Modernin ajan Risto Ryti?

Suomessa oli viimeksi selvästi poliittinen oikeudenkäynti vuosina 1945-46, jolloin tuomittiin sotasyyllisiä.

Pimeys on laskeutunut takaisin maahamme puolen vuosisadan jälkeen ja selkeästi poliittisia oikeudenkäyntiin viittaavia oikeusprosesseja on ollut  viime aikoina jo muutamia. Nyt oikeusjärjestelmämme ottamassa uuden harppauksen pimeyden ytimeen. Meneillään on paljon julkisuutta saanut ja saava Jussi Halla-ahon syyteharkinta, jota hoitaa Jorma Kalske.

Vaihtoehtoisia lopputuloksia on kolme. Syytettä ei nosteta, syyte nostetaan, mutta tuomiota ei tule tai Halla-aho tuomitaan.

Yhteistä näille kaikille vaihtoehdoille on se, että ensisijaisesti Halla-ahon ja toissijaisesti PS:n kannatus nousee samalla kun koko oikeusjärjestelmän uskottavuus entisestään murenee.

Kolmannen vaihtoehdon lopputulos on modernin ajan Risto Ryti –ilmiö. Netti täyttyy oikeuskäsittelyn sanallisista kuvauksista, videoista, lennäkeistä ja analyyseistä. Oikeusjärjestelmä menettänee täydellisesti kasvonsa yhdessä usean merkittävän poliitikon kanssa. Turhautunut raivo kasvaa ja historian lakien mukaan se jonnekin myös purkautuu.

Mitkä jäävät eliitin vaihtoehdoksi täydellisessä lose-lose-tilanteessa? Väkivalta? Netin sulkemisyritykset? Ilmiantojärjestelmä?

Netin turmiollisuudesta, lapsipornosta ja vääristä ajatuksista kertovaa Pravdan kampanjaa voi odottaa nyt vaikka henkeä pidätellen.

Mainokset
Published in: on tammikuu 28, 2009 at 5:00 pm  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/01/28/modernin-ajan-risto-ryti/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommenttiaJätä kommentti

  1. ”Veljet, sisko barrikaadeille!” elikkäs sisällissotahan se on edessä prkl.

  2. Suurin osa kansasta viis veisaa. Ruokaa ja viinaa on kaapissa, ensi viikolla on Jenni-Homopetteri-Juulian rippijuhla ja Salkkaritkin tulevat joka arkipäivä.
    Kuka ihmeen Halla-aho? Jaa, tommonen punoittaja. Uusnatsit saisivat uusia psyykelääkkeensä, meillä on maailman paras oikeuslaitos.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: