Kokoomus – kykypuolue my ass

Asuntoministeri Jan Vapaavuori on elävä esimerkki siitä, miten tehokkaasti valta turmelee ihmisen.

Vielä muutama vuosi sitten Vapaavuorella oli aivan realistinen näkemys esimerkiksi maahanmuuttopolitiikasta. Valtioneuvoston jäsenyys muutti nopeasti miehen mielen ja hän on avoimesti kaavaillut mm. etnoslummien rakentamista Helsingin Sipoolta ryöstämille alueille.

Tänään ministeri yllätti ja lausunnosta päätellen valtioneuvoston jäsenyys lahottaa myös aivot. Hän haluaa että raha-asiansa oman riskinottokykynsä mukaisesti hoitaneet maksavat myös toisten lainat tai ainakin osan niistä.

Velallinen ei lyhentäisi lainaa lainkaan työttömyyden aikana, ja valtio maksaisi omavastuun ylittävät korot. Omavastuu olisi vuokraan verrattava maksu. Valtion korkotukea saisi korkeintaan muutaman vuoden. Lainanmaksu jatkuisi normaalisti vaikeuksien jälkeen.

Vapaavuoren lainatakuu koskisi vain niitä, jotka ostavat asunnon esimerkiksi tänä ja ensi vuonna. Kyseessä olisi eräänlainen takuu, joka pitäisi yllä asuntojen kysyntää.

Ihan ei minulle mene jakeluun, mitä hyötyä keinotekoisella asuntojen kuplahinnoittelun ylläpitämisellä saavutetaan. Voi myös aiheellisesti kysyä, eikö järjestelmää voisi laajentaa myös arkipäivän menoihin, vaikkapa pikavipeillä rahoitettuun juhlimiseen?

Kokoomus on vajonnut syvälle, mutta jotain valoakin on sentään näkyvissä. Sauli Niinistö meni viikonloppuna naimisiin.

Tulee vain väistämättä mieleen, että onkohan Sauli harkinnut tuota ikäkysymystä aivan loppuun saakka? Kymmenen vuoden kuluttua tuo muija on nimittäin jo nelikymppinen.

Mainokset
Published in: on tammikuu 5, 2009 at 3:30 pm  Comments (11)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/01/05/kokoomus-kykypuolue-my-ass/trackback/

RSS feed for comments on this post.

11 kommenttiaJätä kommentti

 1. Vapaavuori ja Kokoomus ovat ilmeisen tarkkaan tutkineet USA:n talousromahduksen syitä ja haluavat nyt romahduttaa Suomen talouden samoilla menetelmillä, mutta sosialistisemmassa hengessä, koska eivät itse osaa toimia yksityisillä markkinoilla.

 2. Itse asiassa tosi hyvä huomio.

  Mekanismihan on lähes sama kuin subprime-kuplassa.

  Häpeän syvästi sitäkin asiaa menneisyydessäni, että olen tuota kaveria joskus äänestänyt.

 3. Tulee vain väistämättä mieleen, että onkohan Sauli harkinnut tuota ikäkysymystä aivan loppuun saakka? Kymmenen vuoden kuluttua tuo muija on nimittäin jo nelikymppinen.

  Aivan loistava!!! Tänks vuoden parhaista nauruista!

 4. Hyvä kirjoitus, samaan asiaan minäkin tuossa puutuin juuri sitten

  http://taustamies.blogspot.com/2009/01/tunkkaisia-avauksia-uuden-vuoden-2009.html

  t. Taustamies

 5. Entäs sitten tämä demariehdotus:

  ”Suomen Yrittäjien toimitusjohtajan Jussi Järventauksen tekemä ehdotus palkkakustannusten alentamiseksi saa tukea SDP:n varapuheenjohtaja Maria Guzenina-Richardsonilta. Hän esittää mallia, jossa valtio antaisi vaikeuksiin joutuneille yhtiöille väliaikaista palkkatukea palkkakustannusten pienentämiseksi.”

  http://www.demari.fi/content/view/3545/317/

 6. Entäs sitten tämä demariehdotus:

  “Suomen Yrittäjien toimitusjohtajan Jussi Järventauksen tekemä ehdotus palkkakustannusten alentamiseksi saa tukea SDP:n varapuheenjohtaja Maria Guzenina-Richardsonilta. Hän esittää mallia, jossa valtio antaisi vaikeuksiin joutuneille yhtiöille väliaikaista palkkatukea palkkakustannusten pienentämiseksi.”

  http://www.demari.fi/content/view/3545/317/

  Kohti veronmaksajien kustantamaa uuden ajan paariatyövoiman ja ulkomaalaisen halpatyövoiman ihanuutta – kasvottoman kapitalismin nostaessa entistä kovemmat voitot.

  Edelleen suomalaisen veronmaksajan subventoimana…

 7. Kyllä tosiaan nyt harmittaa, että ostimme vanhan rintamamiestalon, jota nyt remontoimme kykyjemme ja varojemme mukaan. Olisimmehan voineet ostaa uuden talon ja maksattaa sitä sitten valtion kautta naapureilla. Voi minua…

 8. Ave soturit,
  Tässä ollaan vuodessa 2009 ja hyvin on alkanut, Gazassa kunnon kapinat, eli turpaan tulee iipoilta mokuttajille.
  Sauli meni naimisiin täällä Länsi-Suomessa, ihan Porissa asti, ihkua.
  Mutta sitten on tämä vuoden avaus, Vapaavuoren aivopieru, mietein aivan samaa heti kun kuulin tämä ihmeellisen uutisen, eli että ei tarvis maksaa mitään kämpästään, loisii vaan työttömänä.
  Jumalauta, me tämän kaiken sirkuksen maksajat ollaan tyhmiä, alkaa ottaa taas pattiin kunnolla tämä hyysääminen.
  Kokoomus, siis huomatkaa työväenpuolue, on täynnä todellisia kusettajia ja mokuttajia, ne panee meitä halvalla johonkin…
  Onneksi on 2 vuoden päästä vaalit, katotaan sitten vieläkö talkoopuolueen nousu jatkuu, epäilen…
  Hyvää kristillistä Loppiaista.
  -P-

 9. Minulla on sellainen aavistus, että elämme keskellä sitä kehitystä, joka johtaa väistämättä ns. pohjoismaisen hyvinvointivaltiomallin lopulliseen romuttumiseen. Rahat eivät voi riittää, ei millään.

  Tulee mieleen se legendaarinen Viron entisen keskuspankin one-lineri. Hän oli muistaakseni Tampereelle puhumassa ja hän totesi, ettei Viro satsaa laajaan sosiaaliturvaan koskaan. Toimittajat kysyivät, että miksi ei, koska se on toiminut hyvin mm. Suomessa. Hän totesi lakonisesti:

  – Ei Virolla ole siihen varaa. Niin, ja ei muuten Teilläkään.

 10. Viron suurin puolue on libertaaripainotteinen Reformipuolue (31 parlamenttipaikkaa 101:stä). Ja sen näkee. Ei liene yllätys että virolaisia ei sosialismi nappaa kun ovat sitä läheltä ’saaneet’ katsoa. Virossa on tehty itsenäistymisen jälkeen monta asiaa fiksummin kuin Suomessa.

  Meillä Suomessa taas kaadetaan sosialismia sisään ovista ja ikkunoista. Irvokasta on että kaikki kahdeksan puoluetta fanittavat sosialismia: Vapaavuoren lainatakuu, lisää valtionvelkaa*, Guzenina-Richardsonin palkkatuki, talletussuoja, pankkituki, maailman 3. korkeimmat verot, tiukat kaavoitukset**, … … …

  En epäile etteikö Halla-ahon ennustus*** toteutuisi. Tosin siihen ei mene lähellekään 50 vuotta.

  *: Valtion velanottaminen on verotusta, mutta viiveellä.
  Asiaan osittain liittyen: http://snattu.blogspot.com/2009/01/osmon-vaarallisista-soinnuista.html
  **: http://markusjansson.blogspot.com/2007/02/kuntien-kaavoitusmonopolit.html
  ***: http://www.halla-aho.com/scripta/mikosta_ja_muusta.html
  Kts. tekstin loppuosa

 11. No ilmankos Tallinnassa ei näy multiploituneita kulttuurinrikastuttajia. Ei ole taikaseinää mistä repiä kulttuuriapurahaa.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: