Pihvi

Alla oleva kysymys/vastaus –pari tiivistää mielestäni täydellisesti sen, missä parhaillaan joka tuutissa vellovassa maahanmuuttokeskustelussa on se pihvi.

Kysymys:

 • Arvoisa ministeri, onko nykyisellä maahanmuuttopolitiikalla mielestänne enemmistön kannatus?
 • Jos on, miten se on mitattu?
 • Jollei ole, eikö demokratiassa pitäisi ottaa enemmistön mielipide huomioon?
 • Onko valmistelussa uutta lainsäädäntöä maahanmuuttoon liittyvissä asioissa?

Vastaus Uusi Suomi 3.12.2008 17:04, Astrid Thors:

 • Nykyinen maahanmuuttopolitiikka perustuu hallitusohjelmaan, ja hallituksella on enemmistö eduskunnassa.
Mainokset
Published in: on joulukuu 4, 2008 at 8:22 pm  Comments (7)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2008/12/04/pihvi/trackback/

RSS feed for comments on this post.

7 kommenttiaJätä kommentti

 1. Ave,
  Onko Asstrid-tant sanonut todella noin?
  Ei hyvä jumala, nyt täytyy oikein sanoa niin.
  Ei voi olla totta, että se on hourinut ja sölköttänyt taas jotain aivan käsittämätöntä puppua…?
  Siis myös, eikö tuossa asemassa pitäisi osata myös suomen kieli edes tyydyttävästi, tämä on helvetti kaksikielinen maa kai edelleen.
  Ja hulluus vaan jatkuu ja jatkuu ja jatkuu…
  -P-

 2. Thorsin vastaus on aivan oikein. Edustuksellisessa demokratiassa valitaan edustajat päättämään asioista. Edustajien ei ole mikään pakko noudattaa kansan gallup-mielipidettä asiassa.

  Jos kansa äänestää seuraavissa vaaleissa samat ihmiset valtaan ja Minervan kelkka jatkaa syöksyään kohti puuta, kansa saa syyttää ongelmista itseään.

  Sellaisetkin ihmiset äänestävät, jotka eivät tiedä, mitkä puolueet ovat hallituksessa.

 3. Hammer: aivan, demokratiaa pitää kunnioittaa.

  Siksi kritiikin kärki tuleekin suunnata säälimättä kahteen päähallituspuolueeseen. Vihreistä ja RKP:stä ei tarvitse enää välittää.

  Kansakoulunopettaja Katainen Migueleineen ja kohta-entinen-pj Vanhanen ovat seuraavat uhrit. Kataisen murskaa hänen höpinänsä taloudesta, josta hän ei ymmärrä yhtään mitään ja Vanhasen hän itse.

  Potentiaali molempien puolueiden perusäänestäjissä on valtava. Ei tarvitse kuin hieman lainailla herrojen kuolemattomia ajatuksia.

 4. Vasara, on erittäin ongelmallista että kansa ei tiedä mistä he äänestävät. En tarkoita nyt Tuija Paxilaista ”väärän aatteen puolesta äänestämistä” vaan puhtaasti sitä että erityisesti keskusta ja kokoomus yrittävät näinä päivinä tarkoituksella pitää harjoitetun sisäpoliitikan poliittisen keskustelun ulkopuolella. Koska kansan keskiarvon ei ikävä kyllä voi olettaa seuraavan tilannetta silmät auki vaan se on täysin kolmansien voimien, kuten media, ohjailtavissa, demokratian toteutuessa on erittäin suuri vaara siitä että mennään sillä kelkalla päin puuta. Suvi Lindenin kaltaiset mätisäkit ovat osoitus siitä että kansa ei tiedä paskaakaan siitä missä mennään. Mutta henkilökohtaisesti en olekaan enää pitkään aikaan ollut yhdenvertaisen demokratian kannattaja vaan kannattan vaikutusoikeuksien myöntämistä ehtoperustein – kuten vaikkapa kärjistettynä ehtoperusteena asepalvelus tai jokin muu tekijä joka edes pyrkisi osoittamaan että välität yhteisöstäsi ja näin ollen on ainakin hetken verran turvallisempi olettaa kiinnostusta ja selvillä oloa myös yhteiskunnallisesti ratkaisevista kysymyksistä.

 5. Hallitusohjelma: http://www.valtioneuvosto.fi/hallitus/hallitusohjelma/pdf/hallitusohjelma-painoversio-040507.pdf

  Poimintoja:
  ”Työperusteista maahanmuuttoa edistetään ottaen huomioon Suomen ja EU:n väestökehitys ja siitä aiheutuva työvoimantarve.” -> Ja jälleen vastakysymys: missä se työvoimantarve näkyy, pliis, kertokaa joku?

  ”Pääkaupunkiseudulle, Turun seudulle ja muille merkittäville maahanmuuttoalueille laaditaan yhdessä valtion ja seudun kuntien kanssa pilottiohjelma maahanmuuttajien kotouttamisen ja työllistymisen edistämiseksi.” -> Eikö tämä juuri ollut se, mitä Pajunen peräänkuulutti ja Thors torjui?

  ”Laillista maahanmuuttoa lisätään ja laitonta maahanmuuttoa ja ihmiskauppaa torjutaan.” -> Laitonta torjutaan, paitsi ministerin puheissa?

  ”Kotouttamista edistetään mm. lisäämällä kielikoulutusta. Luodaan työperäisten maahanmuuttajien opastusjärjestelmä.” -> Eikö tuo kielikoulutuksen määrä ole vieläkin tarpeeseen nähden täysi farssi?

  Muutamia poimintoja hallitusohjelman tiivistelmästä:
  ”Suomi kuuluu jokaiselle asuinpaikasta, elämäntilanteesta, äidinkielestä tai etnisestä taustasta riippumatta. Kansalaisille on taattava oikeus vaikuttaa, osallistua ja olla osallisia päätöksenteossa.” -> Mielenkiintoista, että tämä pitää nimen omaan ”ääneen” lausua, tosin jälkimmäisen lausua toteutuminen taitaa olla tällä hetkellä melkomoinen vitsi.

  ”Tarvitsemme uutta yhteisöllisyyttä. Suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan rakentamisessa hallitus haluaa selkiyttää oman vastuun, yhteisen vastuun ja yhteiskunnan vastuun välistä suhdetta.” -> Jahas, itse en ole kuullut yhtään poliittista avausta tähän suuntaan.

  ”Luovuus, osaaminen sekä korkea sivistystaso ovat edellytys Suomen ja suomalaisten menestymiselle. Koulun pitää vahvistaa jokaisen mahdollisuutta oppimiseen.” -> Luokkakokojen kasvattaminen ja ainemäärien vähentäminen ja koulujen yleinen kurjistaminenko tätä edesauttaa?

  ”Työllisyyden kasvu ja julkisen talouden vastuullinen hoitaminen luovat perustan kansalaistemme hyvinvoinnin parantamiselle. Työnteon, yrittämisen ja toimeliaisuuden on aina oltava taloudellisesti kannattavaa.” -> Toimenpiteet, please! Ei taida löytyä hallituksen toimista mitään tähän viittaavaakaan?

  ”Työelämää on uudistettava kolmikantaisesti. Työmarkkinoiden vakaus vahvistaa yhteisymmärryksen Suomea.” -> Tupo jätettiin jo, hallituksen suosiollisella myötävaikutuksella (hyvä asia tosin, silti vastoin hallitusohjelmaa)

  ”Työyhteisöjen kehittämiseksi tarvitaan toimivaa yhteistyötä työnantajien ja työntekijöiden kanssa. Hallitus haluaa myös edistää työn ja muun elämän yhteensovittamista kansalaisten hyvinvoinnin parantamiseksi.” -> ”Toimiva yhteistyö” taitaa tämän hallituskauden aikana supistua yt-neuvotteluihin.

  Summa summarum: Maahanmuuttopolitiikka ei ole ainoa, missä tämä hallitus on epäonnistunut surkeasti. Lähes koko hallitusohjelma on täynnä tavoitteita, joihin hallitus ei tule pääsemään eikä sillä ilmeisesti ole haluakaan niihin päästä. Siitä varmaankin sikiää tuo vaihdetaan kansa -ajattelu. Perhana, vaihdetaan hallitus! Nykyinen on johtamassa Suomea tulevan köyhtyvän, slummiutuvan Euroopan pahimmaksi paskaläjäksi, ja tämä koskee vain pieneltä osin maahanmuuttopolitiikkaa.

 6. Tuossa Stop Astrid!-banneri. voi käyttää vaikkapa linkkinä uuden ulkomaalaislain vastaiseen addressiin.

 7. Kiitos Mo.

  Laitan sen heti hyötykäyttöön.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: