Pari kysymystä pääkirjoituksesta

* Toim. huom: sarkasmia.*

Aina niin objektiivisen ja puolueettoman Pravdan pääkirjoitus oli tänään enemmän kuin yllättävä. Siinä esitettiin analyysi ja kysymyksiä, jotka perustuivat todellisuuteen. Siis olemassa olevaan reaalimaailmaan.

Somaliasta kotoisin olevien, erityisesti alaikäisten, turvapaikanhakijoiden määrän kasvu merkitsee automaattisesti sitä, että oleskeluluvan saavien somalien määrä kasvaa lähivuosina. Nykyisten lukujen perusteella maahanmuuttoviranomaiset arvioivat, että kolmen–neljän vuoden kuluttua Suomeen saapuu vuosittain noin 4 000 somalia. Arvio perustuu oletukseen, että Suomeen tulevien somalien perheetkin saapuvat tänne. Heillä on siihen ulkomaalaislakiin kirjattu humanitaarinen oikeus. Jos laskelmat pitävät paikkansa, somaliyhteisön koko kaksinkertaistuu muutamassa vuodessa. Tällä hetkellä Suomessa arvioidaan olevan noin 10 000 somalitaustaista ihmistä. Pystytäänkö Suomessa hallitsemaan tämä muutos? Monet tänne saapuvista somaleista ovat luku- ja kirjoitustaidottomia, ja perheet ovat suuria. Heidän kotouttamisensa vaatii merkittävää lisäpanostusta. Toinen kysymys on, mihin tulijat sijoitetaan. Helsingin ylipormestari Jussi Pajunen on todennut, että Helsingin voimavarat eivät riitä vastaamaan turvapaikanhakijoiden määrän kasvun asettamiin vaatimuksiin. Vastahakoisuutta ottaa vastaan lisää turvapaikanhakijoita esiintyy muuallakin. Samaan aikaan hallituksessa suunnitellaan tuottavuusohjelman nimissä maahanmuuttoviraston henkilökunnan supistamista. Turvapaikkahakemusten käsittely on jo nyt pahasti ruuhkautunut. Nyt on aika pysähtyä ja tehdä arvio Suomen turvapaikkapolitiikasta ja sen suhteesta läheisten maiden politiikkaan. Jos tätä linjanvetoa ja voimavarojen punnintaa ei tehdä nyt, tilanne on saattanut jo muutaman vuoden kuluttua karata käsistä.

Muutamasta kohdasta pari tarkentavaa kysymystä.

Arvio perustuu oletukseen, että Suomeen tulevien somalien perheetkin saapuvat tänne. Heillä on siihen ulkomaalaislakiin kirjattu humanitaarinen oikeus.

Onko todella niin, että aivan kaikilla somalialaisilla on oikeus muuttaa Suomeen?

Toinen kysymys on, mihin tulijat sijoitetaan.

Erittäin hyvä ja terävä kysymys. Miten olisi Kämp Helsingissä, Ilves Tampereella tai Börs Turussa? Liikematkailu on kuitenkin laskussa, kapasiteettia löytyy ja majoitustaso lienee ainakin välttävä afrikkalaiseenkin makuun. Lisäksi asiasta ei synny mitään kustannuksia, koska valtio maksaa laskut.

Eikö ole realistinen vaihtoehto? Niin, mikä muu sitten neuvoksi? Bulvaaneiden käyttäminen mallia SPR tai hämärät liikemiehet, kuten on tällä hetkellä vallitseva käytäntö? Kuntien kiristäminen valtionosuuksilla? Laki pakkosijoittamisesta?

Tilanne on saattanut jo muutaman vuoden kuluttua karata käsistä.

Muutaman vuoden kuluttua? Onko tilanne siis hallinnassa NYT? Mistä merkeistä voi tietää, että tilanne on hallitsematon?

Missä on rikkaus ja 300 000 euron säästöt?

Jos voimavarojen punnintaa ei tehdä…

Pitääkö siis Suomen lisätä voimavaroja tähän hulluuteen?

Voisiko myös ajatella, että maahan saapuvien tulva pysäytetään yhdellä pienellä hallinnollisella päätöksellä muiden Pohjoismaiden tavoin?

Jos ei – niin miksi ei?

Mainokset
Published in: on helmikuu 4, 2009 at 4:58 pm  Comments (13)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/02/04/pari-kysymysta-paakirjoituksesta/trackback/

RSS feed for comments on this post.

13 kommenttiaJätä kommentti

 1. Tervehdys,

  Olen jo pidempään lukenut blogiasi ja tahtoisin kiittää Sinua tiedon jaosta sekä pistävän terävästä huumorista, jota saat mahdutettua loistaviin teksteihisi. Teet erittäin arvokasta sekä isänmaallista työtä, ilman nationalismin sapelin kalistelua ja voin taata, että sillä on merkitystä!Annat myös loistavia argumentteja sekä lukuja, joilla hulluja on hauska sivaltaa. Valitettavasti, jos kehitys jatkuu ja saavutamme Ruotsin mittakaavan, sapelin kalistelua tulee. Se ei kyllä ole kenenkään etu ja se on vältettävä, joten oletko harkinnut politiikkaan siirtymistä? Nykyporukalla tätä maata viedään sotaan. Sinulla olisi paljon annettavaa tälle maalle.

  Kunnioittaen,

  Sami

 2. Miten olisi Kämp Helsingissä, Ilves Tampereella tai Börs Turussa? Liikematkailu on kuitenkin laskussa, kapasiteettia löytyy ja majoitustaso lienee ainakin välttävä afrikkalaiseenkin makuun. Lisäksi asiasta ei synny mitään kustannuksia, koska valtio maksaa laskut.

  AJATUSKOE
  Olisikohan pk-seudulla hotelleissa ja motelleissa 10.000 majoituspaikkaa ja täyttöaste 60 prosenttia. Molemmat luvut hatusta vedettyjä. Ehkä mokuttajat keksivät tuon mahdollisuuden. Korvaus tietysti tapahtuisi eduskunnan pikavauhtia säätämän erillislain perusteella tehdyn taulukon mukaan, 54,35 euroa per henki vuorokautta kohti. Eihän Kelakaan korvaa lääkärikuluja täyteen hintaan vaan oman taksansa mukaan, joka ei ole reaalimaailmasta.

  Ja nyt sitten vielä kammottava mahdollisuus. Eduskunta voi julistaa hätätilan ja rustata muutaman lain, joka velvoittaa suomalaisia väjästi asuvia majoittamaan maahanmuuttajia. Esimerkiksi nelihenkisen perheen kolmiosta yksi huone voidaan osoittaa maahantulijaperheelle. Siis viranomainen osoittaa majoituspaikan. Olikohan jotain tälläista Suomessa viime sodan jälkeen.

  Valitettavasti, jos kehitys jatkuu ja saavutamme Ruotsin mittakaavan, sapelin kalistelua tulee. Se ei kyllä ole kenenkään etu ja se on vältettävä, joten oletko harkinnut politiikkaan siirtymistä? Nykyporukalla tätä maata viedään sotaan.

  Niinpä…. jos politiikan kautta tilannetta ei onnistuta muuttamaan, luvassa on suomalaisille kärsimystä ja välkivaltaa.

 3. Terveen järjen tuolla puolen mikä tahansa on mahdollista. Asioissa ei juuri järkeä löydy, mutta päätöksiä vaan tehdään kansalaisista välittämättä.

  Meidän mulatti on rustaamasssa 30.000.000 uutta kansalaista; eli, oman puolueensa äänestäjää. Sama suuntaus vallitsee ympäri maailmaa.

  Miksi näin on, en tiedä.

 4. Ave vapaussoturit,
  Erinomaista keskustelua juuri siitä itsestään, jälleen. Tätä on itseasiassa nyt jauhettu jo 2 vuotta, ja tilanne menee koko ajan vaan vitummaksi, ja kun ei oikein jaksaisi enää, on alettava toimimaan jotain…
  ”I can not take this shit anymore…” monet varmaan tunnistaa leffan?… siis tätä tämä on, turhautuneisuuden aste alkaa olla jo niin korkealla monella blogien lukijoilla ja kirjoittajilla, että sapelin kalistelu on aivan varmasti edessä tällä paskamokutus-tahdilla.
  Hah, juu sinne vaan kotouttamaan Kämpissä ja vastaavissa, niissä on telkkaritkin ja pääsee ostamaan niitä kansallisia paskaruokia keskeltä stadia.
  Ei käy kateeksi teitä pk-seutulaisia näiden hottentottien ja vatussien kanssa.
  Ai vittu kun on mentävä nyt kohta maaten, että jaksaa herätä aikasin ja mennä tienaamaan, että mokuttajat saa nukkua aamulla pitkään ja lähteä sitten keskipäivällä ostamaan perinnepaskojaan syömiseksi.
  Muuten, kuulemma hesassa on avattu tällainen moku- vesipiippubaari, onko totta?
  -P-

 5. Schaumania tarvittaisiin taas,kohteita piisaa

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Eugen_Schauman

 6. Aamukooma katosi tätä uutista lukiessa. Olen pitkään epäillyt, ettei Elvis ole kuollut, ja nyt löytyi myös John!

 7. Kyllähän somaleita on jo tänne tulon ensimetreiltä sijoitettu hotelleihin yms.
  Muistini mukaan mm. Turun Börsiin ja kyllähän sitä silloin ”hieman” kritisoitiin.

  Vähemmistövaltuutettu Suurpää oli erittäin aktiivi toimija jo tuolloin somalien Suomeen pääsemisen/jäämisen puolesta!

  http://www.hs.fi/arkisto/artikkeli/Hallitus+harkitseesomalien+torjuntaaPakolaiset+voidaan+Rantasen+mukaan+k%C3%A4%C3%A4nnytt%C3%A4%C3%A4+rajaltaKolmas+turvapaikanhakijoiden+ryhm%C3%A4+saapui+Suomeen/901129065

  HS – Uutisetusivu – 29.11.1990 – 1519 merkkiä – 1. painos

  ”Hallitus harkitsee somalien torjuntaa Pakolaiset voidaan Rantasen mukaan käännyttää rajalta Kolmas turvapaikanhakijoiden ryhmä saapui Suomeen
  Suomen hallitus voi sisäministeri Jarmo Rantasen (sd) mukaan harkita somalipakolaisten käännyttämistä rajalta, mikäli somalien muutto Neuvostoliiton kautta Suomeen kiihtyy tämänviikkoiseen tapaan.

  Vainikkalan raja-asemalle saapui keskiviikkona taas ryhmä somalipakolaisia. Pääosa heistä ohjattiin hotellimajoitukseen Turkuun, osa jäi Vainikkalaan selvittämään tilannettaan.

  Moskovan juna on tuonut tällä viikolla kaikkiaan lähes kaksisataa somalipakolaista Suomeen. Ennestään heitä on maassa yli tuhat.

  Suomen Moskovan-lähetystö oli puolestaan keskiviikkona yhteydessä Neuvostoliiton viranomaisiin. Lähetystö uudisti ulkoministeriön toivomuksesta Suomen pyynnön viisumittoman kauttakulun estämisestä.

  Suomeen viimeksi tulleet somalit ovat pääsääntöisesti suhteellisen hyvinvoipaa väkeä. Köyhimmät pitää Somaliassa jo matkajärjestelyjen kalleus.

  Sisäministeri Rantanen perustelee käännyttämistä Suomen ulkomaalaislailla ja Neuvostoliiton olojen turvallisuudella. Rantasen mukaan valtioneuvosto seuraa jatkuvasti tilanteen kehittymistä.

  Kansainvälisten ihmisoikeussäännösten asiantuntijat eivät ole Rantasen perusteluista vakuuttuneita.”

 8. Kiitoksia Sami kannustuksesta, se lämmittää aina.

  Kysymykseesi vastaan, etten ole kiinnostunut politiikassa vaikuttamisesta. Syynä on se, että luultavasti turhautuisin hyvin nopeasti.

  Jollain tavalla on koomista ajatella, että itse asiassa olen luultavasti (yhdessä monen muun kanssa) vaikuttanut sata kertaa asioihin kuin joku tasakärsäinen rivikansanedustaja. Ainakin jos lukijamääriä katselee ja seuloo ihmisten tuntoja.

  Netti on nerokas keksintö ja siksihän eliitti sitä yrittää epätoivoisesti valjastaa.

  Teen asian suhteen muutenkin kyllä voitavani.

  Ämmä: 😀 ai on työvoimapulan poistajia jo majoitettukin Börs:iin. Parodiaa on näköjään mahdotonta enää kirjoittaa.

 9. Kuten todettua: nykymaailmassa Pahkasika on käynyt tarpeettomaksi.

 10. Terve,

  Taidat olla oikeassa. Politiikkaa kuitenkin tehdään enenevissä määrin tulevaisuudessa netissä, joten kenties voisit opastaa tai ylipäätään tukea Sinulle sopivia ehdokkaita miten eduskuntaan kannattaa rynnistää bittiavaruudesta tai sitä hyväksi käyttämällä? Jos H-a:lla on n. 5000(?) lukijaa päivässä on Sinullakin oltava tuhansia. Astriitti meni tunkiolle n. 1300 äänellä tai sinne päin. Lukijakunta tosin on varmaankin melko sama, kuin H-a:lla mutta varmaankin tuollainen päälle 15 000 ääntä on masinoitavissa järki miesten kautta hyvinkin helposti järki ehdokkaille. Kansa on vasta heräämässä ja kaikin voimin pusken ystäviäni nuiviksi; tai noh, linkki näille sivuille ja lupaus, että sitoutuu lukemaan edes kolme juttuasi. Itse saa valita. Ilmaisen oluen himo näyttäisi olevan, tuloluokkaan katsomatta, geneettistä täällä härmässä. Muuta ei tarvita ja kas, kaverista tuli nuiva. Hän levittää tätä juuri ”heränneen” raivoa taas eteenpäin josta seuraa lisää nuivia ja väärin ajattelijoita. Olut on joka tapauksessa huomattavasti halvempaa, kuin monikulttuuri veroissa. Sana leviää ja kansa nuivistuu. Ei ihme, että nettiä yritetään suitsia, koska jos itsekin istuisin samettipallilla, en missään nimessä haluaisi, että se minulta vietäisiin, varsinkaan kun en kunnolliseen keskusteluun pystyisi/ viitsisi vrt. Soinivaara, Vanhanen etc. Braxilla on kyllä nyt muiden torvien tovereidensa kanssa kiire….

  Hyvää työtä teet!

  Sami

 11. Olkaas nyt varovaisia sen masinoinnin kanssa, ettei käy niin kuin YLE:n mokukyselylle. 😉

 12. Noin se menee. Sana leviää nopeasti, minkä tämänkin liian pienellä keskittymisellä ylläpidetyn blogin lukijamäärä todistaa. Joka päivä tulee uusia lukijoita.

  Ja Sami, tuo ilmainen olut lukemisesta on juuri sitä mitä kukin voi tehdä. Nerokasta. Jos jokainen tekee, minkä kykenee, voi ja osaa, se riittää. Meissä, vittuuntuneissa suomalaisissa, on nimittäin voimaa paljon enemmän kuin tuo todellisuudesta irtaantunut eliitti ikinä uskoo.

  Jokainen pakolaiskeskus tuo suoraan hihasta arviona 10 000 ääntä lisää. PS saanee vähintään 13 % seuraavissa vaaleissa.

  Ja korostan edelleen sitä, että PS on vain kanava lopettaa tämä hulluus ja pelastaa sotain aevokasta. Kun työ on tehty, kukin voi palata sinne, minkä oikeaksi poliittiseksi kodikseen näkee. Jos sitten vielä niin näkee.

  Kriittisiä ehdokkaita riittää kyllä ja tulen antamaan suosituksia varmaan monen muun tavoin hyvistä ehdokkaista. Lisäksi tulen käyttämään blogiani hyvien ehdokkaiden nostamiseen esiin.

  Emme varmaan lupaa mitään. Me vain teemme sen mikä on tehtävä.

 13. Upea


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: