Synkkiä sävyjä

Varoitan lukijoita jo etukäteen siitä, että tämä blogimerkintä on sävyltään melko negatiivinen. Se on myös lapsellisella ja koomisella tavalla poleeminen.

Pysähdyin tuossa lenkillä meren rantaan ja ajattelin kylmän viileästi sitä, millainen Suomi on nyt vuonna 2009. Millaiset ovat trendit ja millainen maa ja yhteiskunta jää lapsilleni. Mihin Suomi on menossa?

Mitä maan johdossa pitkään ollut Matti Vanhanen on hallituksineen saanut aikaan?

 • Työttömyys kasvaa hurjaa vauhtia, tällä hetkellä varastomiehen paikkaan tulee 300 hakemusta.
 • Suomen talouden kasvun moottorina jo puolentoista vuosikymmenen ajan toiminut Nokia on ohittanut kasvuevoluutionsa lakipisteen eikä uutta Nokiaa ole näköpiirissä.
 • Ilmastonmuutoksen varjolla Suomen teollista rakennetta on hävitetty ja siirretty kehittyviin maihin.
 • Suomen viennin kolmatta kivijalkaa, metsäteollisuutta, ajetaan alas.
 • Valtio velkaantuu hurjasti vielä edellisen laman jättämän lainan päälle.
 • Kuntatalous murenee täysin ja tulee johtamaan kaikkien etnisesti suomalaisten peruspalveluiden ajamiseen alas.
 • Hallituksen velalla rahoitettavan elvytyspaketin avulla rakennetaan 1,2 miljardilla eurolla ’vuokra’-asuntoja maahanmuuttajille. Yhteensä siis 10 000 asuntoa.
 • Samaan aikaan Suomeen tulvii ennätysmäärin kieli- ja ammattitaidottomia pakolaisia, joita mikään muu Euroopan maa ei ole huolinut rajojensa sisälle.
 • Pääministeri julistaa astuvansa barrikadeille somalialaisten puolesta. Siis poliittiseksi ruumiiksi muuttunut Suomen pääministeri.  
 • Koululaitos rappeutuu, erityisopetuksessa on jo 8 % oppilaista. Hirvittävä määrä resursseja ohjtaan mitä kummallisimpien  sirpalekielten opetukseen.
 • Varusmiehistä viidesosa keskeyttää palveluksen.
 • Suomessa on jo arviolta syrjäytynyttä 50 000 nuorta ilman mitään tulevaisuuden näkymiä.
 • Suomi on menettää jo toisen sukupolvensa (ensimmäinen on sukupolvi X) pätkätöiden ja epävarmuuden kierteeseen tämän laman aikana.
 • Alkoholinkulutus nousee jatkuvasti.
 • Katuväkivalta ja erityisesti naisiin kohdistuva väkivalta kasvaa vuosi vuodelta.
 • Maata johtaa todellisuudesta täysin irrallaan oleva hallitus, jonka huomio keskittyy kaikkeen muuhun kuin suomalaisten etuun. Hallitusohjelmassa niitataan teesi, että Suomi kuuluu kaikille.
 • Suomen veroa maksavien ja töitä tekevien rahat ohjataan jonkinlaiseen maailman sosiaalitoimistoon, jonka lasku kasvaa joka päivä. Kukaan ei kysy mistä rahat otetaan.
 • Maa on ajautunut jo nyt palkansaajien osalta EU:n pohjasakkaan, kun keskimääräistä ostovoimaa verrataan.
 • Maan johtavan oppositiopuolueen puheenjohtaja pukeutuu venäläiseksi huoraksi ja puolueen nouseva tähti näyttää tältä.
 • Julkinen ja avoin keskustelu on tukahdutettu. Tiedotusvälineet on veistetty samasta punavihreästä puusta, eikä vaihtoehtoja ole.
 • Oikeuslaitos on mädäntynyt ja se on alkanut harjoittaa poliittisia oikeudenkäyntejä. Maan johtavan syyttäjän ajatukset ovat suoraan Stalinin ajoilta – ajattelu on tehty rikolliseksi.
 • Maan pääministeri kieltää julkisesti välttämään oppositiopuolueen äänestämistä.
 • Toisen päähallituspuolueen johdossa on kansakoulunopettaja, jolla ei ole pienintäkään käsitystä yhdestäkään kansantalouden laista. Kokoomusjohtaja haluaa muutamassa vuodessa maahan sen väestön määrään suhteutettuna kolmasosan afrikkalaisia, joita vyöryykin maahan ilmeisesti maailmanennätysvauhtia suhteessa resursseihin.
 • Julkinen salaisuus on, että pelastaakseen puolueensa edes osittain kammottavasta vaalitappiosta pääministeri valmistelee kaikkein hulluinta ja velkavetoisinta budjettia Suomen historiassa vuodelle 2010. Kyvyiltään korkeintaan Nurmijärven kirjastolautakunnan sihteeriksi sopiva pääministeri on valmis uhraaman satojen sukupolvien työn tulokset sen eteen, että puolue saisi yli 15 %:n kannatuksen seuraavissa vaaleissa.
 • Jne…

Suomi oli omasta ja varmaan aika usean muunkin mielestä hieno maa vielä vajaa 10 vuotta sitten, maailman paras. Paljon on tapahtunut sen jälkeen, eivätkä nuo edellä luetellut trendit oikein parempaakaan lupaa.

Kaikesta huolimatta tällä maalla on kuitenkin terve ydin. Sen muodostavat yrittävät, töitä tekevät, lapsistaan ja asioistaan huolehtivat, toisiaan kunnioittavat ihmiset ja he maksavat myös tämän kammottavan järjettömyyden ajan laskut.

Ihmettelen sitä, missä menee raja? Milloin on vallankumouksen aika? Milloin tulee hetki, jolloin nyrkki isketään pöytään ja todetaan näille hulluille, että Nyt saa riittää.

Advertisement
Published in: on 1 helmikuun, 2009 at 4:15 pm  Comments (21)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/02/01/synkkia-savyja/trackback/

RSS feed for comments on this post.

21 kommenttiaJätä kommentti

 1. Matti saisi puolueensa isoon nousuun, jos Keskusta alkaisi maahanmuuttokriittiseksi puolueeksi.

 2. Nyrkillä pöytään iskemisen aika on jo ohi.

  Vallankumouksesta puhuttaessa – millä sen teette kun aseet on kielletty? Miten muuten käytännössä muutatte nykyisen, väkisin kurkusta alasajetun poliittisen suuntauksen? Kohta ette enää saa äänestää kuin vasemmistolaisia ehdokkaita.

  Kuka äänesti nämä idiootit valtaan?

 3. Terve,
  Olen mykistynyt, kumarran yhteenvedollesi, saanko lainata tätä jatkossa copy/pastena muualla?
  Tätä sanomaa on vietävä eteenpäin, nyt ei saa jäädä tuleen makaamaan, näin totean itse sotilaana.
  Jotain on alettava tapahtumaan.
  PS on nyt kohta lähellä 10% kannatusta, mutta riittääkö aika seuraaviin eduskuntavaaleihin kasvamaan riittävän isoksi, jotta jotain voidaan vielä peruuttaa, mutta sekin siis vasta 2 vuoden päästä?
  Itse ajattelen ja koen aivan samaa ahdistusta kuin sinä parahin Octavius, mietin joka päivä, että tämä hulluus ei ole totta, mutta se on ja muuttuu kohti pahinta painajaista joka päivä.
  Menemme kohti pimeitä aikoja, kuten keski-ajalla, en tiedä kuinka syvälle vajotaan, mutta nyt pitää ainakin varustautua, kun ei voi kehityksen suuntaa muuttaa.
  Otan vastaan toimintaehdotuksia?
  Parabellum.
  -P-

 4. Näitä kirjoituksia saa vapaasti lainata ja linkittää. Se on mielestäni erittäin kannatettavaa. Lähteen olisi kiva olla merkittynä. Näitä lainaillaan näköjäänn aika paljon ilman lähdeviitteitä, mitä en pidä sivistyneenä käytöksenä.

  Ainoa poikkeus on, etten hyväksy tekstieni lainaamista kaupallisiin tarkoituksiin, mutta tämä lienee itsestään selvää.

  Tino: Suomessa on vielä suuri joukko naisia ja miehiä, jotka uskovat muuhun kuin paskanpuhumiseen. Siis ihan oikeita naisia ja miehiä, jotka tekevät, kun on sen aika. Ek-vaalit ovat kalenterissa keväällä 2011. Silloin voi monen nykyisen päättäjän ilme olla katsomisen arvoinen.

 5. mulla on tullut raja vastaan nyt ja suunnittelen maastamuuttoa. en ymmarra, miksi minun pitaisi rahoittaa afrikkalaisnaisten lisaantyminen?

 6. Muuttoa suunnittelee omien havaintojeni mukaan yhä useampi. Australia on hyvä ja sivistynyt paikka, kaveri kehuu kovasti. Ainakin oman kokemuksen mukaan rikastus on saatu aisoihin siellä.

  NZ on varmaan halutuin paikka länsieurooppalaisille, maahan pääsyn kriteerit ovat vain kovat.

  Kanada on yksi vaihtoehto. Jos osaat englannin ja omaat ammattitaidon, ei pitäisi olla ongelmaa.

  Sveitsi on myös loistava maa ja siellä demokratia vielä toimii, ainoa kynnys on osata saksaa.

 7. Maan johtavan oppositiopuolueen puheenjohtaja pukeutuu venäläiseksi huoraksi ja puolueen nouseva tähti näyttää tältä.

  Siis onko Rakel Liekki SDP:ssä jokin urakomeetta. Tämä menee farssiksi. Jutta ja verkkosukat ja nyt Rakel.

 8. Moi!

  Piipahdin vaan kertomaan, että vanha kunnon Vastarinta-vastarinta aloittaa uudestaan siitä mihin jäi syyskuussa 2006. 🙂

 9. Synkkää jynkytystähän tuo lista oli, mutta eipä tuota vääräksikään väittää voi.

  Voimia eloon Octaviukselle tv Ykä.

 10. Octavius, haluaisin tarttua vakuutteluusi kuin hukkuva oljenkorteen, mutta epäily valtaa aatokset. Tuntuu siltä, että kansalta on mennyt valta maan liityttyä Eurooppaan ja isommat voimat vievät laivaa myrskyisille merille.

  Verratessani Suomea Amerikkaan, en voi tulla kuin siihen johtopäätökseen, ettei teillä tositilanteen tullen ole välineitä purren suuntaa kääntämään. Meillä tilanne on vakava, mutta kättä pidempää riittää.

  Toivottavasti saatte seuraavissa vaaleissa ajettua kaikki monikulttuuri-poliitikot ulos; vielä parempi, kyydittäkää Venäjän rajalle. Siellähän kohta ovat muslimit vallassa. Olisivat onnelassa.

  Maasta muutosta: kannattaa tarkoin harkita minne matkaa, sillä ongelmia löytyy lähes joka paikasta. Australia on muuttumassa muslimiksi alta aikayksikön, niin kuin Kanadakin. Uudessa Seelannissa on omat ongelmansa. Parasta olisi saada Suomen asiat kuntoon.

  Lopuksi – kiitos ajatuksistasi ja Suomen kulttuurin puolustamisesta.

 11. Parahin tino, täällä on asevelvollisuusarmeija, se tarkoittaa sitä että jotkut armeijan käyneet ovat saaneet oppia mm. jännittävien kotitekoisten räjähteiden teossa.

  Ohjeita löytyy netistä ja divarista niitä vanhoja armeijan lähitaisteluoppaita ja muuta muinoin käytettyä opasta. Jos taktiikkaoppaaita tai koulutusapua niin http://www.mil.fi tarjoaa edelleen sotilaankäsikirjaa yms.

  Osa on jopa vartioinut metsiköissä olevia varastoja jossa on kaikkea kättäpidempää. Rajan itäpuolelta saa myöskin tarvittaessa kalustoa jonka käyttöön on jonkinasteista koulutusta.

  Pidemmälle ehtineet osaavat melkovarmasti keväämmällä soveltaa näitä ohjeita http://www.backwoodshome.com/articles2/wood115.html Jos ei viitsi kehitellä syitä varusteiden traagiseen katoamiseen niin kannattaa katsoa trendikästä vankiloiden sulkemispolitiikkaa joten pahimmassa tapauksessa ehdonalaisella pääsee.

  Tässähän sitä syytä miksi ollaan menossa valvontayhteiskuntaan ja natoon, saadaan puolustusvoimatkin kaikkine aselajeineen 10 000 henkeen joissa on vähän vähemmän maan etuun orientoitunutta porukkaa.

 12. Terve,
  ACC: jo syksyllä -08 oli kohtuullisen laaja mediakampanja izvestjassa ja hyysärissä, että entinen pornostara, ja nykyinen ”aikuisviihteen” ammattilainen on alkanut demarien kolumnistiksi, ai vittu kun kätevää saada nuorten ääniä juu… tätä Octavisu tarkoitti.
  Ehkä kaukana ei ole aika, että hän astuu kaapista ulos kokonaan ja rupeaa demarien ehdokkaaksi vaaleihin? Sopii tähän moku-genreen, hänen sivuiltaan muuten löytyy kuvia kuinka mustaa makkaraa survotaan rakelin reikiin, kivaa ja kaunista juu…
  Aika tylyä tekstiä tällä foorumilla nyt tulevaisuudesta ja toimista, ehkä se on todella paikallaankin nyt visioida, ei tämä paska voi näin jatkua, että meidät pakkomokutetaan islamilaiseen kivikauteen, ei saatana… jihad tästä tulee…
  Antaa tulla, parabellum.
  -P-

 13. >>> Maasta muutosta: kannattaa tarkoin harkita minne matkaa

  Miten olisi Japani, Etelä-Korea tai Kiina?

 14. […] Tulin vilkaisseeksi Octaviuksen tekemää blogimerkintää, liittyen siihen, mitä eduskunta ja hallitus ovat viime vuosina saaneet aikaan. Tiedän olevani nuori ja tiedän myös sen, että en tiedä politiikasta ja muusta juuri tuon […]

 15. Tere,
  Tämä on mielenkiintoista, että mihin vittuun täältä oikein muuttaisi?
  Selkeitä monokulttuureja, joissa ei paljon ählyjä nähdä on Japani ja ???? ehkä Israel, mutta ne on ihan naapurissa kuitenkin, ja hyysää juttujaan siellä.
  Tämä on aika visainen juttu, että ei vaan joudu ojasta allikkoon. Toisaalta joku Etelä-Amerikan maa voisi olla kanssa. Entä sitten Alaska, Pohois-Kanada, ja Etelä-Napamanner, siinä ne alkaa olla vai…?
  Vai pitääkö todella tehdä jotain, että tämä maa ei muutu paskastaniaksi!
  -P-

 16. Ave,
  Pravda, heitit aika mielenkiintoisen jupinan ilmaan, eli tämän ns. ammattiarmeijajutun, eli on vaan jotain 10-30.000 ns. ammattisotilasta, jotka on vielä olevinaan ns. lojaaleja hallitukselle, on se sitten kristillinen tai islamilainen, vähän kärjistettynä, mutta totta haastat, silloin se on helpommin hallitavissa. Ja kansa kadottaa kyvyn taistella ja näin kapinavaara pienenee, ja pakkopaita ja pakkomokutus saa jatkua, eli kansa vaihdetaan.
  Ai vittu kun kätevää tällainen ajattelu.
  Onneksi maan korkein soitilasjohto ei tähän ammatiarmeijaan lämpene vielä pitkään aikaan. PV on varmaan viimeinen laitos, joka nussitaan vituiksi tässä maassa, näin haluan uskoa.
  -P-

 17. Ruotsinhan jo puuhataan ammattiarmeijaa…

 18. Pompeius, vesuvius on jo purkautunut:

  Vuoden 2004 selonteko: Maavoimissa 87 pataljoonaa, koko pv:n liikekannallepanovahvuus 350 000

  Vuoden 2008 toteuma: Maavoimissa 45 pataljoonaa, koko pv:n liikekannallepanovahvuus 360 000

  Vuoden 2014 maavoimat selonteon mukaan: Maavoimissa noin 16-30 pataljoonaa koko pv:n lkp-vahvuus 350 000

  Vielä karumpaa on kehitys ollut operatiivisten joukkojen osalta, joille vuonna 2004 ennakoitiin 2010-luvulla kuuluvan 32 pataljoonaa (vast.) ja 2008 vastaavasti 13kpl. Reservin miesmäärä ei kuitenkaan ole muuttunut, ei edes muuttumassa, mutta terävä kärki on supistunut 60% ilman mitään järkevää selitystä.

  Kalustosta riittänee maininta että paperivahvuudessa jotain, siis jotain teoreettisesti panssarin läpäisevää on tarjota 1 kpl joka 176 miehelle.

  Puolustusvoimat saivat 100 miljoonan euron tasokorotuksen joka olisi pitänyt antaa jo 10 vuotta sitten, nyt tuosta valuu suurin osa kv pelleilyyn ja kivahan se on maksaa edes jotain palkan tapaista korviketta ammattilaisille.

  Mitä tulee fantasioihin 30 000 henkilön palkka-armeijasta niin siitä ei ole pelkoa. Ensinnäkin palkka-armeija joutuu silloin kilpailemaan yksityisen puolen palkkojen kanssa joten se pätevin aines jää saamatta.

  Se mikä jää jäljelle ei yksityisellä puolella todennäköisesti työllistyisi ja nyt kelpaisi korkeintaan muonakuskin apuriksi.

  Tietysti muutama isänmaallinen kaveri värväytyisi mutta kyrpiintyisi touhuun ja pyhällä hengellä elämiseen.

  Vaikka puolustusbudjetti nostettaisiin naton perustamisasiakirjan tasolle koko ammattimaisen sotavoiman henkilövahvuus olisi vain 10 000. Rahat eivät yksinkertaisesti riittäisi suurempaan joukkoon.

  Kaikissa ammattiarmeijoissa on ongelmia värvätä tarpeeksi henkilöstöä joten todellinen vahvuus huitelisi jossain 6-8000 hengen välillä.

  Tämän lisäksi kansalaiset menettäisivät kosketuspinnan armeijan toimintaan nopeasti koska juurikaan kukaan ei tuntisi tai tietäisi ketään joka palveluksessa olisi.

  Tämä helpottaisi päätöksiä käyttää jotakuinkin toimintavalmiudessa olevia joukkoja rauhaanpakottamis operaatioissa tai taistelujoukkoina esimerkiksi afganistanissa.

  Käytännössä suomi kadottaisi puolustuskykynsä ja muutama politiikko ja kansankomissaari kenraali pääsee erinäisiin ”ytimiin” patsastelemaan parin pataljoonan vahvuisilla joukoilla jotka olisivat oppimassa miehitystä jossain hevonperseessä.

 19. Luin kolmannen kerran kirjoituksesi. Tämä nousi omassa arvoasteikossani kaikista kirjoituksistasi (toistaiseksi)ehdottomasti ykköseksi.

 20. Synkät on madonluvut. Mutta tämähän se tilanne on.

  Ja ainoa toivo on kai siinä, että asiat alkavat mennä huonommiksi niin nopeassa tahdissa, että sietoraja kertakaikkiaan ylittyy.

  Ei tässä sen kummempia. Ei pidä masentua. Tehdään se mikä voidaan. Ja sen jälkeen tehdään se mikä pitää.

 21. Joo, ei pidä luovuttaa, mutta varautua kannattaa.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: