Tulvaportit ovat auenneet

 Alla oleva on yhden päivän saalis esimerkkinä Suomen muuttamisesta Afrikaksi. Siis yhden päivän. Linkatkaa, ystävät, tätä joka paikkaan. Tämä on pakko saada loppumaan. Suomea tuhotaan silmiemme edessä.

Nuo Sisäministeriön puheet 6000 turvapaikanhakijasta ovat täyttä kukkua. Luku tulee olemaan vähintään kolminkertainen tänä vuonna. 

 • Helsingin ja Metsälän vastaanottokeskuksista on jouduttu siirtämään 40 turvapaikanhakijaa yksityiseen majoitukseen Syvälammelle Suomusjärvelle. Yksityisten majoituspaikkojen ongelmana on kuitenkin mm. ruoka- ja terveyspalvelujen puute. Helsingin vastaanottokeskuksen johtaja Leena Markkanen kertoo, että tilanne on ollut tällä viikolla erityisen huono eikä vapaita paikkoja ole ollut missään vastaanottokeskuksessa. Helsingin keskuksessa on nyt 250 turvapaikanhakijaa, kun Markkasen mukaan jo parinsadan henkilön majoittaminen on hankalaa. Osa asukkaista on jouduttu majoittamaan ullakolle. Suomeen tuli viime vuonna arviolta 4000 turvapaikanhakijaa. Sisäministeriön arvion mukaan määrä voi nousta tänä vuonna 6000:een. Helsinkiin ollaan perustamassa kahta uutta vastaanottokeskusta. Päätökset niistä on määrä tehdä lähikuukausina.
 • Maahanmuuttoministeri Astrid Thors (r.) on huolestunut vastaanottokeskusten ruuhkaantumisesta ja turvapaikanhakijoiden lupa-asioiden hidastuneesta käsittelystä. Viime vuodesta lähtien turvapaikanhakijoiden määrä Suomessa on kasvanut räjähdysmäisesti. Tällä hetkellä kaikki Suomen vastaanottokeskukset ovat ääriään myöten täynnä ja keskukset joutuvat ottamaan vastaan enemmän asukkaita kuin niillä on majoituspaikkoja. Tilanteen vuoksi turvapaikanhakijoiden pääsy poliisin ja maahanmuuttoviranomaisten ensimmäiseen puhutteluun venyy useilla kuukausilla. Thors esittääkin resurssien kasvattamista poliiseille ja maahanmuuttoviranomaisille, jotta oleskelu- ja turvapaikkalupien käsittelemistä voidaan nopeuttaa. Hallitus käsittelee Thorsin esitystä tammikuun loppuun mennessä. Thorsin mukaan myös kunnille annettavan korvauksen määrää pitäisi nostaa.
 • Turvapaikanhakijavirrat ovat tukkineet myös Lapin vastaanottokeskukset. Rovaniemen vastaanottokeskuksen johtajan Ari Haarasen mukaan Rovaniemellä turvapaikanhakijoita on jo muutama yli 200 kiintiön. Uusi turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus pyritään avaamaan mahdollisimman pian. Tarkoituksena on, että keskus avautuisi jo helmikuussa.
 • Vaasan vastaanottokeskus on täynnä. Vaasan vastaanottokeskuksen paikoista on käytännössä täynnä jo yli puolet. Paikkoja keskuksessa tulee olemaan 150. Maahanmuuttajatyön johtaja Mirja Törmä kertoo, että keskukseen tulevia turvapaikanhakijoita on jouduttu hätämajoittamaan. Muun muassa maanantaina saapuu Närpiöön 55 pakolaista, jotka siirtyvät Vaasaan keskuksen avauduttua.
 • Turvapaikanhakijavirrat ovat pakottaneet avaamaan Pietarsaaren vastaanottokeskuksen etuajassa. Pietarsaaressa on jo 50-60 turvapaikanhakijaa ja sinne on tarkoitus sijoittaa yhteensä noin 100. Oravaisten keskuksessa on noin 300 turvapaikanhakijaa. Pietarsaareen perustetaan myös ilman huoltajaa maahan tuleville alaikäisille lapsille ja nuorille tarkoitettu yksikkö. Sinne otetaan 16 turvapaikanhakijaa.
 • Pohjois-Savossa eniten kiinnostuneita pakolaisten ottamisesta ovat olleet Suonenjoki ja Kiuruvesi. Pakolaisleireiltä valittuja pakolaisia on ainoastaan Kuopiossa. Sen sijaan maakunnassa ei ole yhtään vastaanottokeskusta turvapaikanhakijoita varten. Pohjois-Savon kunnat ovat suhtautuneet nuivasti TE-keskuksen pyyntöihin pakolaisten vastaanotosta. TE-keskuksen haastattelemasta 11 kunnasta Suonenjoki ja Kiuruvesi ovat olleet eniten kiinnostuneita sen jälkeen, kun sisäasiainministeriö syksyllä toivoi pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden vastaanoton lisäämistä. Pakolaisleireiltä valittuja pakolaisia on ainoastaan Kuopiossa. Kaupunkiin sijoitettiin viime vuonna 40 pakolaista. Tavoite on kolme kertaa suurempi. Sen sijaan maakunnassa ei ole yhtään vastaanottokeskusta turvapaikanhakijoita varten. Suonenjoella harkitaan aikuisten ja lasten keskusten mahdollista perustamista maatalousoppilaitokseen ja Vanhamäen kiinteistöön.
Mainokset
Published in: on tammikuu 23, 2009 at 5:26 pm  Comments (6)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/01/23/tulvaportit-ovat-auenneet/trackback/

RSS feed for comments on this post.

6 kommenttiaJätä kommentti

 1. Ave,
  Alkaa aina vituttamaan kun kuulee tällaista faktaa. Ja kuten sanoit, niin todellisia lukuja koittaa joku taho peitellä, minkähän tähden?
  Kai nyt kaikki on jo tajunneet, että mikä lamanpoikanen tässä on kaikilla edessä ja työttömyys, mutta tämä houruporukka vaan jatkaa tätä afrikkalaisten ja muiden porukoiden rahtaamista tänne, jumalauta mitä touhua, ei mitään häpyä.
  Oulussa taisi mokut saada turpaansa joiltakin vittuuntuneilta paikallisilta, enkä yhtään ihmettele. Ja tullaan näkemään vastaavia purkauksia enenmmänkin, jos tämä paska jatkuu.
  Siis miksi ihmeessä näitä miljoonia euroja ei laiteta meidän suomalaisten työttömien saamiseksi töihin? Pitää kotouttaa (saatana mikä sana) näitä murjaaneja, jotka ei osaa kieltä, ja mitään taitoja ei ole, kuin varastaminen ja tappaminen.
  Muuten PS kannatus on jo 8,2%, asiaa! Nyt jäi jo vassari-punikit taakse.
  Totuus tulee vielä ilmi joku päivä…
  -P-

 2. Libertaristi Sami on Kettusen blogin kommenttiosastolla toista mieltä.

  http://juhakettunen.blogspot.com/2009/01/mit-onkaan-libertarismi.html

  ”Itse olen työskennellyt viimeiset viisi vuotta pakolaishommien parissa, jep jep, tosi libertaaria, ja väitän aivan pokkana, että halla-ahon ja halla-aholaisten jutut ovat aika saatanan yliampuvia.”

  Kuka tässä nyt on oikeassa?

 3. joku pätevä henkilö vois järjestää vaikka mielenosoituksen eduskuntatalon eteen. Itse jyväskylässä asuvana vaikka konttaisin helsinkiin että voisin tehdä edes jotakin asian eteen. Vituttaahan se niin saatanasti että sydänverellä taisteltu isänmaa luovutetaan palapalalta ”paremmille ihmisille” ja ei voi kun katella avuttomana uutisia. Vittu taidan vetää kännit ja unelmoida etnisestä puhdistuksesta

 4. Ööö? En ole libertalisti. Itse luokittelen oman ajatusmaailmani sosialidemokraattiseksi tannerismiksi.

  Arvot, joita kunnoitan, lukevat tuossa sivun palkissa.

  Uskon kyllä, ettei tasa-arvo ja ihmisten kunnioittaminen sovi kaikille.

 5. En ole mieltänytkään sinua libertalistiksi.

  ”Kuka tässä nyt on oikeassa?”

  Tuon heittoni tarkoitus oli tiedustella kenellä mielestäsi on totuus maahanmuuton turmiollisuudesta? Sinä sanot vastaanottokeskuksien olevan täynnä, mutta Sami kertoo työskentelevänsä pakolaisasioiden kanssa ja vakuuttavansa, että mielipide hallitsemattomasta pakolaisuudesta ja maahanmuutosta on roskaa. Ovatko Samin väitteet mielestäsi noteeraamisen arvoisia?

 6. Moi Spade.

  En tiedä tarkemmin mitä Sami ajaa takaa ja miten hän perustelee väitteensä.

  Oma argumenttini käsittääkseni vedenpitävä. Eli nykyinen maahanmuuttopolitiikka muuttaa Suomen kaikilla oikeasti olemassa olevilla mittareilla huonompaan suuntaan. Itse asiassa voi perustellusti väittää, että yhteiskunnan perusrakenteet (talous, oikeudenmukaisuus, sananvapaus, turvallisuus, yhteisöllisyys jne…) ovat tuhoutumassa.

  Korjaan mielipiteeni heti, kun joku sen argumentoi muulla kuin tunteella.

  Yksinkertaista, eikö vain?


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: