Kajaani tuli järkiinsä

Ennakoin noin vuosi sitten artikkelissa Kajaanin ja Turun kokemukset tiettyjä asioita. Tämän päivän Kainuun Sanomissa oli uutinen aiheesta.

’Kajaani irtisanoo sopimukset kiintiöpakolaisten vastaanotosta ja turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksesta. Päätös vahvistui kaupunginvaltuustossa eilen äänin 58-8.’

Muukin ennustamani kehityskulku näyttää menevän aika tavalla nappiin. Olisi ollut hauskaa olla kuuntelemassa tuota mainittua Kajaanin  kaupunginvaltuuston kokousta. Keskustelu on mahtanut käydä kiivaana.

Noiden vastaan äänestäneiden nimet julkaistaan myöhemmin, kunhan pöytäkirja tulee julkiseksi. Historia heidät tuomitkoon.

Mainokset
Published in: on joulukuu 10, 2008 at 4:29 pm  Comments (14)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2008/12/10/kajaani-tuli-jarkiinsa/trackback/

RSS feed for comments on this post.

14 kommenttiaJätä kommentti

 1. Jumaleishon! Voiko tätä uskoa todeksi. Jossain on vielä päättäjiä, jotka eivät ole moku-skovaisia maanpettureita! Meillä on siis vielä toivoa!

 2. Näin se menee. Tätäkin blogia on muuten luettu tosi paljon Kajaanista.

 3. Ave,
  Hienoa kuulla tämä uutinen, jotain valoa tunnelin päässä, vai onko se sittenkin moku-juna, joka ajaa yli ja tappaa kaiken…
  Ei sentään näin joulun alla viitsi olla liian kyyninen, vaikka olen sitä kyllä oikeasti.
  Juu, nyt tuntui kajjaanin päätökset oikeilta, eli siis kun se mokuttaja kaupunginjohtaja saatiin sieltä ikään kuin v..uun, niin alkoi hommat pelittämään oikein.
  Kaupunginjohtajan paikka oli muuten auki viime su hyysärissa, että sinne vaan nyt oikeat ihmiset hakemaan hopi hopi!
  Hienoa Oactavius, tunnustus oikeasta ennustamisesta ja sen jatkosta, todella vaikuttavaa!
  I salute you!
  Kristillsitä joulumieltä kaikille, valo ja oikeus voittavat lopulta, pakko uskoa.
  -P-

 4. Näin kainuulaisena toivon todellakin että kajaanin päättäjät ovat tulleet järkiinsä,eivätkä yritä tällä tempulla pelkästään kinuta valtiolta lisää rahaa.

 5. Vapauden hinta on alituinen valppaus vai miten se meni. Ilmaiseksi ei mitään saa eikä mitään tekemättä mikään muutu.

  Kyllä Pravdassakin tulevat järkiinsä, kun tarpeeksi moni peruutaa tilauksen. Liikeyritys sitäkin lehteä pyörittää. Jos Pravda jatkaa päättömyyksien kirjoittamista, niin jokin muu media vie sen paikan ennemmin tai myöhemmin.

 6. Mielenkiintoista on, että vielä tämän vuoden keväällä äänestettiin samasta aiheesta mutta täysin päinvastaisilla äänillä.

 7. Olet sinä Octavius aika sälli. Pakko myöntää, että sinun tulevaisuuden ennustukset osuu pitkästi kohdalleen.

  Pieni offtopic: viittitkö heittää minulle tulevan viikonlopun loton oikean rivin? Olis käyttöä rahalle näin joulua ajatellen. =)

 8. Vasarahammerin kommenttiin liittyen: Itsehän ”erosin Erkosta” tänään. Rohkeasti vain kaikki muutkin, ei se satu. 🙂 http://www.eroaerkosta.tk

 9. Koovee ja Matti: tarvitsisin sen verran apua, että haluaisin nuo vastaan-puolesta äänestäneiden nimet ja puolueet sekä keväältä että nyt. Paikkakuntalaisina kaupungin on ne pakko Teille antaa. Laittakaa meiliä octavius100@gmail.com.

  Luulen, että pöytäkirjoissa ei niitä näe. Laitetaan me demokratia ja läpinäkyvyys toimimaan, kun se muuten näyttää olevan niin vaikeaa.

  Koovee: loton numerot olen antanut jo yli vuosi sitten. Rahaa on tullut kivasti. Ne on niitä sijoitusjuttuja, joita kirjoitan säännöllisesti. Salkku on 47 % plussalla nyt vuodessa ja luulisin sen tuplaavan kevääseen mennessä.

  Ei miehet ja maalaisjärki ole onneksi Suomesta kadonneet. Milloin keitetään rantakalaa parin pullon kera? Voisi olla kivat juttelutuokiot. Otan kutsun kyllä vastaan mielelläni.

  Ja kiitokset kaikille kommentoijille.

 10. Jeps, Octaviuksessa on selvästi nähtävissä Nostradamuksen merkkejä 🙂
  Itselleni tämä uutinen tuli jokseenkin myös rauhoittavana- jossain päin on sentään järki vielä tallella,huhhuh! Mutta miten me onnistutaan pysäyttämään tämä meitin ikioma piippomummo Thors,joka on väen väkisin ajamassa lakia läpi joka antaa periaatteessa carte blanche’n kaikille huippuosaajille ja pörrötukille Suomen kulttuurin ja kantaväestön tukahduttamisen/tuhoamisen suhteen?

 11. Kalevassa oli 9.12. juttu Pudasjärven vasta avatusta vastaanottokeskuksesta; kuvassa jo täysi-ikäisyyden kynnykselle tai jopa sen yli astuneet ”alaikäiset turvapaikanhakijat”, siis ankkurilapset, hymyilevät vienosti. Todennäköisesti suomalaisten hyväuskoisuudelle. Samassa jutussa mainitaan, että ko. vastaanottokeskuksessa on 40 paikkaa ja 19 työntekijää.

  Lähetin aiheen tiimoilta sähköpostia Pudasjärven kaupunginhallituksen jäsenille sekä valtuuston puheenjohtajistolle tiedustellen hankkeen kustannuksia, vain yksi on vastannut. Vastaus on alla.

  ”Moi vaan, se, että on lähes yksi työntekijä/turvapaikanhakija, johtuu siitä, että kotouttamisohjelma vaatii näin( laki määrää) ja kustannuksia ei kaupungille tässä vaiheessa lankea. Kaupunki tekee aina vuodeksi eteenpäin TE-kaskuksen kanssa sopimuksen ja mitä me vaadimme, valtio maksaa, valtio maksaa myös asuntolan kunnostamisen vuokrina.Tässä onkin se suurin pointti, minkä takia kaupunki otti vastaanottokeskuksen riesakseen. Olisimmekohan ottaneet, jos kyse olisi ollut vapaaehtoisesta humanitäärisestä avusta. ”

  Pudasjärven kaupunginhallitus löytyy täältä: http://www.pudasjärvi.fi/index.php?go=target&id_1=tekstit/kaupunginhallitus.php&indeksi=1

  Osaatteko arvata, kuka kaupunginhallituksen jäsenistä vastasi?

 12. ”Osaatteko arvata, kuka kaupunginhallituksen jäsenistä vastasi?”

  Varmaankin tuo vastikään kerettiläisyyden vuoksi erotettu Taina Vainio? No ei, eiköhän se joukosta erottuva pistä silmään muutenkin.

  Postaukseen liittyen: Kaikki kunnia Kajaanille, mutta ei kai se niin ylivoimaista olisi ollut laskea 2+2 yhteen jo viime keväänä? Tässä nyt toisaalta kiteytyy se giganttinen asenneilmapiirin muutos mikä kunnallisvaalien ja ennen kaikkea erään Synkän Kreivin jälkimainingeissa on kehittynyt. En minä henkilökohtaisesti olisi järin halukas näitä vastaan äänestäneitä tai alkuvuodesta menon puolesta liputtajia kovasti grillaamaan mutta päättävään asemaan nousseilta kavereilta olisi syytä olettaa löytyvän jonkin sortin päättelykykyä, joka edes hieman niksauttelisi takaraivossa vastaan että ehkä mikä tahansa ei olekaan niin hyvä idea kuin miksi se koitetaan korulauseilla paketoida. En ole vihainen koska tässä vaan mentiin ajan hengen mukana mutta perkele kun tällä tietämättömyydellä ja selkärangattomuudella on rankat seuraukset. Saatanan tunarit.

  Kai se virta tästä kääntyy, turhaa vahinkoa ehdittiin kuitenkin tehdä häkellyttävän paljon ja niissä 400 kunnassa jotka eivät ole Kajaani tai eivät kuulu Ahvenanmaahan, tehdään edelleen.

  Tulis ny tolkkua menoon ni vois ruveta taas tappelemaan veroäyreistä, kuplahalleista, kauppojen aukioloista ja muista olennaisuuksista 😀

 13. Octavius ja Sivusta seuraaja:
  Olen uteliaana odottanut, josko joku olisi reippaasti noutanut nuo kaipaamasi kevään äänestystulokset, mutta eipä ole asiasta hiiskaustakaan täällä näkynyt. Voisiko joku auttaa, missä valtuuston kokouksessa tuo äänestys oli? 1.4. / 13.5. / 17.6. /14.7.?
  Kiitän.

 14. Pitää lukea ne pöytäkirjat. Sen kokouksen ajankohdasta minulla ei ole tarkempaa tietoa.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: