Laskuvirheiden suhteellisuudesta

Helsingin leipäjonot ovat tuhansien ihmisten pituisia ja ne jatkavat epätoivoa tihkuvaa mittaansa joka viikko.

Valtava määrä lisää suomalaisia joutuu toimeentulon äärirajoille kulovalkean tavoin kaikkialle leviävien lomautuksien ja irtisanomisten tuloksena. He laskevat tarkkaan ja useaan kertaan miten rahat riittävät ruokaan ja muuhun välttämättömään. Laskuvirheisiin ei todellakaan ole varaa. 

Onneksi Matti Vanhasen Suomessa talouden ja elämisen ehtoja runtelevat mustat lait eivät aivan kaikkialle ulotu.

Pakolaisten vastaanottamisesta maksettavien korvausten nousemista on realistista odottaa taloudellisesta tilanteesta huolimatta, sillä kyse on muutamasta miljoonasta eurosta, sanoo maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors (r.).

Olen sanonut, että se on melkein laskuvirheen puitteissa kustannuskehityksessä.

Published in: on 11 helmikuun, 2009 at 8:07 pm  Comments (6)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/02/11/laskuvirheiden-suhteellisuudesta/trackback/

RSS feed for comments on this post.

6 kommenttiaJätä kommentti

 1. Matti uskonee valtion rahakirstun pohjattomuuteen raha. Syynä lienee ilmiö, jota Taustavaikutttaja käsittelee
  bloginsa kirjoituksessa ”Länsimainen arvoparadoksi”.

  http://taustavaikuttaja.blogspot.com/2009/02/lansimainen-arvoparadoksi.html

  Kappale ”Suvaitsevaisuus itsessään ja vieraan arvostaminen ovat sellaisia arvoja, jotka seuraavat siitä, kun kulttuuri saavuttaa tietyn varallisuus- ja hyvinvointitason. Hyvinvoivalla kulttuurilla on varaa ottaa piirinsä pieniä määriä sitä uhmaavia voimia ikäänkuin näyttelykappaleiksi. ” kuvannee hyvin
  vieraiden paapomisilmiötä.

  Ehkä kulttuurimme paranee taudistaan laman myötä.

 2. On kyllä Taustavaikuttajalta hieno teksti.

  Paras aihetta koskeva analyysi, jonka olen lukenut.

  Se löytyy siis tuon sivussa olevan Vaikuttaja-linkin takaa, suosittelen.

 3. Suvaitsevuus on nimenomaan länsimainen ilmiö. Modernin länsimaisen kulttuurin ulkopuolella ei esiinny mitään suvaitsevuutta vieraita kulttuureja tai etnisiä ryhmiä kohtaan. Ksenofobia ja rasimi ovat vallitseva normi kaikkialla modernin länsimaisen kulttuurin ulkopuolella.

  Haukkumalla ksenofobiaa sivistymättömyydeksi Suvaitsevaisto tulee haukkuneeksi kaikkia länsimaiden ulkopuolisia kulttuureita barbaarimaisiksi juuri siksi, että kaikki länsimaiden ulkopuoliset kulttuurit ovat ksenofobisia.

 4. Tere,
  Saatana kun on taas pakko aloittaa kirosanalla. Se ämmä on umpihullu ja niin helvetin ulkona tästä suomalaisten kurjistumisesta ja leipäjonoista, eikä häpeä yhtään puhua tuota samaa sontaa koko ajan.
  Juu muutama miljoona sinne tänne, helvetti, jos firmoja johdetaan noin, ne menee päin vittua heti ja tulee kenkää tuollaiselle hyysärille.
  Mutta taitaa mennä tämäkin valtio alas että kolisee, ja vauhti on hyvä, ja jutut juuri niin houruja ja paskoja.
  Jotenkin on irvokasta, kun viher-vasemmisto yhteen ääneen vastustaa tätä PVn 2% vuotuista hankinta-tasokorotusta, joka on muuten nosto yleensä 10 vuoteen, koko ajan on saatana karsittu.
  Niin, samat helvetin hourut on kuitenkin lataamassa näitä samoja miljoonia näiden murjaanien ”kotouttamiseen” tänne, joku on päin helvettiä tässä logiikassa.
  Sanon teitä kaikkia suvaitsevaisia murjaani-hyysäreitä maanpettureiksi! Te olette juuri niitä, ei mitään epäselvää, hävetkää jos osaatte!
  -P-

 5. Suurkiitokset tuosta Taustavaikuttajan linkistä. Kirjoitus on todella hyvä, kiihkotonta pohdintaa, parasta lukemaani tästä aihepiiristä pitkään aikaan.
  Silti – tai ehkäpä juuri siksi – voimaton epätoivo valtaa mielen… mistä löytyisi se maltillinen ymmärrys?

 6. Ave,
  Ei tässä maailmassa saa mitään näemmä hyvällä, koska aina vallitsee voimakkaamman oikeuteen perustuva riisto, on sitten kysymys mistä tahansa. Tätä tämä niin suitsutettu markkinatalouskin on, ja mikä on tulos?
  Leipäjonot ja ääretön köyhyys, joka vaan leviää tässäkin kalifikunnassa, ja rikkaat vaan rikastuvat. Ja haloaa dunnarivoimaa täytyy saada, kun muuallakin on, ei tämä niin vaikeeta ole käsittää. Sitten puhutaan kaikkea diibadaabaa, suvaitaan ja muuta sontaa.
  Mutta historia on aina osoittanut, että kun keski-luokan oloja kurjistetaan liikaa, alkaa tapahtua, vallankumous yms, näitä on historiassa monia.
  Elämme aikaa, kun ollaan liukumassa kohti keskiluokan vitutusta, ja mitä sitten tapahtuu?
  Stallarit jo sanoivat aikoinaan, että valta pitää ottaa. Sitähän tämä on nyt, he ovat sitä ottamassa, kun siihen voivat, ja periksi eivät anna, kuten näkyy.
  Kaikki keinot käytetään, että nuivistit nujerretaan, kaikki keinot! Kannattaa varautua todella vittumaisiin aikoihin, tämä on vasta alkanut…
  -P-


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: