Romahtava Englanti

Englannissa, jota siis ei ole enää olemassa, on havahduttu outoon ongelmaan.

Ihmiset, joiden sukujen vuosisataiset asuinalueet ovat muuttuneet Paskastanioiksi, ovat lievästi sanottuna harmissaan. Taustalla kuplii myös tulossa oleva Labourin historiallisen suuri vaalitappio sekä eliitin pelkäämä BNP:n nousu.

Tämä kaikki on kuitenkin pelkkää loiskiehuntaa, sillä Englantia ei enää ole olemassa.

On olemassa vain Euroopan tiheimmin asuttu ja lähitulevaisuudessa niin taloudellisesti kuin moraalisestikin romahtava entisen suurvallan lahoavia kulisseja ylläpitävä monikulttuurinen sekasikiö.

Ennusmerkkejä voi katsella myös Helsingin tulevan kehityksen kannalta. Englantilaiset pakenevat Lontoosta siirtolaismassojen alta. Ei tarvitse olla kovin lahjakas ennustaja, että sama ilmiö kiihtyy myös Suomessa.

Eikä tarvitse ihmetellä, miksi Lontoossa asuva kaverini puistelee surullisesti päätään seuratessaan mitä Suomessa on parhaillaan menossa.

Published in: on 6 tammikuun, 2009 at 4:36 pm  Comments (11)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/01/06/romahtava-englanti/trackback/

RSS feed for comments on this post.

11 kommenttiaJätä kommentti

 1. Terveisiä Helsingin rautatieasemalta.

  Kävin saattelemassa tyttären kaverin pohjoisen junaan. Ja ei voi kuin ihmetellä sitä monikulttuurista sakkia joka siellä pyörii. Valkonaamat on ainakin näin iltaisin katoavaa kansanperinnettä. Veikkaan että aamulla töihinmeno aikaan se porukka ei siellä päivystä.

  Mutta niitä varmaan saamme lisää sinne väijyyn, koska päivän Hyysärissa sanottiin että maahanmuuttajat eivät vie työpaikkoja. Ehkä jopa tuovat niitä lisää.

 2. Turun Sanomissa oli tänään pitkä juttu slummiutumisesta. Kannattaa lukea. Vaikka olihan siihen mukaan saatu laitettua se ”aatteen mukainen” tieto, ettei mitään ongelmia oikeasti ole kun kysytään asukkailta…

 3. ”Ennusmerkkejä voi katsella myös Helsingin tulevan kehityksen kannalta.”

  Uskoisin ”kehityksen” olevan käynnissä jo Helsingissäkin.

  Kun katsoo Helsingin väkilukua äidinkielenmukaan, niin ei voi kuin pyöritellä päätään. Tilastot 1.1.2002-1.1.2008. (Kohta saadaan varmaan uusin päivitys)

  Suomi 490 462 -> 483 035
  Ruotsi 35 874 -> 34 505
  Muu kieli 33 382 -> 50 991
  Yhteensä 559 718 -> 568 531

  Siis koko kaupungin väkiluku kasvoi 8813 henkilöllä; samalla suomen- ja ruotsinkielisä lähti pois 8796 henkilöä ja muita tuli lisää 17609 henkilöä. Muun kielisten suhteellinen osuus 5,96% -> 8,97% eli kasvua noin 3 prosenttiyksikköä. Kaikki tämä siis kuudessa vuodessa.

  Ympäristökunnissa (Vantaa, Espoo jne.) voisin kuvitella myös suomenkielisten osuuden kasvaneen, mutta varmasti muun kielisten suhteellinen osuus on niissäkin kasvanut.

  **
  Tuon Englannin (jota ei ole enää olemassa) tilanne on kyllä aivan järkyttävä. Havaitsemmekohan me Suomessakin tilanteen vasta kun on liian myöhäistä?

 4. Jannelle:

  Muutin Helsingistä Espooseen reilut 8 vuotta sitten. Syyt olivat:

  1) Perheellisellä palkansaajalla ei ole varaa asua Helsingissä, ellei sitten tyydy asumaan jossain Itä-Helsingin paska-alueella. Karkeasti sanottuna Helsingissä on varaa asua vain ökyrikkailla sekä niillä, jotka eivät itse maksa asumistaan.

  2) Oma nuivuuteni. Täällä Espoon perukoilla ei niitä ei-toivottuja ryhmiä näy. Naapurini on tosin maahanmuuttaja, mutta Hesarin logiikalla hän ei ole ”varsinainen” maahanmuuttaja, sillä hän on englantilainen, puhuu moitteetonta suomea ja tehnyt 35-vuotisen työuran Suomessa.

 5. Pk-seudun asuinalueiden jyrkkä eriytyminen on selkeästi alkanut. Mielenkiintoinen tuo Hgin asukaskehitys. Käytännössä siis nettomaksajien suhteellinen määrä laskee koko ajan. Sama kehitys on nähtävissä ainakin Turussa.

  Työvoimapulan poistajien pyöriminen toimettomina asemilla on hassu ja Euroopan laajuinen ilmiö. Kulttuurin rikastumisella ja raiteilla, etenkin metroraiteilla, on jokin mystinen yhteys.

  Mulukun huomio Hgin asukkaista on hyvä. Asujiin voisi varmaan lisätä perintöasunnon onnelliset saajat/omistajat. Ikävä kyllä hyvin usein noissa asunnoissa asuu vanhuksia, eli talouden kannalta ei kaikkein paras yhdistelmä. Espoon tilanne muuttuu mielenkiintoiseksi sen jälkeen, kun länsimetro saadaan pystyyn. Se yhdistettynä sosiaaliseen asuntotuotantoon tarkoittaa slummeja. Jo nyt Espoo taitaa olla asuinalueiltaan kaikkein eriytynein kaupunki Suomessa. Kirjo ulottuu Westendistä aina Espoon rikkaaseen keskukseen saakka.

  Joka tapauksessa jos asunnon ostaminen on edessä, kannattaa kyllä asuinalueen tuleva kehitys harkita tarkkaan ennen päätöksiä.

 6. Metro, niinpä niin. Olen ottanut asian huomioon ja lähin Espoon metroasema tulee olemaan 22km suojaetäisyyden päässä kotoani 🙂

 7. Britanniassa on kaksipuoluejärjestelmä. Tämä tarkoittaa, että New Liebourilla on täysin vapaat kädet monikulttuuriprojektin toteutukseen vaalikauden ajan. Vaalikaudet onkin kulutettu oman äänestäjäkunnan kasvattamisessa maahanmuuton ja julkisen sektorin paisuttamisen kautta.

  Pitkä Liebour-valtakausi vie Britannian aina tuhon partaalle. Britannia olisi tuhoutunut jo 70-luvun lopussa, mikäli Thatcheriä ei olisi tullut. Nyt Britannia tuhoutuu lopullisesti, koska uutta Thatcheriä ei ole eikä tule. On vain David Cameron, jota voisi karkeasti luonnehtia Osmo Soininvaaran ja Jukka Relanderin englantilaiseksi risteytykseksi.

 8. Monikulttuurisuuden edelläkävijäkaupunki Kajaani ei sittenkään irtisanonut pakolaissopimuksiaan?

  http://yle.fi/uutiset/alueelliset_uutiset/kainuu/2009/01/pakolaissopimuksia_ei_irtisanottu_466158.html

 9. Jos Helsingistä muuttaa sakkia tuohon tahtiin pois, niin ei ole ihme että puuhataan koko pääkaupunkiseudun yhdistämistä.

 10. Sivusta seuraajalle:
  Niin, Kajaanin viisaat päättäjät ovat panneet aikoinaan kajaanilaiset pitävään hirttosilmukkaan. Pakolaissopimusta ei nyt voi sanoa irti, koska korvausten tulo loppuu jollei saada uutta parempaa sopimusta, ja uutta parempaa sopimusta taas ei ole mistään suunnasta luvassa.
  Nerokas systeemi, jonka ilmeisesti on näillä argumenteilla ”pakko jatkua” vaikka valtuusto mitä päättäisi. Vain nerokas arkkitehti voi keksiä näin hienon rakennelman :((

 11. Tere,
  Kuten Habahoo sanoi, ei ne mamut vie työpaikkoja, ei tietenkään, koska ei ne tee mitään työtä, hah!
  Kajaani on siis hirttosilmukassa, eli se olikin moku-juna minkä valo tunnelissa näkyi jouluna…
  Aika karmeeta seurata sitä pk-seudun rappioitumista, kivalta näyttää, ja varmaan tuntuu siellä kanssa kivalta.
  Tähän on nyt ahneet mokuttaja-maanpetturit tämän tilanteen ajanut, hienoa.
  -P-


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: