Pudasjärvi ja petoksen etova löyhkä

Pudasjärvi on runsaan yhdeksäntuhannen asukkaan kaupunki Oulun läänin pohjoisosassa. Luonnostaan tunnetun Pudasjärven symboleina toimivat Syötteen tunturialue hiihtokeskuksineen ja kaupungin alueella valjastamattomana virtaava Iijoki.

Lokakuun jälkeen kuva muuttui, koska Pudasjärven nimi symboloi jatkossa Iijoen ohella myös petosta. Etovaa petosta Keskustan tapaan.

Pudasjärvelle perustetaan pakolaislasten eli käytännössä parikymppisten somalinuorukaisten vastaanottopiste. Asia junailtiin päätöksenteossa aivan uskomattoman härskillä tavalla. Asian päätti Pudasjärven kaupunginvaltuusto kokouksessaan 28.10, siis heti vaalien jälkeen, ja pöytäkirjoissa pykälä 69 on salainen. Asiasta ei keskusteltu ennen vaaleja, koska päättäjät tiesivät asian vaikuttavan äänestyskäyttäytymiseen. Linkki Pudasjärven hallinnon pöytäkirjoihin: http://tinyurl.com/5kj4rs.

Äänestäjiä siis yksiselitteisesti petettiin.

Vastuun petoksesta kantaa koko kaupunginvaltuusto, koska päätös oli yksimielinen. Miettikää seuraavissa vaaleissa annatteko pettäjille äänenne. Harkitkaa edustavatko Keskusta, Kokoomus, Sdp tai Vasemmistoliitto niitä arvoja, joita edustatte?

Pääsyylliset petokseen ovat luonnollisesti kaupunginjohtaja Kaarina Daavittila, Keskusta, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Vesa Riekki, Keskusta, ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Matti Holmström, Keskusta.

Alla on lainaus Kaarina Daavittilan haastattelusta (via Pohjolan Sanomat).

Pudasjärven kaupunkiin on syntymässä uudenlainen päätöksenteon kulttuuri, arvioi kaupunginjohtajana pari kuukautta toiminut Kaarina Daavittila. Daavittila on havainnut, että päättäjien keskuudessa olisi nousemassa ryhtiliike, jolla kaupungin kehitys saadaan uusille urille…

…Sillä on merkitystä poliittisessa päätöksenteossa. Päättäjämme ovat nyt hahmottaneet avoimen linjakkuuden päätöksentekoon, ja luulenpa, että heti seuraavan vaalikauden alkajaisiksi ryhtiliike nousee. Tähän mennessä kaikki linjaratkaisut eivät liene olleet kaikkein ihanteellisimpia, perusasioissa ei ole saavutettu aina yhteisymmärrystä, Daavittila pohtii.

Kun vertaa näitä sanoja siihen, miten Pudasjärven hallinto todellisuudessa toimii, Kaarina nostaa käsitteen irvokkuus aivan uudelle tasolle.

Toivotan Pudasjärvelle hyvää monikulttuurista yötä. Säälin rehtejä Pohjanmaan asukkaita niin paljon, etten laita tähän normaalisti kuuluvaa hymiötä. Se on menoa nyt.

daavittilakaarina

holmstrom_matti

riekki_vesa

Published in: on 27 marraskuun, 2008 at 8:02 pm  Comments (19)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2008/11/27/pudasjarvi-ja-petoksen-etova-loyhka/trackback/

RSS feed for comments on this post.

19 kommenttiaJätä kommentti

 1. Tervehdys Octavius! Hyvä ja mielenkiintoinen kirjoitus. Tuo linkki pöytäkirjaan ei toimi.

 2. Vanha viisaus ”KePu” kusettaa aina.

  Viimevuosina SDP ja Kok. ovat lähestyneet Keskustaa.

 3. Moi, korjaan linkin aamulla. Muuten sen löytää Pudasjärven sivuilta, jossa on luettavissa pöytäkirjat ajankohtaista -> pöytäkirjat -valikossa.

  Dr: en ole löytänyt enää moneen vuoteen mitään eroa paitsi yhden noiden kolmen suuren välillä. Se yksi ero on mainostoimisto.

 4. Kiitos taas mielenkiintoisesta kirjoituksesta.

  Löysin sattumoisin tuollaisen ketjun vaasalaisesta:
  http://lyhytlinkki.net/?4w65e86h

  Sielläkin tulee hyvin esille sama ilmiö, jota olet täälläkin käsitellyt.

  Laitoin sieltä myös linkin tänne, jotta hekin saavat vähän perspektiiviä.

 5. Jahhas, näyttää siltä että Pudasjärven päättäjät luottavat siihen että valtionapu riittää siihen kunnes ’lapsoset’ muuttavat Helsinkiin.

  Mikäli ideana on kuten luulen pakolaiskeskuksen saamilla tuilla korjata kunnan taloutta niin miksei. Joskin kyseessähän on se sama ilmiö että kun pakkasella kusee housuunsa niin lämmittäähän se toki hetken vaan sitten tulee entistä kylmempi.

  Pudasjärvi taisi juuri kusta housuunsa.

 6. Kiitos kommenteista.

  Korjata kunnan taloutta…:D.

  Taloushan luhistuu muutamassa vuodessa, tietysti sen jälkeen kun palvelut, paitsi monikulttuuripalvelut, on karsittu. Sen voi kuka tahansa laskea auki.

  Itse olen kirjoittanut sarjaa tässä blogissa Kajaanista ja Turusta. Jälki on kaameaa.

 7. Ave,
  Tämä mokutus-hulluus vaan leviää, vaikka tuhat työtöntä tulee joka päivä suameen tällä hetkellä.
  Pudasjärvi uppoaa somalipaskaan, ja sääliksi käy kuntalaisia, voi pyhä sylvi sentään.
  Alea jacta est… taas kerran.
  -P-

 8. Tuo Daavittilan ”Pudasjärven kaupunkiin on muodostumassa uudenlainen päätöksenteon kulttuuri” toi mieleeni jotain:

 9. Terve,
  Muutama kommentti ollut tässä, että mikä erottaa tupun, hupun ja lupun eli siis kepun, demarit, ja kokoomuksen toisistaan…?
  Tekisi mieli sanoa, että rautakanki vanhan hyvän ruåtsalaisvitsin mukaan, mutta en sano, koska sitten olen homorastisti ja swedurasisti ja alkaa perkeleellinen pulina ankkalammessa, ja minut haastetaan oikeuteen…
  Siis, eihän niitä mikään erota toisistaan, kaikki edustavat samaa ahneuden ja kusipäisyyden maallistumaa, ja kaikki niin läpeensä kieroja, ei kepu yksistään enää petä, ne tekee sen kaikki. Ja kokoomuskin valehteli olevansa työväenpuolue, voi v..ttu. Tulee ikävä Karin satiiria ja sitä saku-kypäräistä pappispukuista kokoomuksen karikatyyriä, on aikoja eletty.
  Tämä on hyvä hoksata, niin sitten on jo paljon helpompi äänestääkin seuraavissa vaaleissa, ei tämä niin vaikeeta ole, mitä nämä ns. isot puolueet yrtittävät selittää ja tekevät itsensä niin paskantärkeiksi.
  Parabellum
  -P-

 10. Tuli muuten tuota 18.11.2008 pöytäkirjaa lukiessa silmiin aikamoinen bongaus.

  Siellä maahanmuuttajien kotouttamisohjelmassa kohdassa… ”Maahanmuuttaja on yleiskäsite, joka tarkoittaa kaikkia maahan muuttaneita henkilöitä. Siirtolainen on henkilö, joka muuttaa pysyvässä tarkoituksessa toiseen maahan hankkiakseen sieltä toimeentulotukensa.”

  …Siis TOIMEENTULOTUKENSA!

 11. Aika paha typo tosiaan…:D.

 12. […] (Kiitokset nimimerkki Quo Vadis, Finlandialle ja alkuperäiselle kansalaisjournalistillemme Octaviukselle.) […]

 13. […] ironisempaa enää olla? Eipä näytä Pudasjärvellä sujuvan arki sen kummemmin ku päätöksen tekokaan. Vastaanottokeskuksen perustamisesta päätettiin heti kunnallisvaalien jälkeen eikä asiasta […]

 14. Kyllä vaan voi olla ironisempaa! Soinin Timpsukka, kaikkien somppujen kaveri, piti kaikesta huolimatta Pudasjärven kunnanjohtajaa Berluskoonia luotettavampana.

 15. Narsistisen kunnanjohtajan narsistisia päätöksiä.Äkki minun leima joka paperiin .Haluaa päteä kaikessa .No kun on katsonut tv ohjelman ,jossa kerrotaan marsistisesta luonneongelmasta ,niin siinäkin selvisi se,että he ovat monesti päättävissä asemissa,koska kunnian kipeitä he ovat.Yksi piirre heitä yhdistää.Se on se ,että he pelkäävät tappiota ja .Tämäkin kunnanjohtaja on varmuuden vuoksi vaihtanut jo useamman kerran kunnanjohtajan paikkaa. Kun Nuoret muuttaa pois Pudasjärveltä,niin tilastojen mukaan maailman korruptioitunein kansan Somalian ihmisiä oikeinhommaamalla hommataan tilalle

 16. Niin .Edellinen mielipiteeni oli vaan suppea minun näkökantani ja näkemys narsistisuudesta. Syytös tämä ei ole vaan ajatus ,joka voi olla täysin väärä. Näin olen vaan kuullut asiantuntijoiden puhuvan tästä asiasta ja nekään ei välttämätä ole aina oikeita tai voivat saada väärän kohteen kuten minullakin tämä ajatus narsistisista kunnanjohtajista

 17. ja pyydänkin anteeksi ajatuksiani, sillä tarkemmin mietittyäni ,niin uskon että Pudasjärvellä on varmaankin valittu siihen kuntaan sopiva kunnanjohtaja,sillä taloushan on lähtenyt hurjaan nousuun ,sekä väkimäärä kasvamaan .Anteeksi ajatus virheeni ,ihan näin julkisesti

 18. Anteeksi.Arvoisat kommentin hyvksyjät.Voitteko poistaa KAIKKI minun viestini täältä,koska ajattelemattomuuttani arvostelin näitä .Toivon että ete hyväksy minun tekstejäni julkaistavaksi

 19. Taisi Matille tulla yllätyksenä tuo, että sähköpostiosoitteesta paljastuu viestin lähettäjä. Melko raukkamainen temppu kirjoitella mitä sattuu ja heti pyydellä anteeksi, kun huomaa paljastuneensa. Taisi tällä kertaa tulla haukuttua vähän turhan ”läheistä” puuta:)


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: