Matti Vanhasen haastattelu

 • Pääministeri Matti Vanhanen, kiitos mahdollisuudesta haastatteluun. Suomi on muiden viennistä riippuvaisten maiden ohella ajautumassa pahimpaan lamaan sitten 1930-luvun. Miten hallitus aikoo reagoida?
 • Lama on paskapuhetta. Suomessa on työvoimapula. Toivon myös, etteivät poliitikot kuvaisi talouden lamaa uhaksi, vaan mahdollisuudeksi ja välttämättömyydeksikin työvoimapulaa kärsivässä Suomessa. Puheet esimerkiksi hallitsemattomasta työttömyyden lisääntymisestä on lopetettava.
 • Mitä oikein tarkoitatte, herra pääministeri? Eikö talouden tilasta saa keskustella?
 • Ei saa. Keskustelu tulee estää *kirkuu*. Lamapuheet nostavat päätään Suomessa neuvostovastaisuuden seuralaisena. Suomalaiset puolueet eivät saa toimia kanavina työvoimapulaa estäville mielipiteille eivätkä poliitikot saa maalailla siitä valheellisia kauhukuvia.
 • Mutta Suomessa jää työttömiksi tuhansia ihmisiä viikossa…?
 • Hallitusta ei voisi työttömät ja lomautetut vähempää kiinnostaa. Taloudesta huolissaan olevia puolueita ei tule äänestää ja asiaa on painotettava, ettei käy niin kuin muualla.
 • Miten…?
 • Minun täytyy lopettaa haastattelu. Minua odottaa tärkeä tapaaminen Itäkeskuksen parkkihallin tasolla neljä, koillisnurkassa betonipylvään takana. Suomi24:n treffi-ilmoitukseeni oli vastattu. Kiitos.

________________________________________

Ennustin viime vuoden puolella, että Keskusta tulee olemaan ek-vaalien 2011 suurin häviäjä. Vanhanen näyttää tekevän kaikkensa, että tuo ennustus todella toteutuu.

En keksi pääministerin lausunnoille ja esiintymiselle parempaakaan termiä kuin paniikki. Se on Suomen kannalta huolestuttavaa, koska jos koskaan niin juuri nyt tarvittaisiin hallitus, joka tietää mitä tekee.

Suomella ei sellaista todellakaan ole.

Advertisement
Published in: on 14 tammikuun, 2009 at 4:30 pm  Comments (6)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/01/14/matti-vanhasen-haastattelu/trackback/

RSS feed for comments on this post.

6 kommenttiaJätä kommentti

 1. Ave,
  Totta puhut, tällä äijällä on vintti täysin pimeenä lopullisesti, eli eväät on loppu ja naama jauhaa paskaa kiihtyvään tahtiin.
  2 kk sitten sanoi, että lama ohittaa suamen, ja nyt rakennellaan kymmenien miljardien tukipaketteja, tämäkin osoittaa selvästi, että eliitti on ulkona kuin puliukko reaalielämästä, säälittävää sakkia.
  Selvää panikointia on nähtävissä, ja näillä järkevillä lausunnoillaan hän haalii lisää äänestäjiä PSlle, hieno homma!
  On todella säälittävää panettelua väittää jotakin puoluetta kanavaksi purkaa rasistista ajatusmallia… tämäkin tippui tänään siitä naamasta.
  Ei voi kuin todeta jälleen kerran (n:nen kerran), että hulluus on päässyt täysin vapaaksi.
  -P-

  P.S. Vinkki parahin Octavius, käypä kattomassa wikipediasta, mitä siellä sanotaan tästä ”kykynimisteristä” nimeltään Jan Vapaavuori…

 2. Se on vaan valitettavaa, etteivät äänestäjät jaksa millään muistaa viikkoa pidempään typeriä lausuntoja tai karille ajettua valtiolaivaa. Täällä Turun suunnalla on kova kohina Sekoomuksen ja SDP lakkautettua pari sivukirjastoa, mutta veikkaan, että seuraavissa vaaleissa Sekoomus on taas suurin puolue.

  Niin se vain on. Puolet ihmisistä on normaalia tyhmempiä ja tyhmien muisti on lyhyt.

 3. Kokoomuksen kannatus putoaisi vielä nopeammin, jos Vapaavuori jakaisi lausuntojaan useammin.

  Vanhanen on kohta entinen Kepun puheenjohtaja ja pääministeri.

 4. Merkitsen muistiin (spämmivaaran vuoksi) itse, että nimimerkki Aku Ankka, ip-osoite x…x, kommentoi tätä blogia sanoin:

  ’huuhaasivut’.

  Analyyttinen keskustelu on aina yhtä antoisaa.

 5. Nyt Suomen hallitus on esiintynyt koko laajuudessaan parin päivän sisällä saman asian tiimoilta ja lausunnot ovat kielineet sekä arvostelukyvyttömyydestä että paniikista.

  Kun noita lausuntoja miettii politiikan kautta, lienee vaihtoehtoja kaksi:
  1. Hallitus on saanut tietoonsa uusimman mielipidetiedustelun, jossa PS:n kannatus on rikkonut 10 %:n rajan.
  2. Edelliseen liittyen tai erillisenä palaute kentältä on ollut ei-aivan-hallituksen-linjan-mukaista. Palaute liittynee sekä turvapaikkaturisteihin että hyväksyttäväksi tulevaan Thorsin lakiin.

 6. Vanhanen kerkesi aiemmin jo ilmoittaa että aikoisi jatkaa pääministerinä 2015 asti. Siitä oli huomattavissa eräänlainen todellisuuden pakoilu, koska jos minkä hyvänsä puolueen puheenjohtajan aikana kannatus tippuu, niin vaihtoonhan sitä joutuu. Kunnallisvaalit olivat nyt neljännet vaalit jotka Keskusta hävisi Vanhasen johdolla.

  Välillä minusta vaikuttaa että monissakin puheissa poliitikot sanovat yhtä ja toista, tarkoittamatta kuitenkaan mitään. Valitettavasti tämä trendi on levinnyt kaikkiin puolueisiin, PerusSuomalaisia lukuunottamatta. Kuulun Kokoomukseen, mutta saa nähdä mihin suuntaan puolue lähivuosina muuttuu. Nyt ollaan jo nimittäin niillä rajoilla ja puheet sellaisia möläytyksiä, että lisää näitä ja harkitsen uudelleen PerusSuomalaisia.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: