen historian tuhoisimman hallituksen johdonmukaisuudesta:

Matti Vanhanen 11.10.2008:

Suomalaiset eivät joudu muiden maiden pankkikriisien maksajiksi. Pääministeri Vanhanen vakuuttaa, etteivät suomalaiset joudu muiden maiden pankkikriisien maksajiksi.

Vanhasen mukaan pankkikriisejä ratkovissa maissa pidetään huoli siitä, että toimet koskettavat ainoastaan oman maan pankkijärjestelmiä. Pääministerin mukaan tämänhetkisen talouskriisin hoitamisessa ei ole ylikansallista toimivaltaa, vaan ratkaisut ja vastuut ovat aina kansallisia.

Satunnainen uutinen 20.11.2008:

Valtiovarainministeriön alivaltiosihteeri Hetemäen mukaan Suomi joutuu ottamaan lisää lainaa avustaakseen Islantia. Lainasta päätetään helmikuuhun mennessä.

Mainokset
Published in: on marraskuu 25, 2008 at 9:22 pm  Comments (5)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2008/11/25/satunnaisia-talousuutisia/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 kommenttiaJätä kommentti

 1. Haisee kuin Ahon hallitus 1990-luvun alkupuolella. Se lienee sitten Suomen historian kolmanneksi tuhoisin koalitio Cajanderin ja Tannerin haihatteluyhdistyksen jälkeen.

  …mutta mitä muuta voisikaan odottaa välistävetopuolueen peräkammarinpojan johtamalta hallitukselta.

 2. Ilmeisesti tarkoitat 2. tuhoisimmalla Holkerin-Liikasen hallitusta, joka ajoi Suomen 90-luvun lamaan?

  Cajander jää nyt paitsioon. Itse pudottaisin Ahon neljänneksi ja nostaisin Cajanderin toiseksi. Mutta kyllä tämä Matin porukka pesee kaikki, se on varma.

 3. Olisikohan nyt aiheellista uhrata muuta hetki pohdintaan, miten varautua USA:n valtion romahtamiseen ja lakkaamiseen ehkä jo parin vuoden sisällä.

  http://tinyurl.com/5v33c5

  “The dollar isn’t secured by anything,” Igor Panarin said in an interview transcribed by Russian newspaper Izvestia today. “The country’s foreign debt has grown like an avalanche; this is a pyramid, which has to collapse.”

  Panarin said in the interview that the financial crisis will worsen, unemployment will rise and people will lose their savings — factors that will cause the country’s breakup.

  “Dissatisfaction is growing, and it is only being held back at the moment by the elections, and the hope” that President- elect Barack Obama “can work miracles,” he said. “But when spring comes, it will be clear that there are no miracles.”

  The U.S. will fracture into six parts: the Pacific coast; the South; Texas; the Atlantic coast, central states and the northern states.

 4. Eilisen päivän paras hetki oli matkalla taksissa kotiin, kun uutisissa mainittiin siitä, että jenkkien kulutuskysyntää aiotaan virkistää helpottamalla lainansaamista. Naurettiin kuskin kanssa itsemme tärviölle, että oikein kuningasajatus.

  Noissa taksareissa on yllättävän fiksua a valveutunutta porukkaa. Useiden yleistiedon taso on ällistyttävä.

  En minä ainakaan keksi muuta keinoa kuin jenkin devalvoivat taalan ja rankalla kädellä. Tai aloittavat pikku sodan jossakin.

  Ei ole Barackilla helppo rasti.

 5. Juu – kyllä Holkeri-Liikanen vie sen toisen sijan.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: