Pudasjärven hullut

Pudasjärven remontoidussa ja hotellitasoiset palvelut tarjoavassa vastaanottokeskuksessa on 40 paikkaa ja 19 työntekijää. Keskukseen kootaan siis parikymppisiä nuoria miehiä Somaliasta, Irakista ja Afganistanista. Heidän ensimmäinen tehtävänsä on alkaa järjestää ns. perheenyhdistämistä.

Hienoa Suomen hallitus, näin se työvoimapula helpottuu. Muistamme syvästi arvostetun ja kaukonäköisen pääministerimme Matti Vanhasen (Keskusta) profeetalliset sanat:

’Kaikki ovat tervetulleita Suomeen …ja ..suomalaiset kaipaavat railakasta asennemuutosta.’

Vaikka kuinka kovasti olen yrittänyt asennettani muuttaa, mieleen herää ainakin yksi ajatus. Tämän työperäisen maahanmuuton yksi pieni haaste on siinä, että raunioittaa muutamassa vuodessa sen kunnan talouden, jonne näitä työperäisten siirtoleirejä perustetaan.

Julkaisen tässä aktiivisen lukijani kommentin ja Pudasjärven tilannetta käsittelevän kirjeenvaihdon asiasta. Jokainen voi tehdä omat johtopäätöksenä.

Lukijani: Lähetin aiheen tiimoilta sähköpostia Pudasjärven kaupunginhallituksen jäsenille sekä valtuuston puheenjohtajistolle tiedustellen hankkeen kustannuksia, vain yksi on vastannut. Vastaus on alla.

“Moi vaan, se, että on lähes yksi työntekijä/turvapaikanhakija, johtuu siitä, että kotouttamisohjelma vaatii näin( laki määrää) ja kustannuksia ei kaupungille tässä vaiheessa lankea. Kaupunki tekee aina vuodeksi eteenpäin TE-kaskuksen kanssa sopimuksen ja mitä me vaadimme, valtio maksaa, valtio maksaa myös asuntolan kunnostamisen vuokrina. Tässä onkin se suurin pointti, minkä takia kaupunki otti vastaanottokeskuksen riesakseen. Olisimmekohan ottaneet, jos kyse olisi ollut vapaaehtoisesta humanitäärisestä avusta. ”

Itse pohdin tuon viestien vaihdon luettuani sitä, että jos ihminen on niin loputtoman tyhmä, ettei sitä edes itse ymmärrä, niin aiheuttaako se jotain fyysistä kipua.

Toivon kyllä niin, ihan vilpittömästi.

P.s. asiaa seurataan oman ajankäyttöni mahdollistamassa suhteessa myös Parikkalassa ja Vaasassa, jonne on perustettu uudet työperäisten työvoimapulan ehkäisemiseen tarkoitetut keskukset.

Mainokset
Published in: on joulukuu 12, 2008 at 11:31 am  Comments (5)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2008/12/12/pudasjarven-hullut/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 kommenttiaJätä kommentti

 1. Huomattavaa on, että nyt vielä töitään tekevät kuntien valtuutetut oikein kiirehtivät tekemään näitä virhepäätöksiä, kun näytävillä on oman vastuun pikainen katkeaminen, ja vaalitkin ovat jo käyty.

  Kuntalaisten olisi erittäin hyvä ottaa ylös ne valtuutetut jotka näitä päätöksiä nyt vaalien jälkeen rustaavat, tulee ne vaalit vielä uudestaan.

  Internetin eräs hyvä ominaisuus on se, että se pidentää ”poliittista muistia” huomattavasti, verrattuna takavuosiin, jolloin se muisti katosi ajallaan hyyskän reiästä alas.

  Tätä seikkaa nykyisistä poliitikoista moni ei vielä ymmärrä, mutta tulevaisuudessa tultuaan ex-poliitikoksi, he ehkä alkavat tilannetta hiljalleen hahmottamaan.

 2. Mieleeni tulee vanha viisaus pakkasessa housuun kusemisesta.

 3. Ave,
  Kiitos taas hyvästä sitrepistä, ahdistus alkoi taas heti kun kuulin nämä uutiset Pudasjärveltä, ja sitten sen, että samaa sontaa tulee vielä Vaasaan ja Parikkalaan, onnea vaan vitusti kaikille.
  Olet oikeassa, se poliittinen muisti on todella ollut lyhyt, mutta nyt se ei ole enää, pitää vaan saada ihmiset lukemaan näitä paljastuksia ja totuuksia, olemme oikealla asialla.
  Eli, se mitä sanoin Kajaanin jälkeen oli, että tunnelin päässä näkyy valoa, mutta onko se kuitenkin moku-juna, joka ajaa yli ja tappaa työvoimapulakiimassaan…
  Kuitenkin, ja erityisesti, hyvää kristillistä Adventti-viikonloppua kaikille oikeamielisille! Muista ei niin väliä.
  -P-

 4. Myös uuteen Hämeenlinnaan, ent. Lammille, moista näköjään kaavaillaan.

  http://www.hameensanomat.fi/?article=89179

 5. […] Vastaavanlaisia hämäriä viritelmiä tuntuu olevan muuallakin Suomessa, kuten Kirkkonummella. Pudasjärvellä asia jopa myönnettiin suoraan: pakolaiset ovat hyvää bisnestä kaupungille. Mutta aina kun […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: