Demokratiaa Vaasan malliin

Suomeen perustetaan tänä vuonna 20-50 vastaanottokeskusta maahan tulviville turvapaikanhakijoille. Maahanmuuttojohtaja Mervi Virtasen vierailuita kunnissa ja kaupungeissa odotetaan kauhulla ja painostus vastaanottokeskusten saamiseksi kuntien niskoille on häikäilemätöntä.

Vaasan kaupungin hallinnossa on nähty asian tiimoilta merkillinen näytelmä. Kaupungin hallinto ei halunnut riesaa itselleen, mutta kuitenkin joutui taipumaan keskuksen ylläpitäjäksi, koska muuten SPR:n Vaasan ruotsinkielinen osasto olisi perustanut vastaanottokeskuksen yksinään.

Asiaa on junaillut kolmikko Raija Kujanpää, Markku Lumio ja Håkan Nordman, puoluetaustaltaan he ovat kokoomuslaisia ja RKP:läisiä. Näytelmä on hyvä esimerkki siitä, miten avoimesti demokraattista päätöksentekoa Suomessa halveksitaan.

Vaasan johdossa olevien henkilöiden taustat ovat mielenkiintoiset. Kaupunginjohtaja on ollut oikeudessa syytettynä lahjusten ottamisesta. Kyse oli bordellimatkailusta Tallinnassa. Vastaanottokeskuspäätöksen valmistelija Juha Karvala on taas ansioitunut hieman samoista asioista.

Vastaanottokeskuksien perustamiseen liittyviä uutisia seuraa tämä ansiokas sivusto. Ja uutisoitavaa tulee tänä vuonna riittämään. Erilaisia vedätyksiä tullaan näkemään vielä paljon, koska kuntien asukkaat eivät vastaanottokeskuksia asuinalueilleen halua.

Poliitikot taas tietävät asian ajamisen olevan hyvin lähellä poliittista itsemurhaa.

Kuvissa  kokoomuslaista virkamiesjohtoa Vaasasta – Markku Lumio ja Juha Karvala.

markku-lumio

juha-karvala

Published in: on 2 helmikuun, 2009 at 5:15 pm  Comments (3)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/02/02/demokratiaa-vaasan-malliin/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 kommenttiaJätä kommentti

 1. Ave,
  Kaunista luettavaa taas vaasasta, todella mieltä ylentävää demokraattista touhua.
  Ei silti, porissa ollaan aivan samalla paskalinjalla, nimittäin 2007 sadevesitulvien kärsimille ihmisille ei kaupunki korvaa mitään…?
  Mutta kaupunki jotenkin vaan… diibadaaba.. päätti v. 2008 ottaa vastaan 70 burmalaista vatussia, ja johonkin niiden telttakylä laskeutuu ja mädätys alkaa samantien…
  Siihen mokutukseen löytyi kyllä rahat samantien, mutta omia kansalaisia ei auteta hädässä, joku saatana mättää todella tässä yhtälössä.
  Alkaa vituttaa taas, niin ettei veri kierrä.
  -P-

 2. […] Octaviuksen ajatuksia: Demokratiaa Vaasan malliin (2.2.2009) […]

 3. Vastaanottokeskuksien perustamisen yhteydessä aina korostetaan, että keskus tuottaa rahaa kunnalle.

  Vastaanottokeskuksia kannattaa tällä logiikalla siis perustaa Suomen jokaiseen kuntaan, jolloin koko maa pääsee tuotosta osalliseksi. Nerokasta!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: