Valtio maksaa

Lainauksia lehdistöstä:

 • Somalialaiselle Mohamed Mohamed Jirde…levittää paahtoleivälle maapähkinävoita ja on kiitollinen vähäeleisesti sisustetusta kämpästä Kemissä. Ystävällisen miehen katse on surumielinen. ’En ole saanut mitään yhteyttä perheeseeni sitten joulukuun alun. Olen todella huolissani vaimostani ja kahdesta pienestä lapsestani Khalidista ja Safasta.’
 • Kemissä on käynnissä yt-neuvottelujen suma, sillä kaupungin 10 000 työpaikasta jopa 3 000 on uhattuna.
 • ’Muistuttaisin kuitenkin, että vastaanottokeskus pyörii sataprosenttisesti valtion rahoilla’, sanoo vastaanottokeskuksen Pirkko Rytkönen.

Lainauksista herää muutama yksinkertainen kysymys:

 • Millainen mies on Mohamed Mohamed? Millainen luonne on miehellä, joka jättää perheensä ja kaksi pientä lastaan ja pakenee syömään maapähkinävoita? Tunteeko kukaan yhtään miestä, joka käyttäytyisi samalla tavalla?
 • Mitä liikkuu Kemin kaupunginjohdon päässä? Yhtälö kolmenkymmenen prosentin työttömyys yhdistettynä Kemin yössä örveltäviin niin työttömiin kuin vastaanottokeskuksen asukkaisiin ei tuota kuin yhden lopputuloksen.
 • Ai valtio maksaa kaiken? Se ei siis niinq maksa mitään? Mistä näitä Pirkko Rytkösiä oikein tulee?
Mainokset
Published in: on helmikuu 9, 2009 at 6:04 pm  Comments (9)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/02/09/valtio-maksaa/trackback/

RSS feed for comments on this post.

9 kommenttiaJätä kommentti

 1. Tere,
  Hah eipä tule mieleen yhtäkään, joka todella ajattelisi näin, mutta somaliassa ilmeisesti kaikki on toisin…

  Niin, mitähän hourua Kemin johtajien päässä on liikkunut kun se helvetin keskus päätettiin sinne hinata? —- ????

  Kemi on muuten vanhaa komukka-seutua, joten ei tarvi aivan kuheesti ihmetellä, mistä tämä hourupäisyys periytyy…

  Elämme todella perseestä olevia aikoja, ja tämä paska vaan kasvaa ja leviää.

  Kai nyt näitte kaikki, mikä mokuttaja punikki-inkvisitio tuomitsi Halla-ahon ihan valtion TV-kanavalla, irvokasta ja niin totta…

  Lähtölaskenta on alkanut….
  -P-

 2. Jos Kemissä on tällä hetkellä 10.000 työpaikkaa ja niistä 3000 katoaa, niin työttömyysasteeksi ei tule 30 prosenttia vaan siitä tulee suurempi, jos Kemissä on entuudestaan työttömiä. Arvelen, että on.

  Ehkä Kemin työttömyysaste nousee peräti 35 prosenttiin riippuen siitä, mikä Kemin työttömyysprosentti on tällä hetkellä. Ja päälle sitten tulevat muutaman vuoden kuluttua kotoutettuja vastaanottokeskuksen asukkaita. Näin pääsemmekin kenties 40 prosenttiin.

  Lisämaustetta soppaan antanee tulokkaiden työllistäminen kiintiöjärjestelyin ohi kantaväestön kunnan tehtävissä. Näin halutaan integroida tulokkaat yhteiskuntaan tosin samalla disintegroidaan yhteiskunnasta pois alkuperäisväestöä. Ja koko ajan lappaa lisää väkeä Kemiin kiitos perheenyhdistämisien. Tietysti kunnallisverotusta pitää kiristää seurauksella, että yksityiseltä sektorilta häviää työpaikkoja. Kemissä vuonna 2030 työttömyysaste voi olla jo 50 prosenttia. Alkaa white flight, ja työttömyys syvenee entisestään.

 3. Oi, kunpa saisimme tietää mitä ehta ja aito suomalainen feministi sanoisi vastaavassa tilanteessa, kun suomalainen mies hylkäisi perheensä kuolemanvaaraan ja pakenisi turvaan jonnekin ulkomaille.

  ”Mutta tuohan on aivan eri asia”, feministien kuoro vastaa.

 4. Toisaalta jos toi maapähkinävoi setä on ollu vaarassa ja joutunut lähtemää pakoon ilman tietoa määränpäästä. Jos vaara ei ole kohdistunut perheeseen, niin silloin on mahdollisesti ollut parempi jättää perhe paikoilleen ja vaihtaa itse maisemaa ja toivoa että perhe voi seurata myöhemmin perässä. Ei noi kaikki ole elintaso pakolaisia, mutta se miten oikeat turvapaikan tarvitsijat voi erottaa on hankalaa.

 5. Mutta tämähän on nyt aivan päivänselvää miksi tämäkin muhamettisomppu tuli syömään maapähkinävoita ”surullisin mielin” Kemiin- se on jostain tai joltain kaveriltaan kuullut että Suomeen kannattaa ehdottomasti tulla vaikkapa kaarnaveneellä jollei muulla tavalla onnistu; tulee itse tänne ensin ja sen jälkeen viherpunamultatunkion hyypiöt pitävät siitä huolen että tämän muhametin koko katras seuraa perässä koska ”on se nyt niin kauheaa se tilanne siellä sompuissa ja kuinka ne pienet lapsetkin siellä kärsivät ja plääplää..” Ja VHM se vaan käy töissä (jollei ole jo lomautettu tai irtisanottu) ja maksaa veroja ja viherkommarit ne vaan tuhlaavat fyrkat kaiken maailman pohjasakkaan mitkä tänne pohjolan rannoille saapuvat mikä mistäkin maailman viemäristä…
  Hienoa, jatketaan vaan tällä tapaa; kyllä se romahdus jossain vaiheessa tulee.

 6. Tuo ”valtio maksaa” -asenne on Suomessa valitettavan yleinen. Viime kädessä tietysti nykyiset ja tulevat veronmaksajat kustantavat lystin.

  Kunnan tehtävänä ei tietysti ole ajatella valtiontaloutta omissa päätöksissään. Kunnan näkökulmasta valtion raha ei ole ”omaa”. Ottamalla vastaan pakolaisia ja turvapaikanhakijoita kunta voi lisätä omia tulojaan ja ”luoda” työpaikkoja kunnan sisälle.

  Koska pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden vastaanottoon liittyy ongelmia, nämä ehkäistään Joensuu-menetelmällä eli syyttämällä kunnan asukkaita ja erityisesti paikallisia nuoria miehiä rasismista.

  Tämä resepti ei välttämättä nykypäivänä toimi eli rasismin vastustajat tuskin saavat samanlaista kynttiläkulkuetta aikaiseksi kuin Joensuun tapahtumien aikana. Joitakin ihmisiä voi kusettaa jonkin aikaa mutta kaikkia ihmisiä ei voi kusettaa jatkuvasti.

 7. Niin. Valtio maksaa ja Valtio lakkaa maksamasta. Jälkimmäistä vaihtoehtoa ei kerrota vaikka sekin on totta. Kolme vuotta voidaan elellä asiaa ihmeemmin miettimättä. Toisaalta vuosittaisia valtionosuuksia voidaan pienentää tästä huolimatta. Etenkin jos katsotaan vastaanottokeskus kannattavaksi toiminnaksi kunnalle ja turvapaikanhakijat paljon puhutuksi rikkaudeksi.

 8. Tuota jo legendaksi muodostunutta Valtio maksaa-hokemaa on kyllä päästellyt suustaan jo sellainen määrä eri kuntien ja kaupunkien virkamiesjohtoa, että alan epäillä tosissani sitä onko Suomella enää mitään tulevaisuutta. Ihan tavallisella pikkukaupungin tai kunnanjohtajalla on suuri organisaatio johdettavanaan ja kykyjen täytyisi olla sen vaatimalla tasolla.

  Skkl: käsitinkö oikein, että Sinä olisit vaaran uhatessa hylännyt perheesi ja pienet lapsesi sisällissotaa käyvään maahan?

 9. […] Octaviuksen ajatuksia Tags: Hanko, rahoitus sekalaiset – luokittelemattomat […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: