Astrid Thors kärähti valheesta?

Thorsin mukaan yksittäisten maahanmuuttajaryhmien kuten somalien tai irakilaisten kotoutumisen ei voida sanoa epäonnistuneen, vaikka heidän työttömyytensä olisikin huomattavasti muita maahanmuuttajaryhmiä korkeampi.

Maahanmuuttoministeri uskoo, että kyse on pikemminkin suomalaisten rasismista.

”Mitä muuta se voisi olla? On tehty kokeita, joissa maahanmuuttaja on soittanut työpaikan perään. Kun hän on ilmoittanut ulkomaisen nimen, työpaikan on sanottu menneen. Suomalaisella nimellä töitä onkin ollut”, Thors sanoo.

Esitän hypoteesin, että ministeri Thors valehtelee. Perusteluni ovat aihetodisteita.

 • Thors on toistellut tätä samaa perustelua useaan otteeseen nyt kahden vuoden ajan. Alun perin argumentti viittasi ruotsalaiseen tutkimukseen. Nyt asia onkin kääntynyt niin, että Thors on tehnyt testejä Suomessa. 
 • Millä toimialalla testi on tehty ja mikä oli kyseessä ollut työpaikka? Milloin testi tai testejä on Suomessa tehty? 
 • Kuka tai ketkä testejä ovat tehneet? Onko asiasta mitään dokumentteja?
 • Minkä maalainen maahanmuuttaja on ollut kyseessä? Puhuuko hän sujuvaa suomen kieltä? Jos puhuu, niin kuuluuko korostus? Jos korostus kuuluu, miten uskottavaa on hänen esiintymisensä suomalaisena?
 • Mikä on sellainen työpaikka, mihin saa solmittua työsuhteen puhelinsoitolla?
 • Miksi toimittajat eivät tarttuneet aiheeseen? Tästähän saisi loistavan lehtiartikkelin DN:n tapaan.
 • Miksi asiasta ei nostettu julkista hälyä? Asiahan tukisi mitä parhaiten Thorsin väitteitä.

Lienee selvää, että Thors puhuu läpiä päähänsä ja aivan tarkoituksella. Hän siis valehtelee.

Jokainen voi tarkistaa vaikka ministerin valan sanamuodosta, mitä asia tarkoittaa.

Minä Astrid Thors, lupaan ja vannon kaikkivaltiaan ja kaikkitietävän Jumalan edessä, että minä virassani noudatan perustuslakeja ja muita lakeja sekä toimin oikeudenmukaisesti ja puolueettomasti kansalaisten ja yhteiskunnan parhaaksi.

Published in: on 24 tammikuun, 2009 at 11:08 am  Comments (10)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/01/24/astrid-thors-karahti-valheesta/trackback/

RSS feed for comments on this post.

10 kommenttiaJätä kommentti

 1. Kannattaa muuten huomata, että tuo vala on hyvin rajoittava, eikä siinä puhuta mitään jostain universaalista ihmisten ja ihmiskunnan parhaaksi toimimisesta:

  Minä Astrid Thors, lupaan ja vannon kaikkivaltiaan ja kaikkitietävän Jumalan edessä, että minä virassani noudatan perustuslakeja ja muita lakeja sekä toimin oikeudenmukaisesti ja puolueettomasti kansalaisten ja yhteiskunnan parhaaksi.

  Thorsin pitäisi edustaa vain niitä, jotka kansalaisina ovat äänioikeutettuja ja joiden joukosta hänet on äänestetty asemaan, jossa on mahdollista tulla ministeriksi.

  Se, että Thorsin koko politiikka vetoaa muihin kuin Suomen valtion kansalaisiin ja on universaalia on omalla tavallaan kansanvallan ivaamista, eikä todellakaan kunnioita tuota vannottua valaa.

 2. Tere,
  Aika raskauttavaa sölkötystä taas tältä moku-ämmältä, on se niin säälittävä mokuttaja. Jos tämä hänen juttunsa osoittautuu täydelliseksi valheeksi, on tämän satu-tätin syytä alkaa miettiä pätevyyttään ja tehdä johtopäätöksiä?
  Toisaalta ei tässä maasa kukaan koskaan ole eronnut ja kantanut poliittista vastuuta mistään…
  On meillä todella hieno ministrikaarti, jan vapaavuori tuomioita niskassa, stubbido entinen koulukiusaaja, ja sitten kaikkien mokuttajien äiti asstrid, valehteleva svedu, ja muut kaikki pätevät tyypit…
  Olenpa saatana ylpeä, mutta kuten sanoit aikaisemmin Octavius, tämä hallitus on tuhoisin mitä on koskaan ollut, MOT.
  Vituttaa, parabellum.
  -P-
  Hyvin menee

 3. Se on nyt menoa eikä meininkiä. Afrikka muuttaa Suomeen nyt parina vuotena 2009-2011.

  Tämän hallituksen jäljet ovat karut. Kiitos vitusti, Kokoomus.

  Älkää huoliko, tekijä vastaa teoistaan.

 4. RKP:llä on kiire tuhota suomalainen kulttuuri viimeiseksi työkseen, ennen sen putoamista kärpässarjaan ja lopullista katoamista puoluekentältä.

  Varsinainen Dead man´s trap…

 5. Niin – RKP on puolueena saattohoidossa.

  Itse olen oikeasti yllättynyt, miten syvä viha tällä puolueella on suomalaisia kohtaan. Kuvittelin tähän saakka, että tuo ylimysasenne olisi 700 vuodessa murtunut. Tunnen paljon porukkaa ankkalammikosta ja taitaa olla niin, että kehitys tässä kansanryhmässä on sama kuin Keskustalla.

  Eliitti on täydellisesti irronnut reaalimaailmasta.

  Ainoa hyvä puoli lienee se, että aina paremmalta näyttää vaaleja ajatellen.

 6. On tehty kokeita, joissa maahanmuuttaja on soittanut työpaikan perään.

  On älyllisesti sairaan törkeän huono, mille tahansa asialle, selitys, että ”minä tunnen yhden….” mitä vaan. Erityisesti tässä viimeaikaisessa blogosfäärin mamu-keskustelussa on sellainen yleistynyt, että jokaisella on yksi tai kaksi tai vaikka viisi tuttua, jotka on kaikki hyviä somaleita, mustalaisia, intialaisia, turkkilaisia jne.

  Eräs seikka, johon myös on pakko kiinnittää huomiota, on tuo rasisti-kortti. Joskus kauan sitten natsi-korttia käyttävä tajusi itsekin mokanneensa, mutta nyt tuo rasismi-kortti heiluu joka paikassa. Olen aiemminkin todennut ja totean uudestaan, että vasurit ovat todellisia mestareita antamaan asioille uusia merkityksiä, ja niinpä natsi on muuttunut rasistiksi.

  Lopuksi pieni kevennys:
  Defective Parrot

  A guy is browsing in a pet shop and sees a parrot sitting on a little perch. It doesn’t have any feet or legs. The guy says aloud, ’Jeesh, I wonder what happened to this parrot?’

  The parrot says, ’I was born this way. I’m a defective parrot.’
  ’Holy crap,’ the guy replies. ’You actually understood and answered me!’
  ’I got every word,’ says the parrot. ’I happen to be a highly intelligent thoroughly educated bird.’
  ’Oh yeah?’ the guy asks, ’Then answer this how do you hang onto your perch without any feet?’
  ’Well,’ the parrot says, ’this is very embarrassing but since you asked, I wrap my weenie around this wooden bar like a little hook. You can’t see it because of my feathers.’
  ’Wow,’ says the guy. ’You really can understand and speak English can’t you?’
  ’Actually, I speak both Spanish and English, and I can converse with reasonable competence on almost any topic: politics, religion, sports, physics, philosophy. I’m especially good at ornithology. You really ought to buy me. I’d be a great companion.’
  The guy looks at the $20.000 price tag. ’Sorry, but I just can’t afford that.’
  ’Pssssssst,’ says the parrot, ’I’m defective, so the truth is, nobody wants me cause I don’t have any feet. You can probably get me for $20; just make the guy an offer!’
  The guy offers $20 and walks out with the parrot. Weeks go by. The parrot is sensational. He has a great sense of humor, he’s interesting, he’s a great pal, he understands everything, he sympathizes, and he’s insightful. The guy is delighted. One day the guy comes home from work and the parrot goes, ’Psssssssssssst,’ and motions him over with one wing. ’I don’t know if I should tell you this or not, but it’s about your wife and the postman.’
  ’What are you talking about?’ asks the guy.
  ’When the postman delivered the mail today, your wife greeted him at the door in a sheer black nightie.’
  ’WHAT???’ the guy asks incredulously.
  ’THEN what happened?’
  ’Well, then the postman came into the house and lifted up her nightie and began petting her all over,’ reported the parrot.
  ’NO!’ he exclaims. ’And she let him?’
  ’Yes. Then he continued taking off the nightie, got down on his knees and began to kiss her all over….’
  Then the frantic guy demands, ’THEN WHAT HAPPENED?’
  ’Damned if I know. I got a hard-on and fell off my perch.’

 7. Hah, aito shaggy dog -vitsi!

 8. Mitä vittua kyllä tuo Astrid on niin pihalla kaikesta, että oksat pois suutarin joulukuusesta! Vankilaan tommonen saatanan maanpetturi pitäisi laittaa.

  Astridia on hyvä kuvailla seuraavalla:

  ”Never argue with an idiot. They drag you down to their level and then beat you with experience.”

  Turhahan tommoselle omissa fantasiamaailmoissaan elävälle mummolle on mitään sanoa.

 9. Ei siitä ruotsalaisesta tutkimuksesta voi vetää johtopäätöstä työnantajien rasismista. Tämä on selvää kenelle tahansa asiaa hiukankin ajattelevalle. Thorsille tuollainen yksinkertaistus tietenkin sopii.

  Arajärven raportti ei tukenut käsitystä rasismista tärkeimpänä maahanmuuttajien työttömyyden syynä. Syrjivät asenteet olivat listalla viimeisenä. Mikähän on raportin vastaanottaneen Thorsin kommentti tähän?

  ”Maahanmuuttajan kannalta keskeisiä ongelmia ovat työtehtävien kannalta todennäköisesti riittämätön suomen tai ruotsin kielen taito sekä koulutuksen ja osaamisen puute tai vajavaisuus sekä tietojen puute tilanteen parantamiseksi tarpeellisista toimista tai niiden käyttämisestä. Viimeksi mainittuun liittyvät myös heikot verkostot suomalaisessa yhteiskunnassa. Työnantajan kannalta ongelmana voivat olla pelko maahanmuuttajatyöntekijän aiheuttamista ylimääräisistä kustannuksista tai epäilys kieli- tai ammattitaidon riittävyydestä. Jonkin verran esiintyy myös syrjiviä asenteita.”

 10. Ei Thors välitä reaalimaailmasta yhtään mitään. Hänellä on utopia ja vielä pari vuotta valtaa. Sitten se on ohi.

  Siinä Arajärven raportissa minua huvitti erityisesti kaksi asiaa. Kirjoitin saman raportin, tosin suppeammassa muodossa, jo toukokuussa 2008. Aikaa meni pari minuuttia. Muistaakseni herjan nimi oli jotain paremmaksi ihmiseksi oy tjsp.

  Toinen oli rouva Arajärven loihtima kuva 16-tuntista duunipäivää ilman lomia painavasta yrittäjästä, joka pohtii kansalaisopistossa miten monikulttuuri voisi rikastuttaa hänen yritystään.

  Pahkasikaa parhaimmillaan. Ja tuo copypastattty kyhäelmä toimii niiq lainsäädännön pohjana.

  Ei helvetti, kyllä tämä koko porukka on saatava pois päättävistä elimistä. Jokainen.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: