Turku ja meriharakat

Ennustin noin vuosi sitten, että Turun hallinnossa siirrytään menettelyyn, jossa esityslistalla on kaksi vakioaihetta: rahan kaataminen monikulttuurin edistämiseksi ja lisälainan ottaminen. Nyt se sitten tapahtunut.

Turun kaupunginhallitus on kokoontunut kuluvan vuoden aikana kaksi kertaa ja tehnyt kaksi oleellista päätöstä.

Kaupunginhallitus hyväksyi lainannostosuunnitelman, joka sisältää nostettavaksi talousarvion mukaisesti enintään 100 miljoonaa euroa pitkäaikaista lainaa vuoden 2009 aikana. Tämä tarkoittaa pitkäaikaisen velan kasvamista nettomääräisesti enintään 56 miljoonalla, koska vuoden aikana erääntyy maksettavaksi kaksi kertalyhenteistä lainaa yhteensä 44 miljoonaa euroa. Kassavarannan heilahteluja tasaamaan tai korvaamaan muuta pitkäaikaista rahoitusta käytetään enintään 200 miljoonaa euroa kuntatodistusohjelmia. Viime vuonna kuntatodistuksia käytettiin kerran keväällä ennustamattoman menon maksamisen yhteydessä.

Kaupunginhallitus myönsi myös rahoitusta kolmevuotiselle hankkeelle Maahanmuuttajaoppilas perusopetuksessa. Hankkeen kokonaiskustannus on 200 t€. (Tuon päätöksen lisäksi Turun kaupunki palkkaa alkuvaiheessa kaksi kotouttamisohjaajaa lisää erikseen myönnetyillä kotouttamisrahoilla.)

Ote hankkeesta:

Uuteen kulttuuriin sopeutumista kuvataan akkulturaation käsitteellä. Psykologisella akkulturaatiolla tarkoitetaan kulttuurien kohtaamisesta johtuvia muutoksia yksilön identiteetissä, käyttäytymisessä, arvoissa ja normeissa (Berry ym. 1987, 491–492). Tapaa, jolla vähemmistö haluaa suhtautua hallitsevaan ryhmään, kutsutaan akkulturaatioasenteeksi. Berry ym. (1987) ovat kuvanneet akkulturaatioasenteita nelikenttäisellä mallilla, jossa keskeistä on yhtäältä se, kokeeko vähemmistö oman kulttuurinsa ja kulttuuri-identiteettinsä säilymisen tärkeänä ja toisaalta se, kuinka tärkeäksi vähemmistö kokee suhteet valtakulttuuriin ja valtakulttuurin omaksumisen (kuvio 1). Blaa blaa blaa blaa…loputtomiin blaa, blaa, blaa…

Tuo ensimmäinen päätös tarkoittaa suomennettuna sitä, että kaupungin likvidit varat ovat loppu ja rahoitus on täysin velkavetoista.

Mitään keinoa korjata taloutta ei ole tiedossa. Kaupungin henkilöstö joutunee pakkolomalle kuluvan vuoden aikana ja asia tullee päätettäväksi viimeistään huhtikuussa. Veronmaksajien määrä kaupungissa vähenee koko ajan heidän muuttaessa pois samalla kun maahanmuuttajaväestö lisääntyy.

Toinen päätös tarkoittaa sitä, että koska päättäjät ovat täysin tietoisia meneillään olevasta ja tulevasta kehityksestä, siirrytään sijaistoimintoon. Koska kaupungin slummiutumiselle, koulujen tason rappeutumiselle ja katuväkivallan jatkuvalle kasvamiselle ei voida ja ei haluta tehdä mitään, puuhastellaan jotain muuta.

Toivotaan, että kaikki ongelmat ratkeaisivat tilaamalla 600-sivuisia täysin tyhjänpäiväisiä selvityksiä akkulturaatioasenteista. Ummistetaan silmät todellisuudelta ja teeskennellään, että edes jostakin sijaistoiminnasta olisi apua.

Analogiaa voidaan hakea vaikkapa linnuista. Esimerkiksi meriharakka saattaa taistellessaan pesimispiiristä uhkaavasti elehtiessään ruveta nukkumaan.

Aivan kuten Turun päättäjät.

turkulainen-paattaja

Mainokset
Published in: on tammikuu 22, 2009 at 5:12 pm  Comments (5)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/01/22/turku-ja-meriharakat/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 kommenttiaJätä kommentti

 1. Kysymys. Kuinka nopeasti arvelet tämän Turuntaudin leviävän muualle Suomeen?

  Leviääkö tauti normaalilla flunssaviruksen vauhdilla, vai ehkä vieläkin nopeammin.

  Tämän päivän Hyysärissä muuten Asstrid syytti mamujen työttömyydestä suomalaisten rasismia. Näin se varmaan on, kun ministeri sen oikein sanoo.

 2. Kajaani on kusessa pakolaistensa kanssa, eikä osaa päättää mitä tekee. Entinen valtuusto ehti jo päättää irtisanovansa vastaanottosopimuksen, mutta siitä huolimatta pakolaisia aiotaan ottaa.

  http://www.kainuunsanomat.fi/cs/Satellite/Kainuu/1194611555634/artikkeli/kajaanin+pakolaissopimukset+uusiksi+kevaan+aikana.html

  Paperilehdessä olleessa jutussa mainittiin Kajaaniin olevan tulossa lisää pakolaisryhmiä mm. Somaliasta.

 3. Toinen päätös tarkoittaa sitä, että koska päättäjät ovat täysin tietoisia meneillään olevasta ja tulevasta kehityksestä, siirrytään sijaistoimintoon. Koska kaupungin slummiutumiselle, koulujen tason rappeutumiselle ja katuväkivallan jatkuvalle kasvamiselle ei voida ja ei haluta tehdä mitään, puuhastellaan jotain muuta.

  Ehkä tämä ilmiö on laajempi ja valtakunnallinen. Suomi on menossa syvään lamaan muun maailman kanssa. Astrid puuhastelee maahanmuuttajien haalimisessa. On jopa kuulunut uutisia, että Afrikkaan perustettaisiin rekrytointipisteitä. Muistaako kukaan perustettiinko niitä pisteitä? Ja Matti on valmis menemään barrikadeille. Ja Mika syyttää. Syyllinen on jo valittu, vain rikos puuttuu.

  Hypoteesi. Ehkä poliittinen eliitti on kyvytöntä eikä pysty vastaamaan todellisuuden haasteisiin. Siksi otetaan sijaistoiminnoiksi maahanmuuton edistäminen ja rasismin vastustaminen. Odotetaan, että ihme tapahtuu, kun paljon hyvin erilaisia ihmisiä ristiriitaisin arvoin laitetaan saman valtion alueelle. Tämä ihme on tapahtuva juuri Suomessa, koska poliittinen eliitti uskoo osaavansa välttää muualla tehdyt virheet. Eliitti siis katsoo olevansa muiden maiden poliittisia päättäjiä kyvykkäämpi. Esteenä onnistumiselle on vain alkuperäisasukkaat, kunhan heidät kasvatetaan ajattelemaan uudella tavalla ja jästipäisimmät pelotellaan hiljaisiksi oikeustoimin, aukevat taivaan portit ja kaikki ihmiset Suomessa ovat veljiä keskenään.

  Kumma juttu muuten, että kukaan päättäjä ei ole julistanut, että maahanmuuttajien on muutettava asenteitaan. Vai muistaako joku toisin.

 4. Olen asunut Turussa ja tunnen suurta surua kauniin kaupungin päivä päivältä kiihtyvästä rappiosta. Nopeus, millä ilmiö siirtyy muualle Suomeen, vaihtelee. Kajaani pienenä kaupunkina kaatuu nopeasti. Jossain Tampereella rikkauden kehittyminen ottaa pitemmän ajan. Pudasjärvi taas on kusessa heti.

  Eli yksiselitteistä vastausta ei ole.

  Ensi ek-vaaleissa katsotaan sitten, onko tämä suomalaisten haluama tie vai ei.

  Jollain mystisellä tavalla minusta tuntuu, etteivät nämä pahimmat maansa myyjät pääsekään aivan helpolla tällä kertaa. Kentällä nimittäin kiehuu enemmän kuin kukaan näistä rikkauden lupaajista ymmärtääkään.

 5. Tuli muuten mieleen, että tämänpä takia noita Lex Nokioita ja muita kumipampun terästeitä ja sananvapauden romuttamisia varmaan haalitaankin, kun kuitenkin Suojelupoliisi siellä takana kertoo, että huonosti tulee menemään, että vähän ny varmistetaan selustaa, ennen kun Lapinsota II alkaa, on sitten suoraan paremmat mahdollisuudet ruvetä mäiskimään.

  Niin no kysymys kuuluukin, että ketä kohtaan ja mihin tarkoitukseen tämä mahdollinen ”kurinpalautus” tulee. Enkä halua nyt kuulla vastausta, koska ajattelin viettää rentouttavan lauantai-illan.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: