EU:n joululahja Suomelle

EU antoi sitten aikaisen joululahjan Suomelle.

Suomi voi jäädä kokonaan ilman Euroopan unionin aluetukirahoja vuodesta 2014 lähtien. Unionin tulevaa aluepolitiikkaa luotaavassa komission työpaperissa Suomesta maalataan ruusuinen kuva. Komission mukaan Eurooppa ravistelevat globalisaatio, ilmastonmuutos ja energian tuotannon ongelmat eivät koske Pohjolaa lainkaan.

”Tulos on Suomen kannalta huono. Kaikissa haasteissa meillä menee hyvin, emmekä ole mitenkään tarkasteltuna menettäjiä. Komission alkuperäisessä paperissa Suomesta ja muista Pohjoismaista puhuttiin jopa kultaisena vyöhykkeenä”, Suomen EU-edustuston alue- ja rakennepolitiikan erityisasiantuntija Kielo Karioja-Mäkelä sanoo.

”Olisin hyvin varovainen komission tutkimusmenetelmien arvostelemisessa.”

Suomen kansalliset tappiot tulevat siis olemaan 250 miljoonaa €uroa. Ei tarvitse olla kovin suuri ennustaja, että voi varmuudella sanoa, että Suomen munaton, kädetön ja saamaton hallitus ei reagoi asiaan kuin hiljaa hymistelemällä.

Kovaan arvosteluun joutuneen pääministeri Matti Vanhasen reaktio voi olla toisaalta rajukin.

Hän voi nimittäin kohentaa silmälasejaan.

Mainokset
Published in: on joulukuu 18, 2008 at 6:39 pm  Comments (5)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2008/12/18/eun-joululahja-suomelle/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 kommenttiaJätä kommentti

 1. Mitä luulette? Tullaanko Vanhasen hallitus joskus hamassa tulevaisuudessa muistamaan kaikkien aikojen kelvottomimpana? Vai voidaanko tästä päästä vielä alaspäin?

 2. Luin hesarista että EU-kehuu Suomea jotenkin Onnelaksi tai Kauniiksi ja Hyvin Toimeentulevaksi Euroopan maaksi. Heti heräsi epäilys. Tietenkin kehu EU:n suunnalta ei tiedä hyvää vaan tosiaan katsotaan että tällainen Onnela ei rahaa liiemmin tarvitse joten tuet pois. Jäsenmaksut kuitenkin jäävät ja alati kasvavat koska meillä menee niin perkeleen hyvin. Mutta meneekö ja kuinka kauan? Tähän yhtälöön kun lisätään kansainvaellus tänne kylmään Pohjolaan niin vot, hyvä tulee.

 3. Tere,
  Juu näin se vanha hyvä Neuvostoliittokin aina kehui välillä ja jakoi tunnustusta ja prinikoita, niin ei tarvi maksaa mitään tukia vasalleilleen. Meillähän meneekin täällä niin vitun hyvin. 13% köyhyysraja meni rikki, ja luku on kasvussa, hyvin menee. Leipäjonot pitenevät todella pitkiksi, ajatelkaa, täällä on leipäjonoja, ihmiset näkee nälkää! On hienoa olla Eurostoliitossa.
  Tämä hallitus on kaikkiaan kaikkein hulluin, ei osaa oikeasti mitään, täysin munaton,näpertelee jotain ihme lakejaan, mokuttaa sen kun kerkeää, se on eliittiporukan puuhastelu-päiväkerho. Eniten munaa ministereistä on Holmlundilla.Muut saa vetää hameen päälleen.
  Ja sitten on meidän telkänpönttömaakari, melkein-sarjatuli-Zero-masa, siinä on vasta tunari kerrakseen, uskomaton tollo ja selittäjä. Juu lasit varmaan kohentuu, ei muuta.
  -P-

 4. Huomattavaa tuossa on, että Saksa, Ranska ja etelä-euroopan maat saavat tukensa. Heillähän menee (luonnollisesti) huonosti. Ilmeisesti kannattaa heittää kansantalous perseelleen ja sitten voi saada tukea. Sen sijaan, että palkittaisiin tiukasta hoidosta kansalaisia.

 5. Hei, senhän takia noita maahanmuuttajia Suomeen haalitaankin, että saataisiin sitten eu:lta rahaa. Ny mä sen hokasin – aika mielettömän hieno suunnitelma.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: