Kajaani moukarin alla

Lainauksia Yle / Kainuun Sanomat:

 • Maahanmuuttoministeri Astrid Thors toivoo Kajaanin jatkavan pakolaisten vastaanottoa. Thors kannustaa kuntia nykyisessäkin taloustilanteessa katsomaan eteenpäin ja vastaanottamaan pakolaisia. Taantuman jälkeen alkaa kuitenkin taas nousu, jolloin jo nähtävissä ollut työvoimapula on jälleen edessä.
 • Kajaanin kaupunki pohtii parhaillaan, jatketaanko sopimusta pakolaisten vastaanotosta. Yhtenä syynä sopimuksen irtisanomiseen on pakolaisten sivistystoimelle aiheuttamat kustannukset.
 • Kajaanin kaupunki selvittää pakolaisten vastaanotosta koituneet kustannukset. Kaupunki ja maahanmuuttoministeri ovat sopineet asiasta tänään. Kaupunginjohtaja Erkki Vähämaa kertoo, että Kajaani antaa ministerille helmikuun lopussa tarkan selvityksen kuluista, joita kaupungille on koitunut pakolaisten vastaanotosta. Selvitystä käytetään lähtökohtana, kun sisäministeriö ja valtiovarainministeriö neuvottelevat korvaustasojen nostosta.
 • Vähämaan mukaan pakolaisten vastaanottosopimusta käsitellään Kajaanissakin uudelleen, vasta selvityksen valmistuttua. Kajaanin kaupunginvaltuusto päätti irtisanoa vastaanottosopimuksen viime vuoden lopussa, mutta irtisanomista ei ole vielä pantu toteen.

Kaupunginvaltuuston päätöstä ei panna toimeen, koska lasketaan kustannuksia?

Työvoimapula vaanii Kajaania?

Tässä infernaalisessa hulluudessa on ainakin yksi hyvä puoli. Koska laki, päätökset, totuus ja suomalaisten tahto ei mene Teille arvoisat herra Välimaa ja rouva Thors millään perille, niin seuraavaksi on varmaan tulossa sitten vähän isompaa lekaa.

Joku nimittäin on tulossa – seuraavissa vaaleissa viimeistään.

hammer

Published in: on 10 helmikuun, 2009 at 5:13 pm  Comments (24)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/02/10/kajaani-moukarin-alla/trackback/

RSS feed for comments on this post.

24 kommenttiaJätä kommentti

 1. Ave Faitterit,
  Kiitos jälleen hyvästä tietobriiffistä parahin Octavius. Ja taas hoen tätä typerää lausetta, että hulluus on täysin vapaana, ja tilanne vaan pahenee. Toisaalta nämä houru-tuohut ja muut mokuttamiset on aivan varmasti tyhmempiä juttuja kuin hokemiseni, sanoisinko että ovat jopa tuhoavia.
  Valtion taajamien tahallinen ja systemaattinen mädättäminen on alkanut TE-keskusten johdolla, ja syylliset tiedetään. Maanpetturit saavat vielä maistaa omaa lääkettään, kun tulevat tuntemaan mamujen ”värinän” näissä ihkuissa getoissaan, kun autot palavat ja poliisia ja palolaitoksen väkeä kivitetään ja jopa ammutaan.
  Muistan kuin olin Kosovossa faitterina, siellä näin mitä kivittäminen oikeasti oli, ja seassa lensi välillä käkri, ja tuli kiva ylläri…
  Luulin, että tätä kivitys-paskaa ei tarvi enää nähdä koskaan, muuta kuin näillä ”etelän” reissuilla.
  Olin väärässä, kohta näemme täällä härmässä ihan livenä tätä samaa sontaa ja siitä seuraavaa kaaosta, ahdistusta ja vitutusta.
  Kiitti vitusti pääjeesus-hyysäri ASStrid Thors ja muut mokuttajat, kiitti todella vitusti!
  Tulen raportoimaan tästä paskasta, vaikka sitä koitetaan aivan varmasti pimittää, peitellä ja jopa kieltää ja valehdella, eli stasi toimii täällä hyvin, ja se on näyttänyt jo mahtinsa ja vainoamiskykynsä.
  Parabellum.
  -P-

 2. Kiitos Octavius että puutuit aiheeseen,minä jo arvelinkin että eihän kaupungin johto lopeta mamujen vastaaottoa. Olipahan vain rahastusta valtiolta.maanantaiaamuna Kainuun Radiossa puhuttiin jostain mamuseminaarista joka olisi tulossa ,toimittaja kehoitti meitä kuulijoita unohtamaan maahanmuuton haitat ja keskittymään maahanmuuttoon voimavarana.Kainuuhan ”tarvitsee” tällä hetkellä lisää luku ja kirjoitus taidotonta työvoimaa kipeästi.

 3. Koska Astrid Thors ja muu RKP haalii tänne niin innokkaasti näitä muslimimaahanmuuttajia, niin eikö nämä maahanmuuttajat voi sitten pääsääntöisesti sijoittaa asumaan suomenruotsalaisiin kuntiin/Ahvenanmaalle (eikös sieltä tämä Thors ole lähtöisin?). Kai suomenruotsalaiset voivat hoitaa pääosuuden tämän huolestuttavan työvoimapulan torjumisessa, kun kerran innokkaimmin ovat tyrkyttämässä maahanmuuttoa sitä torjumaan?

  Mikä tämän Astrid Thorsin todellinen tehtävä oikeastaan on, kaataa Suomi sisältäpäin? Ei kukaan voi oikeasti olla näin sinisilmäisen idealistisen maahanmuuttomyönteinen, jokin kiero suunnitelma siinä on takana. Jokin kiero suunnitelma tässä kaikessa täytyy olla takana, muuten ei keskustelua maahanmuutosta yritettäisi kaikin tavoin vaientaa. Oma teoriani on, että taistolaiset jatkavat nyt islamin kanssa siitä missä kommunismin kanssa epäonnistuivat, itse asiassa islam ja kommunismi ovatkin läheistä sukua toisilleen.

 4. Kyllä se työvoimapula koht’sillään koittaa…

  Kajaanin Työvoimatoimisto 2010

  Julkisen sektorin työpaikat:
  + 48 afrikkalaisten ja arabialaisten kielten tulkkia saa paikan
  + 29 kouluavustajaa saa paikan
  + 18 sosiaalikuraattoria saa paikan

  Lisäksi Kajaanin sosiaalitoimi hakee palveluntuottajaa Kokonaisvaltaisen Kotouttamisratkaisun luomiseksi Kainuun ja Pohjois-Karjalan MoniKulttuuristamisYhteistyöProjektin alaisuuteen. Sopimus palveluntuottajan kanssa solmitaan 5 vuodeksi kerrallaan. Palveluntuottaja sitoutuu tuottamaan kotoutumispalveluita enimmillään 13 kotoutettavalle 3 vuoden jaksoissa. Palveluitten tuottamiseen on MKYP:n varoja varattu vuodessa 67.000 euroa / kotoutettava. Palveluntuottaja voi halutessaan hakea Työ- ja Vapaa-aikaministeriön MonikulttuuristamistukiYhteistyöProjektiin sisällytettyä lisärahoitusta kalenterivuoden aikana enintään 97.000 euroa / kotoutettava.

  Yksityisen sektorin työpaikat:

 5. voi saatana! Pitääkö tässä ryhtyä kapinaan, että nää sekopäät saadaan rautoihin? Noh, yritetään nyt vielä sanansäilällä. Octavius, tarvitsisin osaamistasi sekä laajaa tietopohjaasi nuivistamisprojekteihini. Olisitko ystävällinen ja ottaisit yhteyttä @- osoitteeseeni. Kuvailen tarvettani sekä ideaani, mieluummin kahden kesken. Sami

 6. Hei rakas Octavius!
  Odottelen mielenkiinnolla, koska alat kommentoida minun uutta työpaikkaani alaikäisten turvapaikanhakijoiden tukiasumisyksikköä ja Parikkalan kunnan toimintaa sen ympärillä… 😉

  Hanna-Kaisa

 7. Hyvä Hanna-Kaisa, oletko käynyt tutustumassa leipäjonoihin?

  Mitä tulee näihin ala-ikäisiin turvapaikanhakijoihin, ankkurilapsi on usein 16-17 -vuotias ”lapsi”, joka lähetään sopivan hölmöön (= vastaanottavainen) maahan. Tämän jälkeen muu perhe ja suku seuraavat perässä. Näiden ”perheenjäsenten” ja ”sukulaisten” sukulaissuhteita ei säännönmukaisesti tarkisteta esimerkiksi DNA-testeillä, vaan kuka tahansa voi väittää olevansa kenen tahansa sukulainen.

  En voi ymmärtää teitä vihreitä, joille elintasoa havittelevat muslimit ovat tärkeämpiä kuin oman maan kansalaiset.

  Varsinkin kun on tietoa, miten barbaarinen ja rasistinen uskonto islam on. Islamilaisissa maissa kristityt ja muut uskontokuntien edustajat ovat toisen luokan kansalaisia ja kun olette niin innokkaita puolustamaan kaikenlaisten vähemmistöjen ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksia, niin katso miten Iranissa kohdellaan homoseksuaaleja:

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-493570/Gays-tortured-hanged-says-Iranian-minister-meeting-British-MPs.html

  Jospa menisit asumaan jonkin aikaan vaikka Malmön Rosengärdiin tai Tukholman Rinkebyhyn, niin ehkä sinulle ihan konkreettisesti selviäisi, miten ihquja nämä radikalisoituneet muslimilähiöt kellarimoskeijoineen, joissa imaamit syytävät vihaa länsimaita (joita sinäkin edustat) kohtaan, oikein ovatkaan ja viimeinkin putoaisit sieltä hennonvihertävältä kultareunaiseltasi pumpulipilveltäsi ei-niin-kauniiseen todellisuuteen.

  Rosengärd radikalisoituu:

  http://lottovoittaja.wordpress.com/

  Rinkeby – Tunnelbanalla tulevaisuteen:

  http://www.uutiskynnys.fi/uutiset/ulkomaat/2007/rinkeby/rinkeby—tunnelbanalla-tulevaisuuteen

  Tässä vielä asiaa islamista:

  http://aikapommi.wordpress.com/
  http://www.thereligionofpeace.com/

 8. Moi Hanna-Kaisa, Sinä salainen päiväuneni.

  Onnitteluni uudesta työpaikasta.

  Täytyy perehtyä tarkemmin asiaan. Siis Parikkalaan ja sen tapahtumiin.

  terv. Octavius

 9. Voe Parikkalaa, lapsuuen kesien maisemaa. Meinattiin muuttaa sinne, mutta eipä muutetakkaa. Kiva kun sait töitä. Ja valtio maksaa. Joko ne junat pysähtyy taas Parikkalan asemalla, ilmeisesti.

 10. Sori Octavius, että joudun vastaamaan blogissasi toisen kommentoijan kommenttiin…

  ”En voi ymmärtää teitä vihreitä, joille elintasoa havittelevat muslimit ovat tärkeämpiä kuin oman maan kansalaiset.” Totesi Kristella ja samalla kyseli:”Hyvä Hanna-Kaisa, oletko käynyt tutustumassa leipäjonoihin?”

  Itseasiassa 13% työttömyydestä kärsivälle Parikkalalle 80 paikkainen tukiasumisyksikkö on ollut melkoisen suuri työpaikkojen luoja ja elintason nostaja työttöminä olleille sosiaali- , terveys-, nuoriso- ja vapaa-aika-alan ammattilaisille. Tätä puolta uutisoi myös Nelosen iltauutiset viime torstaina.

  Koska turvapaikanhakijoita tulee maahamme nyt ennätysmäärä ja yksi osa maahanmuuttovirastosta on hajasijoitettu Etelä-Karjalaan, voidaan mm. Konnunsuon tulevaisuus ja työllisyys Lappeenrannan Joutsenossa turvata perustamalla lakkautetun vankilan ja kuolevan kylän tilalle vastaanottokeskus, jotta osa työttömiksi jäävistä ohjaajista, sairaanhoitajista, sosiaalityöntekijöistä, keittiöhenkilökunnasta ja työpuolen henkilökunnasta (miksei vankeinhoitajistakin) välttyisi tulevalta työttömyydeltä ja köyhyydeltä, sekä leipäjonoilta kun työpaikat vankilan myötä häviävät.

  Toki on eettisesti arvelluttavaa, että toisten hätä ja sota maailmanlaajuisesti vaikuttaa positiivisesti meidän maassamme työllisyyteen, mutta tämänkin alan työpaikat tulevat joissakin maakunnissa suureen tarpeeseen ja vähentävät osaltaan niitä mainitsemiasi leipäjonoja…

  … ja Octaviukselle tiedoksi,kun alat seurailla Parikkalan tilannetta, niin ”Parikkala ei sijaitse missään, koska täältä on 60 km kaikkialle…” (siteeraten paikallispoliisia) 🙂

  Hanna-Kaisa

 11. ”Toki on eettisesti arvelluttavaa, että toisten hätä ja sota maailmanlaajuisesti vaikuttaa positiivisesti meidän maassamme työllisyyteen, mutta tämänkin alan työpaikat tulevat joissakin maakunnissa suureen tarpeeseen ja vähentävät osaltaan niitä mainitsemiasi leipäjonoja…”

  Ugh, eikö nyt yhtä hyvin voitaisi mennä vaikka Keynesin (kieli poskella?) heitetyn idean mukaan, jossa ladotaan seteleitä hylättyihin kaivoksiin, räjäytetään kuilut umpeen ja palkataan työttömiä louhimaan ne sieltä takaisin kiertoon? Miettikää mikä työllistämispotentiaali, miettikää miten kaivosteollisuusinvestoinnit kääntäisivät kansantalouden jälleen noususuhdanteiseksi! Jaa miten niin ei?

  Oli miten oli, itse suosin näennäistyötä jonka jälkivaikutus jäisi vain yhdentekeväksi näiden tulevaisuutta tuhoavien puuhasteluttamisien sijasta.

 12. Niin – nuo Etelä-Karjalan vastaanottokeskukset siis työllistävät paikallisia sosiaalitätejä. Valtio maksaa osan kustannuksista kolme vuotta.

  Lopputulos on viiden vuoden kuluttua täysin selvä:

  a. Kunta on konkurssin partaalla, koska millään pienellä kunnalla ei ole varaa pyörittää tuon Suomi-Afrikaksi -hankkeen mukanaan tuomia kustannuksia. Tulkit, erityisavustajat, toimeentulotuet, satelliittiantennit, vuokra-asunnot kasvavalle populaatiolle, islamin opetus… Lista on loputon.
  b. Kohdasta a johtuen kuntalaisten peruspalveluita karsitaan. Ihmisiä alkaa (lievästi ilmaistuna) harmittaa.
  c. Paikkakunnalla on toimeton, osaamaton, täysin vieraassa kulttuurissa elävä lauma afrikkalaisia nuoria miehiä, jotka hakevat virikkeitä oman kulttuuritaustansa perusteella. Nämä virikkeet eivät ehkä ole ihan sitä kulttuurin rikastamista, jota sosiaalitädit ovat moraalisissa päiväunissaan toivoneet.
  d. Kunnan virkamiehille ja päättäjille alkaa valjeta, että tämä ei sitten ollutkaan kuningasajatus.
  e. Paska on lentänyt tuulettimeen, eikä kukaan tiedä mitä sitten pitäisi tehdä. Syyllisiä etsitään, mutta tässä vaiheessa siitä ei ole enää mitään hyötyä. Peli on jo menetetty.

  Jos tämä on se lopputulos, jota demokraattisesti valittu valtuusto haluaa, niin ok.

  Jos lopputulos on jokin muu ja positiivinen, lupaan vetäytyä johonkin luostariin munkiksi.

 13. Nuijaa heilutteleva, metallihaarniskaan sonnustautunut Khajit? Outo ilmestys sinänsä.

 14. Hanna-Kaisa, mistäköhän rahat tietyissä kunnissa tapahtuvaan humanitaariseen työllistämiseen mahtavat tulla? Aivan, ne tulevat valtionveroista veronmaksajilta niistä kunnista, joissa humanitaarista työllistämistä ei tapahdu. Jos jokaisessa kunnassa olisi yhtä suuri vastaanottokeskus, ei olisi mitään eroa sillä, tuleeko rahoitus valtion verotuloista vai kuntien verotuloista, sillä taakka kohdistuisi veronmaksajaan yhtä lailla. Jos vastaanottokeskuksia on vain osassa kuntia, kyseessä on siten tulonsiirto muiden kuntien veronmaksajilta kyseisten kuntien humanitaariselle työllisyydelle.

 15. Pasi hei – etkö nyt ymmärrä?

  Se maksa mitään, koska valtio maksaa.

  Asia on järjestetty siis niin, että esim. Parikkalan kunnan asukkaat on vapautettu:
  a. valtion tuloverosta
  b. liikevaihtoveroista, esim. ruoka on siellä paljon halvempaa kuin naapurikunnissa
  c. ajoneuvoveroista
  d. bensiiniveroista
  e. alkoholiveroista
  jne…

  Näinhän se ääliöiden logiikka menee. Kai?

 16. Ja luultavasti sielläpäin vapautuu teollisuustiloja uusiokäyttöön.
  Tähänkin on olemassa ratkaisu. Perustetaan niihin valtion rahalla monikulttuurisia kulttuurikeskuksia. Näin me saamme töitä vielä työttöminä oleville kulttuurialan ihmisille.
  Ja jumaleissön kun tulee ulkomailta populaa tutkimaan tilannetta ja oppimaan miten kotouttaminen hoidetaan himaan.

 17. Octavius: ”Niin – nuo Etelä-Karjalan vastaanottokeskukset siis työllistävät paikallisia sosiaalitätejä. Valtio maksaa osan kustannuksista kolme vuotta.”

  – Ja sehän päättäjille riittää, sillä vaalikausi on vain neljän vuoden mittainen… 😉

  Hanna-Kaisa

 18. Erehdyin hetken luulemaan, että useimmilla vihreillä/vasemmistolaisilla tässä monikulttuurivouhotuksessa olisi jonkinlaisesta naiivista idealismista, mutta tuo hymiö paljasti kaiken. Kysehän on ihan systemaattisesta toiminnasta, rahaa syytämällä saadaan kunnat houkuteltua ottamaan näitä elintason ja ilmaisen asumisen perässä tänne tulevia maahanmuuttajia vastaan, sitten lopulta koko monikulttuuri-innostuksen seuraukset ja kustannukset kaadetaan kantaväestön niskaan ja kiskotaan heidän selkänahastaan ja vain siksi, että joillakin viiteryhmillä oli pakkomielle tuottaa paljon muslimeja Suomeen.

  Teillä vihreillä on ilmeisesti menossa jonkinlainen -Suomi islamilaiseksi- hanke?

  Haikailetteko kenties äänestäjiä näistä maahanmuuttajaryhmistä vai mitkä ovatkaan tarkoitusperänne? Maahanmuuttajathan saavat äänioikeuden jo kahden vuoden asumisen jälkeen.

 19. Ave,
  Hyvä Hanna-Kaisa, hyvät vaitterit, tässä ollaan nyt aivan kovan ytimen ääressä. Tästä pitää puhua, ja avoimesti, ja nyt.
  H-K, juuri itsekin sanoit, että rahaa annetaan valtiolta muutama vuosi, ja sitten on kunta todella yksin, ja ne watussit ja hindut on siellä asumassa jossakin ja kuluttaa kunnan rahat loppuun nopeaan, mitäs sitten tehdään, mitäs sitten tapahtuu?
  Ei sinne noin vaan jostakin löydy niitä kymmeniä/satoja duuneja, kun ei ole suomalaisillekaan, ja ajat vaan huononevat.
  Ei voi kuin ihmetellä, että PM menee jopa barrikadeille tämän mamu-asian vuoksi, ja ei ihme, että keskusta todennäköisesti vajoaa pikkupuolueiden sarjaan, mutta antaa mennä…

  Ei helvetti, mitä siitä seuraa oikeasti siellä Parikkalassa tai Kemissä tai Porissa?
  Alkaa gettoutuminen ja kaikenlainen filunkikauppa ja rikollisuus, ei tämä ole niin vaikeaa nähdä…
  Toisaalta se sakki voi laittaa telttakylänsä läjään ja häipyvät kaikki PK-seudulle, ja sinne muodostuu todellinen getto-ongelma, joka tulee naamalle.
  Alea jacta est, tämä tie on jo meille valittu, en tiedä ja en osaa sanoa, miten tämä koko ongelma voidaan enää välttää?
  Mutta tulee vielä aika, kun näitä maanpetturipäättäjiä kysellään näistä päätöksistään.
  ”Ihan gauheeta kattoo..”
  -P-

 20. Yksi hyvä puoli tässä on. Kaikki jää muistiin.

  Pelkään pahoin, etteivät syylliset pääse aivan niin vähällä kuin aiemmin. Luulen, että seuraavaksi alkaa pelko vallata alaa.

 21. Itseasiassa 13% työttömyydestä kärsivälle Parikkalalle 80 paikkainen tukiasumisyksikkö on ollut melkoisen suuri työpaikkojen luoja ja elintason nostaja työttöminä olleille sosiaali- , terveys-, nuoriso- ja vapaa-aika-alan ammattilaisille.

  Aika järjetön kirjoitus, jo pitkän olen pitänyt monikultturisteja voi kirjoittaa hyviä kirjoituksia.
  Mitä ne tekevät vaikkapa neljän vuoden kuluttua niillä maahanmuuttajilla.

  Koska turvapaikanhakijoita tulee maahamme nyt ennätysmäärä ja yksi osa maahanmuuttovirastosta on hajasijoitettu Etelä-Karjalaan, voidaan mm. Konnunsuon tulevaisuus ja työllisyys Lappeenrannan Joutsenossa turvata perustamalla lakkautetun vankilan ja kuolevan kylän tilalle vastaanottokeskus,

  Niin eikä resurssit riitä vastaanottokeskukset pullistelee väkeä. Riittääkö Suomella yleensäkään,
  asunnot, rahat.

  Missä on oikeiden yritysten luonti tai alueen kehittäminen? Vaikka olisi työvoimapula niin ei siitä apua ole kouluttamattomista. Vain osaavalla väellä joilla on työkokemusta.

 22. Kuopiossakin vaanii työvoimapula, mutta huippuosaajat eivät työllisty väärän ihonvärin ja liiallisten kielivaatimusten takia..

  http://www.kuopionkaupunkilehti.fi/Paikallisuutiset/Paivan-puheenaihe/Musta-ei-kelpaa-Kuopion-tylyilla-tyomarkkinoilla

 23. ”Jos lopputulos on jokin muu ja positiivinen, lupaan vetäytyä johonkin luostariin munkiksi.”

  Raskaustestit ainakin tulevat olemaan positiivisia. Kuntaan syntyy ennätysmäärä lapsia retliinipäisille teiniäideille jotka irvistelevät kun mummi saunassa yrittää pestä väriä pois juuriharjalla. Kaikki ovat haltioissaan, paitsi että taikaseinästä tulevaa rahnaa ei ole…


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: