Astrid-tädillä kilahti lopullisesti

Kotouttamisen resurssit ja lainsäädäntö eivät Astrid Thorsin mielestä anna mahdollisuuksia vastata nykyisiin tarpeisiin maahanmuutossa.

 • ’Kaikille maahanmuuttajille ei järjestelmän ja voimavarojen puitteissa pystytä järjestämään riittävästi työllistymistä, kouluttautumista ja kotoutumista edistävää koulutusta ja muita tukitoimia.’

Astrid haluaa myös yritykset mukaan kouluttamaan maahanmuuttajia. Tämä lausunto lienee järjettömimpiä, mitä suomalainen ministeri on koskaan suustaan ulos päästänyt:

 • ’Koulutuksen laajentamiseen pitää saada työnantajat mukaan. Tämä on hänestä poliittisen väännön vaikeimpia kohtia. Ei kaikki voi olla yhteiskunnan vastuulla.’

Asuminen, toimeentulotuki, terveydenhoito, tulkkipalvelut, koulutuspalvelut, suomen kielen opetus, oman kielen opetus, kulttuurikeskukset, matkailu Afrikkaan…kaikki maksetaan jo nyt ja kustannukset ovat satoja miljoonia tai useita miljardeja euroja.

Missä on raja? Miten paljon tähän pohjattomaan mustaan aukkoon Astrid haluaa rahaa kaataa? Mistä ne rahat otetaan?

Ymmärtääkö Astrid, että Suomeen on tulossa pahin lama vuosikymmeniin? Yritysten pitäisi samaan aikaan alkaa kouluttaa maahanmuuttajia – miksi, millä rahalla ja mihin? Miten Astrid aikoo tuon työnantajien pakkokoulutusvelvoitteen hoitaa lainsäädännöllisesti?

Ymmärtääkö ministeri, että Suomessa jää tällä hetkellä työttömäksi keskimäärin tuhat ihmistä viikossa? Ymmärtääkö ministeri, että sadoilla tuhansilla suomalaisilla on huoli omasta ja lastensa tulevaisuudesta?

Ministeri Astrid Thorsilla ei ole lapsia.

Mainokset
Published in: on tammikuu 13, 2009 at 4:10 pm  Comments (7)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/01/13/astrid-tadilla-kilahti-lopullisesti/trackback/

RSS feed for comments on this post.

7 kommenttiaJätä kommentti

 1. Joo tätiastrid on päästänsä sekasin, sehän nähtiin jo taannoisessa a-talk ohjelmassa. Jotenkin tuntuu ettei moku kriittinen puhe auta eikä asioita saada poliittisin keinoin muuttumaan. Pitäisikö siirtyä puheesta tekoihin, mielenosoituksia ymym?

 2. voitko muuten päivittää breinin linkin kun se muutti bloginsa uuteen osoitteeseen….?

 3. Huutavaan työvoimapulaan huudetaan ”Huutavasta työvoimapulasta kärsiviä”, YT-neuvotteluita käyviä, tappiota tekeviä, tehtaita sulkevia ja ihmisiä kortistoon passittavia yrityksiä ”kantamaan vastuuta” eduskunnan, hallituksen ja virkamiesjohdon tekemistä virheistä. Kantamaan vastuu Astridin ja kumppaneiden harjoittamasta maahanmuuttopolitiikasta ja sen ”nykykäytännöstä”. Astrid ei näytä myöskään muista kuinka paljon yritykset maksavat erilaisia veroja ja sosiaalimaksuja kantaen tällä tavalla kortensa kekoon hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämisessä. Astridille ei tunnu riittävän mikään.

  Elinkeinoelämän keskusliiton ja Veronmaksajain keskusliitto ry:n tulisi pikaisesti vääntää rautalangasta (ruotsiksi), missä mennään ja mihin resurrsit riittävät. Onko muuten kukaan kuullut viimeaikoina eturivin poliitikkojen huolestuneita työvoimapulalöpinöitä? Itse muistaisin viimeisen olleen joulukuun alussa, kun Tarja Cronberg kertoi taantuman olevan lyhyt ja että kohta meillä on taas työvoimapula.

  Uusi ulkomaalaislaki (jossa korostuu työntekoasiat) on kirjoitettu suomeksi, eikä se näinollen voi olla Astridin käsialaa. On mahdollista, että alkuperäinen kappale on laadittu ruotsiksi tai sen välivaiheita on käännetty ruotsiksi, jonka jälkeen korjauksia on tehty taas eri kieliversioihin jne. Olisiko yksi syy ulkomaalaislain epämääräisyyteen se, että kyseistä esitystä on laadittu virkamiesvoimin kiireessä kahdella kielellä useissa työryhmissä, eikä tarkistus ole kaikilta osiltaan toiminut kuten pitäisi? Astrid kun ei suomea osaa, eikä ymmärrä.

  Suomalaisten – niin yritysten kun yksityistenkin – veronmaksuhalukkuutta koetellaan todella näinä aikoina. Vielä kun kovimmat veronmaksajat passitetaan yksityisille hammas- ja muille lääkäreille. Seuraavaksi näemme luultavimmin yksityiskoulujen perustamisbuumin.

 4. Ave soturit,
  Tässä nähdään nyt, ei voi kuin todeta, että se ämmä on täysin sevonnut, aivan seinähullu. Kuka helvetti kehtaa ehdotella, että vielä yrityksetkin valjastetaan maksamaan tätä helvetin moku-paskaläjää, mitä hän rakentaa tänne meille.
  Nyt pitää alkaa toimimiaan, ei täällä lampaiden valtakunnassa kukaan mitään muuten tee, kuten Janne sanoi, mielenosoitus ainakin.
  Mutta kun iipot menee ja lyö lujaa hamasia päähän gazassa, niin kyllä riittää huutajia ja vinkujia joka tuutissa…
  Onko tämä maa täynnä jotain viher-punikkeja, vai miten tämä pitää ymmärtää?
  -P-

 5. Niin, itsekinhän tuota pohdiskelin ettei yksikään yritys palkkaa enää yhtäkään maahanmuuttajaa, jos tant Astrid lisää lakiin pykälän, jonka mukaan yrityksen pitää maksaa ulkomaalaisen työntekijän kotouttaminen.

  Ennemmin sitten palkataan sellainen työntekijä, jonka kotoutusta ei tarvitse vielä kaikkien tellien, lellien, ja muiden maksujen päälle maksaa.

  Toisaalta Astridin lakiehdotukset nyt ovat mitä ovat – alles ist möglich.

 6. Onkos huutavasta Työvoimapulasta(tm) ollut mitään puhetta enää viime aikoina? Ei ole ainakaan omaan silmään osunut mitään uutista aiheesta. Vieläkö perkele ”tarvitaan” ne 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa tekemään töitä, vaikka porukkaa laitetaan pihalle tai lomautetaan sen minkä ehditään..

  Vai onko globaali taantuma sittenkin vain Astridin salajuoni saada suomalaiset potkittua ulos työpaikoilta, jotta voidaan työllistää ne 1,8 miljoonaa? Ja näin ollaan taas askeleen lähempänä Astridin lopullista tavoitetta, arabivaltiota.

 7. ^ huom ylläolevaan: Ruotsinkielistä arabivaltiota.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: